Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Akkor marad a karburátorsor. Valami ott nem került a helyére. Azért a biztonság kedvéért nézd meg nem csúszott-e szét valami saru.
Józsikám, elmondom megint :D

De vákuumos, viszont bele a karburátorba töltöttem külön benzint, nem a benzincsapon. Mielőtt szétszedtem ment a motor, nemhiszem hogy ott mikor áll a garázsban egy hét alatt szétmenne a gyújtás.
A te motorodon a benzincsap nem vákuumos? A gyújtóegységet ellenőrizd le, az enyémen majdnem az összes láb ki volt törve pár éve.
Laci azt írta hogy nézzem meg a gyertyákat. Alapjárat kiderítéshez minek nézzem meg? Szóval a gyertya vizsgálatáról érdeklődtem. Alapjárat nem tud elmenni, mivel még egyáltalán nem volt olyan hangja, hogy elkezdene indulni.
Szia!

Először is fogadd gratulációmat a robogó helyreállításához! A doppingszerrel kapcsolatban lenne egy érdekesség, amit ma tapasztaltam. A Tomi barátom is vett ilyen csodaszert és ma kijött hozzám., megmutatta azt a műanyag flakon amibe átöntött egy kicsit belőle. Na azt a műanyagot szépen eldeformálta a csodaszer. Veszélyes egy anyag lehet, kb. olyan mint amikor tejfölös pohárba öntöttük a benzint aztán kimarta az alját egy pillanat alatt.
Nem a gyertya lesz lucskos, hanem elmegy az alapjárat pl.
Mint látszik, a dob is kapott 1 másik palástot.
Épül felfele a gép. Mint a star wars-ban a halálcsillag...
jaja ez lesz. Ha sok a benzin akkor milyennek kell lenni a gyertyának? gondolom csurom benzinesnek
Sziasztok!
Valahogy sort kéne venni rajta a tanktól az úszóházig, gyertyát kivenni, hogy vajon jelen van-e az üzemanyag, ill nem-e sok.
Ha sokat áll és kiürül a karbi akkor előfordul a nehézkes indítás, ugyanaz ha te üríted ki. Nézd meg a gyertyát először. Az is lehet hogy holnap egy pöccre indul, karbis gépek kényesebbek ilyenkor.
Hasonlítsd össze a 4 tűszelepet, egyformák -e rugóilag pl?
Valami még el van dugulva , vagy a tűszelep rugó meghalta magát és qrva sokat kap ezért.
nem tekertem ki semmilyen szabályzó csavart a karbiból, az alapjárat megemelő csavart baszgattam, de az lényegében csak annyit csinál hogy megemeli a gázbovdent. szóval mintha picit huznám a gázt mindig.
Nyugi! Gondold át mit tettél vele! Remélem, szabályzó, és alapjárati levegőcsavarhoz nem nyúltál ? Van ott még kosz bőven. Talán azt hitted 5 órai munka , és megúsztad? Türelem és átgondolt alapos munka!
szevasztok embörök! nehogymá azthiggyétek hogy nem olvasom el mindig amiket irogattok itten! :) Én hetek óta pucolom a karbit (najó, megcisnáltam 5 óra alatt :D ), viszont azóta nem nagyon akar beindulni. Elvileg mindent jó helyre tettem vissza, már szedtem szét, akkor minden stimmolt most nem. Direktbe töltöttem benzint a karbiba (másfél decit, nemtudom mennyi kéne, lehet ez sok), hogy beinduljon de nem is akarja elkapni sajna. Valami ötlet esetleg? Egyébként azért kellett szétszedni mert október óta mindig emelgetni kellett az alpjárati csavaron, mert egyre kevésbé volt. Most szétszedtem, és majdnhogynem egyiken sem láttam át. Így kifújtam mindent mindenhol, szóval azt várom hogy jobb legyen, de egyenlőre még csak pöcc van röff nincs :)
Egyelőre ezzel várok mert kísérleti stádiumban van a rotyogó, ha majd elfüstöli a 3 tanknyi doppingszert óvatosan odaadom neki
Azt a másfél -2 deci olajat nem kell sajnálni , nagy baj nem lesz belőle. megpróbálhatod elpárologtatni és marad-e vissza olaj, de annyira kevés, hogy nem biztos hogy látszani fog.
Mondjuk szét is locsolhatnám gyomírtáshoz egy gyufa kíséretével, mint ahogy Burt Munro
Holnap valahogy analizálom és megpróbálok megállapítást nyerni, ha nem tudok rájönni akkor öntök hozzá olajat, ha nagyon kojtol akkor meg tiszta benzint.
Ha duplán raksz bele, csak öt liter, abból baj nem lehet!
Egy kérdés Józsi!
Ma egy kicsit átrendeztem a műhelyt és találtam egy 5literes kannában benzint, még a láncfűrészhez vettem a nyáron de már nem emlékszem hogy bekevertem vagy nem. A szaga nem árulkodik és a színe se mert amit használunk (2t olaj) az világos színű, nem a régebbi piros. Szóval tdsz rá valami tippet hogyan lehet megállapítani hogy van benne olaj vagy nincs?
Összeszedhet az ember olyan bajt tőlük, hogy a nemi-gondozóban átszól a doki a többieknek: -gyertek ide mert ilyet még nem láttatok-
Ha Te nem mondtad volna azt se tudnám hogy létezik az a hely útszéli pillangókat szoktam látni de olyan sóher vagyok hogy sajnálom a pénzt az afféle szolgáltatásra, na meg az asszonytól is félek az az igazság
Most nem tudom milyen a felhozatal, de régebben ijesztgetni lehetett volna velük! Nem jártál mostanában arra?!
Szorgalmasan szedem a poharas orvosságot, kutya bajom!