Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönöm, hogy vállaltad a postás szerepét. Laci fejleszt? Jut eszembe nekem is elkelne egy kis segítség elektromos téren.
Valószinüleg nem egyformán reagál a szervezetük és van amelyiket egyáltalán nem viseli meg a védőoltás.
Délután Lacinál voltam, egy elektro-hidraulikus csápos emelőt vett a műhelybe és azt kötöttem be. Átadtam az üdvözletedet, köszöni és ő is viszont kívánja Nektek!
A tegnapi első oltásra (parvo elleni) mondta a doki, hogy kis bágyadtságot okozhat rövid ideig. No nála nem vettünk észre semmi változást. Hazaértünk evett, utána olyan játékot nyomott, hogy hihetetlen. A tegnap délelőtti képen látszik egy része a játékának, egy nála nagyobb plüsskutya. Úgy cibálta, dobálta, morgott rá, hogy csuda. Utána lefáradva beájult. Ma hajnalban fél ötkor ébredtem a nyüszögésére. Kimentünk az udvarra (nem volt hideg kicsit se), pisi, kaki, utána egy kis maradék ropogtatás, játék, majd szunya. Negyed hatkor már le is tudtam feküdni. Most nem zavar annyira, de ha menni kellene dolgozni, lehet nyűgösebb lettem volna.
Nagyon szép volt a német juhászotok.
Sajnos kedvenceink jóval rövidebb életet kapnak mint mi emberek, ezért előbb utóbb minden állatszerető gazdi átéli azt amit most Te is Józsi. Ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy már nem vár a kapuban kedves kis gesztusaival, hanem arra hogy amíg megtehette ezt addig szép élete volt és ezt Te biztosítottad neki. Az öreg Bundást a fűzfa alá temettem, közben úgy hullott a könnyem mint a szaros gyereknek, de ezt a rossz emléket legyőzi az a sok jó amit közösen éltünk át a közel 14év alatt.
A kötelező oltások nem vészesek, ettől nagyobb baja ne legyen a kis gombócnak. Nem emlékszem pontosan melyik oltás volt az első három közül de valamelyik egy kicsit jobban megviselte, 1-2 napos kedvetlenség volt csupán, ettől nem kell megijedni, de gondolom ezt is elmondta a doki.
Nálunk a Kormos cicám a 18. életévében elment december 6.-án. Eltemettem , de a könnyem is kipottyant. Bármikor értem haza eshetett az eső , ő szaladt elénk és üdvözölt. Már nem szalad a vén csont. Hihetetlen, hogy egy ilyen szőrgombóc hogy az ember szívéhez tud nőni.
Tegnap szerencsésen megjártuk a dokibácsit a kis zsebrakétánkkal. Volt egy szuri (észre se vette), bolha irtó tabletta és egy "komplett diagnosztika". Csupa jó dolgokat mondott a doki, ki is húztuk magunkat büszkén. Nem mintha a mi érdemünk lenne. A vége felé már huncutkodott a vizsgáló asztalon is. Morgott, meg ugatott. Két hét múlva másik szuri,+ féreghajtás lesz. Imádjuk!
Viszont kívánom, gazdag boldog újévvel!
Akarom tenni. Kellemes ünnepeket kívánok!
Ha haza ér anyuka megyünk mi is. Én inkább sajnálni szoktam őket. Remélem nem "kínozza" meg nagyon.
Szerintem én ilyen helyen sokkal idegesebb voltam mint az állataim, még ha csak megelőző szurit kaptak akkor is.
Gondolom rosszallását fogja kifejezni! Én csak a7.-ik voltam és voltak olyan kutyusok, "akiket" úgy kellett behúzni, mert kitámasztottak mind a négy lábbal!
Mi is visszük ma törpét a doktorbácsihoz. Nem tudom mennyire fog tetszeni neki.
Most jöttem meg Kandúr Bandival az állatorvostól. A fülére kapott atka ellen oltást, és kitakarították neki. Mikor "megszelídítettük" egymást akkor már kezelve lett, de azóta roppant mód utálja , ha a szállítókosárba tenni akarom. Mert az előző esetben egyik alkalommal véres lett a tisztító pálca az orvos figyelmetlensége miatt. Morog és fúj, de hát én vagyok az erősebb! Szerencsére!
