Mi ez a beszabályozás?
Szégyelem magam, de csak most láttam hogy kerestél. Most ébren és észen vagyok. Mikor kerestél aludtam, mikor Ti alszotok, én majd építem a kapitalizmust.
Jó estét Józsi!
A jövő héten megmérem Neked, van a cégnél infrás hőmérő amivel a villamos kötőelemeket vizsgáljuk, mert ugye ahol lazulás van és megnő az átmeneti ellenállás ott már középfeszültségen is extrém módon megnövekedhet a hőmérséklet, erre jó ez a dolog. Na meg vittük már motort nézni is, tökéletesen látszik a négy leömlő közötti hőmérséklet különbség, ergo lehet következtetni a szinkronra is, baromi pontos műszer.
Kétszer is dolgoztam már a pákával, 300°C ra állítottam (középtartomány) és tökéletes, annyi szépséghibája van hogy a test amibe bele kell tekerni a pákavéget teljesen elszineződött na de az engem aztán nem izgat
Nagyon jó az a páka ennyiért! Jó estét kívánok! De vehettél volna Weller forrasztóállomást is 130 000 körül vagy az olcsóbbik fajtából, 45 000-ért. Ez a páka arra amire te használod remek lesz. Csak arra lettem volna kíváncsi mennyire tartja a beállított hőfokot.
Erre találták ki az ónszippantót, vigyázni kell ez biztos mert nekem is vált már fel, de ott az idővel volt baj mert sokáig tököltem. Egy jó ónszipkával pillanat alatt felszívod a forraszt ami hőelvonással is jár. De Te ezt jobban tudod, nehogy már egy erősáramú technikus dumáljon egy gyengeáramúnak
Azért mondtam, hogy ha nyomtatott áramkört forrasztani kell, akkor nem mehet feljebb egy hőfoknál, mert felválik a fólia ha túlmelegszik. most fejből nem tudom, de kb 180 °C a kritikus hőmérséklet, nekem Weller pákám van annak megfelelő heggyel, ami a Kürie-ponton veszti el a mágnességét, és akkor lekapcsol a páka. mert nem elektronikus, hanem csak ilyen fatengelyes.
Lehetőség éppen volna rá mert van a cégnél infrás ami 500°C-ig mér, de minek? A 2,5 mm2-es réz vezetéket átmelegítette annyira hogy megfutott rajta az ón. 500°C tud a leírása szerint, kevesebb mint felénél van a lágyforrasz olvadáspontja, úgyhogy ha nem is tudná a névlegest csak mondjuk a 80%-át még az is bőven elég lenne, attól meg nem kell félni hogy túlzottan elszaladna a hőfok hiszen labor körülmények között nem forrasztok ahol olyan alkatrészek lennének amiket a hősokktól kellene félteni. Régebben csak pillanatpáka volt mégis megcsináltunk vele mindent.
Sajnos valami problémája van a cicának, csak nem tudjuk hogy honnan ered. Valami érte a hátsó lábát, esetleg mindkettőt, mert nem igazán tud felugrani sehova. A földön tud menni, de kicsit bizonytalan furcsa a járása. Amilyen durván játszottak, nem tartanám kizártnak hogy a kis haramia volt, de nem bizonyított a dolog. Most behoztam a konyhába, mert még a kazánhoz se merjük kitenni lábadozni. Enni eszik jó étvággyal, így gondolom nagyon nagy baja azért nincs.
A forrasztón gondolkozok én is, bár van egy elég ütött-kopott törött pisztoly forrasztóm.
Elnézést, de tényleg henyéltem éppen.