Köszi a választ Laci. Fisi más oldalt linkelt be, ott csak ár volt más leírás nem. Most elolvastam és így értem. Én biztos várok a következő olajcseréig, mert egyrészt kevés a km, ill. én a tubusost raktam bele. Bár abból csak egyet, igaz azt a Xado olajhoz. Így a koncentráció valószínű így is meg van. Ellenben ami nagyon tetszik az az ár. Az autóban nem tapasztaltam olyan markáns változást, bár ott is kevés még a km. Viszont egy hidrotőke tisztítót tennem kell bele, mert karatyol egy kicsit.
Az egyszerű gélhez képest tartalmaz 20%- al több hatóanyagot, az viszont 9 ml-es, ez meg "csak" 4. És mivel kettő került bele a motorba az egyszerűből, ezért 18/1,2 = 15ml, tehát az olyan, mintha a növelt hatóanyagúból tettél volna bele 4-et. De lehet, hogy én tévedek
Szia Zsolt!
Egyszer telefonon hívott Fisi és arról beszélgettünk gondolkodik a Z750-en, akkor említette ezt a fecskendős kiszerelésű nagyobb koncentráltságú gélt is. Azután kerestem rá és olvastam róla.
120%-os a cucc és kimondottan motorhoz való, míg a korábbi -a tubusos- általánosan benzinmotorhoz (is) volt hírdetve. Ezért is voltam bizonytalan mert féltettem az olajfürdős kuplungot, mert ugye a személyautó motornál nincs együtt a váltó olajtere a motoréval, míg a motorban ugyanaz a kenőanyag van mindenütt. Tehát annyit tudok eddig, hogy koncentráltabb benne a ceramic és egy fecskendőnyi mennyiség elég 1000 ccm-ig, felette kettő kell. Mivel kimondottan motorhoz ajánlják bátrabban lehet használni, ezért is gondolkodom a régi bevált olajon és ahhoz adagolnám egy adagban az 1 fecskendőnyi anyagot. Persze még tavaszig van időm eldönteni, az első lépést se hamarkodtam el ha még emlékszel mennyire körbejártam a dolgot mialőtt kipróbáltam. link
Jó estét drága Uraim!
Laci, egy kérdésem lenne hozzád. Olvastam a tegnapi értekezéseteket az ER 5 fórumon a Xado olajról és adalékáról. A fecskendő formájú adalék ugyanaz mint amit mi is használunk, vagy másabb összetételű, speciális motor formula? Ez inkább csak kíváncsiság, mert én még közel sem mentem annyit hogy cserélni kellene. Ez csak mennyiségében, vagy összetételében is más lehet vajon?
Kikérem magamnak! Én nem járok csárdába. Itthon iszok. Sajnos már nem sokáig, mert még ma elfogy. Egyébként vasárnapról maradt, mikor is vendégeink voltak. A maradékot nyalogatom csak.
Móricka osztályába kínai gyerek jön. Mondja is a tanító néni, hogy a gyerekek ismerkedjenek meg vele, kérdezzenek az új fiútól. Móricka jelentkezik elsőnek.
- Nem, Móricka, te nem kérdezhetsz, te mindig ostobaságokat mondasz.
A többi gyerek a szokásos dolgokat kérdezi:
- Milyen ételeket esztek Kínában? Mit dolgozik apukád? Hány éves vagy, stb. Móricka nagyon jelentkezik.
- Tanító néni, csak egyet hadd kérdezzek!
- Na jó, kisfiam, egyet.
- Neked hány apád van? - fordul az új fiúhoz.
Gondolja a kínai kölyök, erre a hülyeségre ő is hülyeséget válaszol:
- Három
Erre Móricka:
- Mindjárt gondoltam, mert két tojásból nem lettél volna ilyen sárga!
Az egyik volt kollégám kint dolgozik már nyolc éve a Siemenstől, gyorsindítású erőműveket szerelnek. Ő pont az ellenkezőjét mondta, hogy az európai férfi az nők szemében "latinlover" így nem nehéz programot szerezni estére (neki, mert gondolom nyolc év alatt már beszél valamennyire kínaiul. a "hiszel a szerelembe első látásra, vagy elmenjek előtted mégegyszer?" kérdést nem hiszem, hogy megértik)
Egyszer telefonon hívott Fisi és arról beszélgettünk gondolkodik a Z750-en, akkor említette ezt a fecskendős kiszerelésű nagyobb koncentráltságú gélt is. Azután kerestem rá és olvastam róla.
120%-os a cucc és kimondottan motorhoz való, míg a korábbi -a tubusos- általánosan benzinmotorhoz (is) volt hírdetve. Ezért is voltam bizonytalan mert féltettem az olajfürdős kuplungot, mert ugye a személyautó motornál nincs együtt a váltó olajtere a motoréval, míg a motorban ugyanaz a kenőanyag van mindenütt. Tehát annyit tudok eddig, hogy koncentráltabb benne a ceramic és egy fecskendőnyi mennyiség elég 1000 ccm-ig, felette kettő kell. Mivel kimondottan motorhoz ajánlják bátrabban lehet használni, ezért is gondolkodom a régi bevált olajon és ahhoz adagolnám egy adagban az 1 fecskendőnyi anyagot. Persze még tavaszig van időm eldönteni, az első lépést se hamarkodtam el ha még emlékszel mennyire körbejártam a dolgot mialőtt kipróbáltam.
link
Valaki ki tudná számolni, hányat kell még aludni szezonkezdetig?
előre is köszönöm.
Addig itt egy "átépített" szimó
Laci, egy kérdésem lenne hozzád. Olvastam a tegnapi értekezéseteket az ER 5 fórumon a Xado olajról és adalékáról. A fecskendő formájú adalék ugyanaz mint amit mi is használunk, vagy másabb összetételű, speciális motor formula? Ez inkább csak kíváncsiság, mert én még közel sem mentem annyit hogy cserélni kellene. Ez csak mennyiségében, vagy összetételében is más lehet vajon?
Simán belekorcolsz egy fadugót oszt jóvan!
Valamit tegyél, hogy ne fagyjon ki a szemed!
Móricka osztályába kínai gyerek jön. Mondja is a tanító néni, hogy a gyerekek ismerkedjenek meg vele, kérdezzenek az új fiútól. Móricka jelentkezik elsőnek.
- Nem, Móricka, te nem kérdezhetsz, te mindig ostobaságokat mondasz.
A többi gyerek a szokásos dolgokat kérdezi:
- Milyen ételeket esztek Kínában? Mit dolgozik apukád? Hány éves vagy, stb. Móricka nagyon jelentkezik.
- Tanító néni, csak egyet hadd kérdezzek!
- Na jó, kisfiam, egyet.
- Neked hány apád van? - fordul az új fiúhoz.
Gondolja a kínai kölyök, erre a hülyeségre ő is hülyeséget válaszol:
- Három
Erre Móricka:
- Mindjárt gondoltam, mert két tojásból nem lettél volna ilyen sárga!