Korábban volt más fajta kutyánk is, de értelemben, inteligenciában a poros nyomába nem érhet ezeknek. Ennek kiskutyának az apja is elég jól bizonyította, hogy a családi ház és a porta szent és sérthetetlen.
Zara egészen pici korában a kazánházban aludt 3cica társaságában, azóta csak őket hajlandó elviselni. Szerencsére a kóborokat se gyilkolja csak éppen kívülállóként kezeli őket. Nemrég egy szürke cirmost beszorított a ház és a kukánk közé, nem bántotta de nem is engedte el, várt minket majd amikor kimentem és rászóltam szépen leült és hagyta hogy leléceljen a macsek.
Az idegen embereket se szereti és ennek hangot is ad viszont ha kimegyek átadja a főnök szerepet, ha viszont nem vagyunk otthon nincs pardon... figyeleztető tábla van kint, nem is akármilyen, lehet érteni róla, aki annak ellenére bejön szerencsésebb esetben ott vár majd ránk a kuka mellett mint a kóbormacsek
Nagyon jól látod, a szunnyadó tűz. Visszaemlékezve Brúnóra, az is rosszcsont volt, de ez mintha még azt is hajazná. Ugat, mint egy játék kutya, de már most is figyel minden hangra. Barátkozna a macskával, de az annyira nem vágyik a társaságára. Összedugták már az orrukat néhányszor, de egyenlőre nem hiszem hogy együtt fognak aludni a közeli jövőben. Ma hajnalban fél háromkor nyüszögött, kimentem hozzá. az udvaron kötöttünk ki. Én pizsamában voltam, de ez őt nem zavarta, nagyon jót játszott a hóban. Becsaltam, akkor meg elkezdett engem harapdálni, megugatott, egyszóval kötözködött velem. De haragudni nem tudunk rá, mert egy imádni való kisördög.
Nagyon aranyos kiskutya, vagy inkább a szunnyadó tűz?! Az elején nem lesz egyszerű, ez a fajta kutya nagyon hiperaktív és rengeteg türelem kell hozzá. Az Inazuma sárvédőjét az első képen látható "szörnyeteg" miatt kellett újrafényezni, de leszedte az autónk hátsó lökhárítójának gumi védőcsíkját is, majd az első udvaron felejtett bicaj hátsó lámpáját és mindkét pedálját is szétforgácsolta, számtalan seprű, ruhaszáritó ruhástól -meg ami még eszembe se jut- esett áldozatául az ő vadságának és a mi hozzánemértésünknek. Aztán a kiképző segítségével megtanultuk egymás nyelvét ami óriási változást hozott. Ma már csak szép emlék a sok rosszaság, Zara már két éves, igazi családbarát de ugyanakkor rendkívül éber és értelmes kutya lett a kis ördögből, egyetértek a családtag titulussal
Nem tudom miben mesterkedsz Józsi mindenesetre kíváncsian várom
Jóvanna! Szegénykének kell valahol pihenni?!
Jó reggelt!
Akkor én is időjárás jelentek. Itt délkeleten esett kb. 10 centi hó, most derült az ég, de a szél nagyon fúj. Az új családtag egyre betyárabb, alig lehet vele bírni. Ha így mennek a dolgok a fejünkre nő.
Feladtam ma egy egy pici csomagot, mint levél megy!
Szép reggelt! itt esett vagy két centi hó. -5°C körül mozog, és fúj mint az állat!
Na most már jöhet(ne) a pálesz, leteltek az év utolsó készenlétes napjai, ami ha nem is folyamatosan de azért adott munkát minden napra, főleg a tegnapra.
Nem tudom nálatok mi van de itt óriási a szél, hó egy deka sincs, viszont a széllökések brutális módon éreztetik a -4 fokot.
Na ugye! Én meg nem vagyok álszent , nem temetem a pácienst , ha némibajt kapott de nincs más gond! Egy kis hideg pálinkától kapott torokfájás még nem halálos!