Nem értettem félre, sőt nem bánom ha néha komolyabb dolgokról is beszélgetünk. Sokat morfondíroztam ezen a sulin is, még ide is leírtam mennyire bizonytalan vagyok, ekkor mondta Józsi, hogy amíg lehet használjam ki a lehetőséget. Nem is bántam meg bármennyire is nehéz, hozhat még a jövő bármit és ezzel talán munkerőpiaci értékem is magasabb lesz. Akár cégen belül is pályázhatok másik posztra, mert nem biztos hogy 10-év múlva is úgy birok majd oszlopra mászni mint most
Félre ne értsd, de ezen a mi oktatásunkon részben olyan dolgokat tanultunk amivel már egyszer középiskolában foglalkoztunk, másrészt érdekes volt és érdekelt is a dolog. Így sokkal könnyebben ragadt rám az ismeret és egyáltalán nem volt teher számomra. Illetve ami még fontos volt, hogy viszonylag könnyen sikerült átlátni a berendezések működését. Ez nyilván azért volt, mert egyébként is műszaki végzettségem van, ez nyilvánvaló előny volt egy pl. asztalossal vagy egy 8.ált-tal rendelkező munkatárssal szemben. És még egy, jellemzendő a szintet, senki nem bukott meg, pedig volt aki még a nevét is alig tudta leírni. Tehát ez egy ilyen oktatás volt, de másokkal ellentétben én élveztem.
Már több céges nem lesz, az elmúlt 10-év alatt a munkámhoz szükséges tanfolyamokat el kellett végeznem (volt olyan amikor egy évben hármat, ebből kettőt párhuzamosan) mert kompetencia hiányosan nem lehetnék önálló szerelő és a fizetésem is bánná.
Ez most önszorgalom, de elég komoly anyagi felelősséggel jár, mindenképpen el kell végeznem mert tanulmányi szerződést kötöttem a céggel. Rengeteget kellene visszafizetni és még a 30%-os önrészt is buknám amit félévenként fizetgetek, na meg a járulékos költségek (benzin, ügyeletcsere, kiesett hétvégék ahol plusz pénzt is kereshetnék...stb), szóval nagy a tét. Ugyanígy munka mellett érettségiztem le és azt hittem ez attól könnyebb lesz, hát tévedtem
Nem voltam soha a legjobbak között, de -mint mindenért az életben- a keményfedeles bizikért is megszenvedtem.
Szerintem az ember alapvetően nem tud megváltozni, nekem se megy,
Ha még lesz egy két céges, vagy magán jellegű sulis akciód, még akár hozzá is szokhatsz. Bár egy kis egészséges drukk azért nem árt. Mikor én vizsgáztam itt a cégnél (ez azért lényegesen lazább volt mint a Tied) a tételt kihúzva leültem, egy A4-es lapot teleírtam vázlatként és kiültem beszámolni. Mikor elég határozottan és mondhatni lendületesen tartottam a beszámolómat, leállított előbb a felkészítő tanárunk. Feltett egy átverős kérdést, ami nem is volt a tételben, de nem sikerült behúznia. Ezután jött az elnök, akivel már-már kötetlenül beszélgettünk különböző tételekből egy-egy kérdést. Ennél a résznél már nem is izgultam. Őszintén szólva jó érzés volt, hogy finoman de kóstolgattak. A végén megköszönték és megdícsértek. Amikor kaptuk a bizonyítványt, hármónkat emeltek ki. Egyikőnknek az írásbeli felelete lett kimagasló, míg ketten a gyakorlati és szóbeli vizsgán nyújtottunk kiemelkedő (gondolom a többiekhez képest) teljesítményt. De hangsúlyozom ez teljesen más szintű és szinvonalú képzés volt.
Már a napokban egyszer akartam kérdezni mikor lesznek a vizsgáid, de valamiért elmaradt. Ez is több fordulós lesz mint a nyár eleji, vagy idénre vége?
