Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindent, amire itthon szükség lehet, csak nem értem miért olyan nagy az árkülönbség. A boltban azt mondták szeretik a hegesztők az olcsóbbat is, kipróbáltam és jó, de vajon miért kerül feleannyiba
Mármint az ER-es!
Mit akarsz hegeszteni? Mert a rutilos is jó neked nem hiszem, hogy darugémet hegesztenél!
Ezt így nem hallottam, sokfélét lehet olvasni.
A HVG-olvasást kb 25 éve abbahagytam! Azóta nem ér szrt sem!
Hegesztő pálcával kapcsolatban segíts ha tudsz, mi a különbség az OK-s elektróda és az ER között, mindegyik ugyanaz a keresztmetszetű és anyagát tekintve is mindkettő acélszerkezetekhez való. Az ER jóval olcsóbb, talán egy kicsivel nehezebben jön le a varratról a salak, egyébként nem látok túl nagy különbséget közöttük. Az ára viszont nem mindegy, mert amit eddig használtam (az OK-s) majdnem kétszer olyan drága.
A Napi 200 000 Euró (20 000 000 Huf) kell valakiknek pl! Aztán ide bolondítják ezeket?!
Több variációt is olvastam erről, a HVG arról írt hogy a koszovói albán fegyveres erők a szerbek lakta koszovói területek ellen terveztek támadásokat, ez elég indok lehet a menekülésre. Ugyanit egy másik lapra hivatkozva a nyomorból való menekülést említik. Nem látom át én sem, de szerintem azok se akik útálkoznak. A mondandóm lényege sem politikai volt pont emiatt, hanem inkább megdöbbenés az empátia hiánya miatt. Senkinek se kell családokat befogadni, de ártani se akarjunk nekik, ennyi és semmi több.
No, és nem vagyok ingerlékeny , én mentálisan igyekszem magamat rendben tartani. pedig a munkahelyen szinte három naponta csaphatnék le a bunkósága miatt valakit!
Azért írtam azt Neked amit írtam! Egy dolognak tucatnyi oka lehet! De úgy tudom, most Boszniában nincs háború, hogy gyalog kellene a határnak nekivágni. Függetlenek Szerbiától ahogy akarták?!
Akkor most mi bajuk van? kevés az adóbevétel? Dolgozzanak többet!
3-5 éves voltam reggel ment a család a határba, én le voltam téve a föld végében egy fa alá és elvoltam estig! Mikor a Szent János bogarak világítottak a fűben akkor haza! És apám mégsem ment világgá velünk. de arra is emlékszem mikor anyámék este kivittek az udvarra, hogy: Holnap csépelünk lesz új kenyér! Aztán másnap anyám sír, mert hagytak a családnak egy vödör búzát a következő évi termésig. Akkor ment apám a bányába dolgozni. De még tudnék hasonlókat elmondani, ahogy bevillannak dolgok. Szóval nem érdekelnek a "menekültek"! Valakiknek jól jön a 3-400 Euró fejenként, hogy a határig bolondítják ezeket a szerencsétleneket!
Nincs ezzel baj, innen még nem lett elküldve senki a véleménye miatt, ha azt normálisan közölte. Általában jó itt a hangulat csak most volt egy kis nézeteltérés, de azt tudjuk kezelni.
Hosszú a tél, talán azért vagyunk ingerlékenyebbek.
Nem ezzel van bajom Józsi, látom én is mennyire vegyes a világ és hogy némelyeknek mennyit jelent az emberélet. Viszont az mennyivel különb aki rugdosná őket és légyként tekint rájuk akik a szaron nyüzsögnek... szóval ezek a jelzők voltak durvák, holott legtöbb a boldugulása miatt kényszerül rá és nem egy jobb minőségű élet, hanem a túlélés motiválja őket. Az meg hogy más a véleményem nem feltétlenül rossz, jobb az az ember aki azt mondja amit hallani szeretnél? Ugye hogy nem, de mivel ismerősök vagyunk úgy gondolom őszintén beszélhetünk, akár erről is.
Semmi baj, azért van a fórum, hogy megbeszéljük azokat a dolgokat amik érdekelnek minket! De menekültek százezreit eltartani nem a mi dolgunk. Van saját országuk, nincs náluk háború , dolgozzanak!
