Szevasz Balázs!
Vasárnap -5 fokban mentem a Főnixxel 50 km-t, Az se érdekelt, hogy az ujjaim 5 km után elfagytak, de működtek . mondjuk nem sok motorosnak kellett integetni, aki szembe jött :-)
De legalább tudom azt, hogy ha indulnom kell, akkor indulhatok
A Led-fényszalag is csinál ilyet ezek szerint, ezt neoncsöveknél tapasztaltam egyébként. Nálad egyik felől a nullát szakítja a váltókapcsoló, ezért azt a pici elektronvándorlást is észreveszi a led.
Ez igen, összefoglaltad a villanyszerelést dióhéjban Testvérem, mint én a bevontelektródás kézi ívhegesztést , persze nem volt teljes, és tudok még a témában ezt-azt, de villanyossággal kapcsolatosan nekem van egy kérdésem, amit meg akartam kérdezni Vasárnap, de a kavarodásban kiment a fejemből: Adott 16,5 m Ledes fényszalag, mely 5W/m kapacitással hihetetlen hangulatot kölcsönöz rejtett világítás formájában. 230V-os, van rajta egy tápegység, ami szerintem csak egyenirányító
az a "problémám" hogy lekapcsolás után KB. 0,2W-al luminál, tehát ahhoz képest, hogy nem kap áramot, irányfényként gyönyörűen parázslik. egyébként az áramot váltókapcsolón keresztül kapja.
Nem zavar, sőt, jó ez így, csak tudni szeretném az okát, hogy nem ettől fog leégni a házam
Én leengedtem az anyagot belőlük még az ősszel! A hengerekbe tettem fecskendővel pár köbcenti olajat, körbeforgattam a főtengőt oszt jóvan! Ezt a körbeforgatást kb . havonta megcsinálom! De az én motorom alig 30 éves!
Ismertem egy kőművest! A felesége kirakó volt a téglagyárban!
Ha berúgott, akkor az asszony rendesen helybenhagyta! Leszokott!
De nem azt mondom , hogy semmit! Hanem mértékkel!
És az nem a vödör!
Kimerednek a membránok, meg kiszárad a karbi átmeneti kisebb kocsonyásodás is bejátszhat... Nekem sem olyan volt 3 hónap állás után mint amilyen szokott. Aztán bemelegedett és elfelejtette minden baját, legközelebb nem hagyom egy hónapnál tovább pihenni.
De megsertodtem! :D :D
Na jó persze hogy nem. Viszont ma nem bírtam ki és 5 fokban mentem egy 10 percet a mocorgóval, rá is fagyott a tököm de legalább tudtam tesztelni a karbit h minden oké, és minden oké! Szóval most örülök, és várom a február végét :)
Vasárnap -5 fokban mentem a Főnixxel 50 km-t, Az se érdekelt, hogy az ujjaim 5 km után elfagytak, de működtek . mondjuk nem sok motorosnak kellett integetni, aki szembe jött :-)
De legalább tudom azt, hogy ha indulnom kell, akkor indulhatok