Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez jó volt! Az olajat én is kicseréltem már számtalanszor, de most legutóbb Laci barátom csinálta, mert én meg a villamos hálózatát fejlesztettem, ha nem lenne meló ritkábban találkoznánk így legalább tudunk beszélgetni ilyenkor
Bátorkodtam De van benne minden jó: kismegszakító hegyek, Fi relé, meg ilyenek. Sőt, még a vagyonvédelmet is levezetékeltem, már csak szerelvényezni kell Mondanám, hogy egyszerű, mint a villáskulcs, de nem az. Oda kell figyelni keményen, de megoldható.
Kicsit vétkeztem, mert van egy olajmérnök barátom, aki hozzám hordja a motorját javíttatni, azt mondta: ha vennék szerszámot, én is ki tudnám cserélni benne a gyertyát, de hát adjuk már meg a szakmának a tiszteletet. Én nem szerelek motort, te meg nem csinálsz formaleválasztót a zsaluhéjakhoz
Kötni kell egy jó biztosítást, nekünk egyszer már bőven megtérült. Amúgy otthon teljesen Te csináltad a villanyt?
Azok nem mi vótunk. Kombinált ciklusú erőművet még csak papíron láttam, úgy meg nem annyira látványos, különösen úgy, hogy a vezérlője csak egy négyzet
Nem fogott ki rajtam, így akartam megcsinálni Csak az érdekelt, leég- e tőle a ház, vagy nem?
A debreceni kombinált ciklusú erőművet nem ti építettétek, voltam ott gyakorlaton, na az aztán nem semmi, úgy pislogtam a kezelőtérben mint béka a pocsojában
Akkor végkép nem értem hogyan foghatott ki rajtad egy 16méteres Led szalad
Az király, olyat tudok tervezni ( igaz, csak ilyen Sultzer kazános hőerőművet), de építeni már építettünk kettőt, ilyen gázturbinás csúcserőművet, egyet Csepelen, meg egyet Lőrinciben :-) Mind a kettő két turbinás volt.
Egyébként azt mondta az elektonika tanárunk hogy mióta az erősáramú képzésnél kötelező lett a gyengeáramú modul nincs könnyű dolga, mert a mi eszünk erőművekben gondolkodik
Kicsi a Laci de erős(áramú).
Hú de szar poén volt.
Vagy valami kondiként viselkedik, vagyis kapacitív áram jön létre valahogy (feltöltődés)
Józsi lenne ennek a mestere ő a gyengeáramban jeleskedik, én erősáramú vagyok 15éve
Hát igen, ugyanez a nulla van a dugaljakon, többi kapcsolón, stb. én is arra gondoltam, hogy onnan van némi szivárgás, de akkor meg azt nem értem, hogy az az áram elvileg záróirányból jön. de váltóáram... akkor ez meg is oldódott, ezért a kisebb teljesítmény
Ha állandó a nulla akkor valami nem kerek, esetleg visszajelzős a kapcsolód és arról kap valamit vagy van egy kis szivárgó áram a nullán.
Az előbb kimaradt egy vezeték, pedig egyszerű mint a pofon
Valahogy így
Na akkor egy kis türelem mert rajzolok...
Nekem már ez is bonyolult. Itt ki kivel van?
Mindenhol a fázist szaggattam, itt is. persze, jól néz ki, olyan irányfény, hogy rákérdeztek, hogy kell ilyet csinálni
Nem az a bajom, hogy ilyen, csak az, hogy nem értem, miért
Szerintem ez nem mérhető mennyiség
Ettől bonyolultabban is lerajzolhatom de így jobban látszik a lényeg
Köszönöm a választ.
Akkor valós fogyasztás nincs is ilyenkor? Mert hogy energia takarékosság okán vettük.
Gyorsan rajzoltam egy szerencsétlen ábrát ahol egy egyszerű váltókapcsolás (alternatív) van, ezen láthatod hogy van olyan helyzet amikor a nullát szakítod.
Legalább nem kell éjjel a sötétben mászkálnod!
Arra tudok gondolni amit Petinek is írtam, a nulla van szakítva és a led után relatív hosszú a vezeték, vagyis nem folyó áramról beszélünk hanem elektron vándorlásról a nulla felé ami ugyan meg van szakítva de nagy kiterjedésű potenciál.
Igen, de két helyről kell kapcsolni, és alternalív (váltó) kapcsolóra van kötve. tehát a nullát nem tudom szakítani. megoldás?