Ez jó volt! Az olajat én is kicseréltem már számtalanszor, de most legutóbb Laci barátom csinálta, mert én meg a villamos hálózatát fejlesztettem, ha nem lenne meló ritkábban találkoznánk így legalább tudunk beszélgetni ilyenkor
Bátorkodtam De van benne minden jó: kismegszakító hegyek, Fi relé, meg ilyenek. Sőt, még a vagyonvédelmet is levezetékeltem, már csak szerelvényezni kell Mondanám, hogy egyszerű, mint a villáskulcs, de nem az. Oda kell figyelni keményen, de megoldható.
Kicsit vétkeztem, mert van egy olajmérnök barátom, aki hozzám hordja a motorját javíttatni, azt mondta: ha vennék szerszámot, én is ki tudnám cserélni benne a gyertyát, de hát adjuk már meg a szakmának a tiszteletet. Én nem szerelek motort, te meg nem csinálsz formaleválasztót a zsaluhéjakhoz
Azok nem mi vótunk. Kombinált ciklusú erőművet még csak papíron láttam, úgy meg nem annyira látványos, különösen úgy, hogy a vezérlője csak egy négyzet
A debreceni kombinált ciklusú erőművet nem ti építettétek, voltam ott gyakorlaton, na az aztán nem semmi, úgy pislogtam a kezelőtérben mint béka a pocsojában
Az király, olyat tudok tervezni ( igaz, csak ilyen Sultzer kazános hőerőművet), de építeni már építettünk kettőt, ilyen gázturbinás csúcserőművet, egyet Csepelen, meg egyet Lőrinciben :-) Mind a kettő két turbinás volt.
Egyébként azt mondta az elektonika tanárunk hogy mióta az erősáramú képzésnél kötelező lett a gyengeáramú modul nincs könnyű dolga, mert a mi eszünk erőművekben gondolkodik
Vagy valami kondiként viselkedik, vagyis kapacitív áram jön létre valahogy (feltöltődés)
Józsi lenne ennek a mestere ő a gyengeáramban jeleskedik, én erősáramú vagyok 15éve
Hát igen, ugyanez a nulla van a dugaljakon, többi kapcsolón, stb. én is arra gondoltam, hogy onnan van némi szivárgás, de akkor meg azt nem értem, hogy az az áram elvileg záróirányból jön. de váltóáram... akkor ez meg is oldódott, ezért a kisebb teljesítmény
Mindenhol a fázist szaggattam, itt is. persze, jól néz ki, olyan irányfény, hogy rákérdeztek, hogy kell ilyet csinálni
Nem az a bajom, hogy ilyen, csak az, hogy nem értem, miért
Gyorsan rajzoltam egy szerencsétlen ábrát ahol egy egyszerű váltókapcsolás (alternatív) van, ezen láthatod hogy van olyan helyzet amikor a nullát szakítod.
Arra tudok gondolni amit Petinek is írtam, a nulla van szakítva és a led után relatív hosszú a vezeték, vagyis nem folyó áramról beszélünk hanem elektron vándorlásról a nulla felé ami ugyan meg van szakítva de nagy kiterjedésű potenciál.
Kicsit vétkeztem, mert van egy olajmérnök barátom, aki hozzám hordja a motorját javíttatni, azt mondta: ha vennék szerszámot, én is ki tudnám cserélni benne a gyertyát, de hát adjuk már meg a szakmának a tiszteletet. Én nem szerelek motort, te meg nem csinálsz formaleválasztót a zsaluhéjakhoz
Hú de szar poén volt.
Józsi lenne ennek a mestere ő a gyengeáramban jeleskedik, én erősáramú vagyok 15éve
Nem az a bajom, hogy ilyen, csak az, hogy nem értem, miért
Akkor valós fogyasztás nincs is ilyenkor? Mert hogy energia takarékosság okán vettük.