Mi leltároztunk ma a munkahelyen. Mikor haza értem kajáltam és gondoltam utána majd folytatom az emelőt. Fúrtam faragtam, majd hegesztettem volna, de az valamiért nem akart sikerülni. Már a múltkor is feltünt, hogy nehezebb hegeszteni mint máskor. Hogy a pálca vagy a cső miatt azt nem tudom, de harmadik sikertelen próbálkozás után feladtam és bejöttem. Az egész heti korán kelés miatt én is elég zsibbadt vagyok de a sört én biztos kihagyom. Vacsora előtt bóbiskoltam egy jót a tv előtt.
Bocsesz a szótlanságért de megkezdődtek a mudulzáró vizsgák tegnap délután és ez még a mai napon is folytatódott. Úgy érzem jól sikerült mindkettő, de eredmény csak a jövőhéten lesz.
Elfáradtam, vagyis az agyam, ezért ma délutánra olyan elfoglaltságot kerestem amihez nem kell sokat gondolkodni. Átnéztem a láncfűrészt ami jól megszivatott, legutóbb még szépen működött most meg nem indult. Azt hittem csak a láncot kell megélezni de karbipucolásra nem számitottam. Holnapra bevállaltam egy bitang nagy fenyőfát amit melléképületek vesznek körül és közel van hozzá egy primer hálózat is, elég cinkes de nem ez lesz az első. Most legszivesebben eltenném magam holnapra de ahhoz még korán van, azt hiszem bontok egy sört oszt bekapcsolom a tévét a tévézés megnyugtat mert közben olyan jókat tudok aludni.
Zara kint van, de ő nagyon módos eb két háza is van, egyik az első udvaron ahol éjszaka látja el az őrszolgálatot, másik pedig a kenelben ahol napközben tartózkodik, mindegyiket teleraktam ruhákkal, amit általában széjjel is hurcol az udvaron...
Látszólag nagy megelégedettséggel használja is.Ötletes kis fekhely. Nálunk a kutya olyan fagyos. Az is bent él a kazánházban. Van hogy zajt hall kint és az ajtó mögül büfög kifelé. Ha kinyitom neki, akkor csak kidugja az orrát, szétnéz és már jön is vissza. Mondjuk ha kint teszek veszek, kijön, de általában hamarabb megunja a kintlétet mint én.
No pajtások én elbúcsúzok mára, mert elpilledtem egy csöppet. Jó éjszakát, és jó tanulást. Ha nem is ma, majd holnap.
Ahogy kezdődik azt én sem, ezért se tartok haszonállatot. Apósomék szoktak disznótorozni, de ott meg olyan a hentes, hogy egyedül csinálja a piszkos munkát, van lövője...
Vidámabb téma, igaz nem motoremelő de én fejlesztettem ki hosszas kutató munkával, aminek komoly megfigyelés volt az alapja
Szőri imádja a meleget, pedig a kazánházban alapból is meleg van, mégis kedvenc helye a kazán teteje volt, de az csak egy kényelmetlen fém felület és tüzveszélyességi okok miatt nem tehettem rá takarót. Aztán elkezdtem gondolkodni...
Amint lesz idő folyt. köv. Délutánonként a koránkelés miatt egy kisebb rakás szerencsétlenség vagyok, szombaton megint dolgozok. Vasárnap jön az asztalos. Szóval ja. Viszont a jövő héten délutános leszek és munka előtt majd nekiugrok valamelyik nap. Lehet rajta vagy két órányi munka, hogy kipróbálható legyen, de így meló után nem sok kedv van. Kép lesz amint alákerül a gépnek.
Én egyébként személy szerint útálom a disznóvágást. Talán még a disznónál is jobban.
Nem tudom mennyire helyes az elméleted, én azt látom, hogy egyértelműen motorkerékpár motorjához ajánlják és sokkal nyugodtabb vagyok mint amikor legelsőnek beleraktam a simát. Ott van az adagolás egyértelműen, 750ccm belefér a 1000ccm-es kategóriába, tehát 1adag elég. Nem szeretek már erről beszélni mert mindenki számolgat, vagy úgy agyal, hogy fingja sincs róla mert nem veszi a fáradtságot elolvasni a működését és a tapasztalatokat.
Az tuti, hogy megveszem ezután is, még akkor is ha csak a hit ereje működteti a dolgot, de nyilvánosan nem fogok róla többet beszélni, csak esetleg ismerősöknek privátban!