Bocs a vauért,de a láma úr és a hozzá hasonlók könnyen tolják a nagy bölcsességeket az ő helyzetúkből. Élnének pár évig minimál bérből a fenyegetettséggel,hogy bármikor kirúghatják őket,garantáltan megváltozna a véleményük. Ennyi ember nem maradhat. Mi a megoldás? Mindenki kitalálhatja!
Laci! Te egyiknek sem látsz bele a fejébe! Nem tudod mit akar, békével vagy ártó szándékkal jön-e? Nem tudod miért jön! Engem pedig a sorsuk nem különösebben érdekel. Van saját bajom éppen elég. Honnan tudod, hány robbantgató van köztük pl? Vannak törvények amiket mindenkinek, nekik is be kell tartani. Nézd meg a cigányokat akik Kanadába mentek, kiqrták őket mint a ló a farkát!
Szó nélkül hagyhatsz, szíved joga! De!
1, Ezek az emberek nem ide akarnak települni.
2,"És ha nem tudsz segíteni a rászorulókon, legalább ne árts nekik."
Kiegészíteném azzal, hogy verbálisan se, mert jólakottan könnyű ítélkezni.
Összeállt a gépezet?
Józsi, ne haragudj amiért az üzenőfalon nem arra válaszoltam amire esetleg számítottál. Igazából már bánom, hogy egyáltalán belefolytam a dologba. Pontosan ezekről a szerencsétlenekről olvastam előtte és eszembe jutott az a tél amikor még nagyon kicsi voltam és a hóakadály miatt a lakhelyünktől 6-7km-re lerohadt az öreg "faros" Ikarusz. Gyalogosan indultak el az emberek, Apám nyakában hosszú időn keresztül vártam arra hogy hazaérjünk, nagyon hideg volt, Anyám sírt és én nagyon féltem... Azok akikről most szó volt összehasonlíthatatlanul durvább helyzetben vannak és megdöbbenve olvastam olyan bejegyzést miszerint "ott helyben vissza kell rugdosni őket". Lehet itt a politikával, törvényekkel magyarázkodni, de ők oda kerültek és ettől nem változik a helyzetük. Egy kivert kutyával szemben se megengedett ez, mondok egy példát. Egyik ügyeletben odaverődött mellénk egy szerencsétlen bozontos nagytestű eb, tisztában voltam azzal, hogy nem tudom az életét megváltoztatni, de azzal hogy odaadtam a szendvicsemet talán kapott még egy napot és esélyt arra, hogy hazataláljon, vagy valakihez aki betudja fogadni. Egyik kollégám azt mondta erre "adjon neki a gazdája!". Elgondolkodtam akkor, ez vajon egyfajta lelkiismeret nyugtató hozzáállás? vagy védekezés? hiszen felfoghatjuk ezt úgyis, hogy a gazdi bűne. Vajon ez felold minket, miközben elfelejtkezünk az éhező kutyáról?
Szóval azért éreztem úgy hogy írnom kell mert vannak emberek akikből az alapvető empátia hiányzik és kell a mondandójuk mellé a másik oldal is mert egyébként megbomlik az egyensúly, mert minden véleménynek van közösségformáló hatása, sajnos a negatívnak is!
Igazából sokszor bosszantanak a fészbukos faszságok, de azért azok között is van olyan ami nálam is betalál. Ez a kép is olyan, de nem akarok képmutató lenni mert nem feltétlen az a legfőbb célom nekem sem hogy másnak segítsek, bár ez is szokott sikerülni a magam módján, viszont a mondat vége nagyon témába vág, ráadásul elég mélyen! Remélem tisztáztam Veled ezt a dolgot.
Jó éjszakát!
Délután beröffentettem a Csühöst, szerintem az együtt töltött időszakunk leghosszabb állása után. Annyira nem mondanám hogy simán ment a dolog, de aztán hamar magára talált
Vagyis 20 kV mert akkoriban még annyi volt, amikor kezdtem az áramszolgáltatós pályafutásomat akkor lett 22kV, mint ahogy a 10-ből 11kV és a 120-ból 132kV.
22 KV volt az ha jól emlékszem, hiszen csekély 43 éve volt csak!
Az aztán igazán jó a derékra