Én azt hiszem ezt pontosan csak akkor lehetne kideríteni, ha megszámolnád hány kerámia szemcse van a 9ml-esben és a 4-esben. Azután lehetne egy aránypárt felállítani. Ez körülbelül olyan egyszerű feladat, mint kiszámolni, hogy mennyit aludjunk a következő szezonig. Én most húztam vissza a zoknit a lábamra, mert így se boldogultam. Mondjuk anyuka se bánta, mert egy kicsit árnyaltabbak voltak az illatok zokniban mint nélküle. Egy szó mint száz, én nem tudom kiszámolni.
Ez most önszorgalom, de elég komoly anyagi felelősséggel jár, mindenképpen el kell végeznem mert tanulmányi szerződést kötöttem a céggel. Rengeteget kellene visszafizetni és még a 30%-os önrészt is buknám amit félévenként fizetgetek, na meg a járulékos költségek (benzin, ügyeletcsere, kiesett hétvégék ahol plusz pénzt is kereshetnék...stb), szóval nagy a tét. Ugyanígy munka mellett érettségiztem le és azt hittem ez attól könnyebb lesz, hát tévedtem
Nem voltam soha a legjobbak között, de -mint mindenért az életben- a keményfedeles bizikért is megszenvedtem.
Szerintem az ember alapvetően nem tud megváltozni, nekem se megy,
Mi leltároztunk ma a munkahelyen. Mikor haza értem kajáltam és gondoltam utána majd folytatom az emelőt. Fúrtam faragtam, majd hegesztettem volna, de az valamiért nem akart sikerülni. Már a múltkor is feltünt, hogy nehezebb hegeszteni mint máskor. Hogy a pálca vagy a cső miatt azt nem tudom, de harmadik sikertelen próbálkozás után feladtam és bejöttem. Az egész heti korán kelés miatt én is elég zsibbadt vagyok de a sört én biztos kihagyom. Vacsora előtt bóbiskoltam egy jót a tv előtt.
Elfáradtam, vagyis az agyam, ezért ma délutánra olyan elfoglaltságot kerestem amihez nem kell sokat gondolkodni. Átnéztem a láncfűrészt ami jól megszivatott, legutóbb még szépen működött most meg nem indult. Azt hittem csak a láncot kell megélezni de karbipucolásra nem számitottam. Holnapra bevállaltam egy bitang nagy fenyőfát amit melléképületek vesznek körül és közel van hozzá egy primer hálózat is, elég cinkes de nem ez lesz az első. Most legszivesebben eltenném magam holnapra de ahhoz még korán van, azt hiszem bontok egy sört oszt bekapcsolom a tévét a tévézés megnyugtat mert közben olyan jókat tudok aludni.
Olvastam és válaszoltam is.
Holnap még meló de már nagyon unom.
cb 750 egyben vagy bontva eladó,forgalomba nem helyezhető,műszakilag hibátlan 20ekm-s sok extrával.ár 299e.
csak tel .érdeklődj 70 3179083.
Küldtem Nektek egy kis érdekes kenéstechnikai olvasnivalót emilben
Itt is leesett, igaz nem sok de fel vagyok készülve mint a közútkezelő... ajtó mellé támasztottam a hólapátot
Elköszönök én is, jó éjt Urak!
No pajtások én elbúcsúzok mára, mert elpilledtem egy csöppet. Jó éjszakát, és jó tanulást. Ha nem is ma, majd holnap.
Vidámabb téma, igaz nem motoremelő de én fejlesztettem ki hosszas kutató munkával, aminek komoly megfigyelés volt az alapja
Szőri imádja a meleget, pedig a kazánházban alapból is meleg van, mégis kedvenc helye a kazán teteje volt, de az csak egy kényelmetlen fém felület és tüzveszélyességi okok miatt nem tehettem rá takarót. Aztán elkezdtem gondolkodni...
Én egyébként személy szerint útálom a disznóvágást. Talán még a disznónál is jobban.
Az tuti, hogy megveszem ezután is, még akkor is ha csak a hit ereje működteti a dolgot, de nyilvánosan nem fogok róla többet beszélni, csak esetleg ismerősöknek privátban!