Ha nem restelled akkor szívesen látlak Könyves Mozdonyos (nem Kálmán) Persze ha majd melegebb idők lesznek, no nem mintha most hideg lenne, ma is 9 fok volt! pedig lehetett volna mínusz 9 is!
Hála a magasságosnak.
Szép estét Qrvák! Én senkinek nem rugom le a máját , legfeljebb betárazok balatoni borból és azt fogja megsínyleni a májád meg a veséd és a kezed!
Elég ha én qrva vénnek érzem magam, nem kell még a magázódással folyton figyelmeztetni is rá!
"a virtuális ismeretség után, mindig izgalmas és érdekes egy személyes találkozás."
Bizony az, volt már részem ilyesmiben, sőt még barátság is kialakult, bár nem mind volt tartós. Azon a bizonyos túrán ahol mi is megismerkedtünk 14 ember követett (hatalmas érzés volt) ebből 7-8 főnek csak az írásait olvastam addig, mégis úgy beszélgettünk mintha testközelből ismertük volna egymást. 2007-óta fórumozok rendszeresen, rengeteg embert megismertem, voltak sajnos talmi barátságok is, de van aki megmaradt és a mai napig emilezünk pedig már motorja sincs.
Nem sok helyen járok a neten, de itt a SportMotoron úgy érzem haza jövök, ha nem is szólítjuk meg egymást mindenkivel, de már a nick név alapján tudjuk kinél mire számíthatunk amikor olvassuk az írásait. Sajnos vannak névtelen senkik is, ami nem tesz jót az oldalnak, de hatalmas arcok is vannak itt. Szóval olyan ez mint az életben, van néha szomorúság, csalódás, viszont a vidámság és a tisztelet is itt húzódik a sorok között.
Erre nagyon fogok ügyelni. Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem. Amennyiben egyszer elsodródnánk arra és még találkoznánk is, nehogy egy nagy karatéval kezdődjön az ismerkedés.
Komolyra fordítva a szót, a virtuális ismeretség után, mindig izgalmas és érdekes egy személyes találkozás.
Józsi akkor rúgna tökön ha bácsiznád!
Mi már találkoztunk, először kicsit érdekes volt a tegezősdi nekem is, hiszen az Apám lehetne, de ugyanolyan laza az életben is mint a fórumon.
Az hogy mennyit változott a világ, talán a mi korosztályunknak a legszembetűnőbb. Mi már éltünk a "régi" vagy "átkos" még erősen cenzúrázott tisztelet központú világban. Ellentételeként itt van a mai világ, amire sok mindent lehet mondani csak azt nem, hogy meghatározó eleme lenne a tisztelet. Lásd másik fórumok hangvétele, vagy a közlekedés morálja. Vagy pl. a gyerekek általános viselkedése. Fiam ismerősei, osztálytársai élből letegeznek(ezt egyébként én nem bánom),de ez nekünk soha eszünkbe nem jutott volna annak idején. Nekem volt osztálytársam aki a szüleit is magázta. Manapság?
Megváltozott a világ, mondhatnám azt is szinte kifordult a sarkából. Hozott jó dolgokat is ez a változás, de sajnos odaveszett sok érték is. Tenni szerintem nem sokat tudunk, legfeljebb a közvetlen környezetünkben, családban próbáljuk a régi értékeket tovább éltetni.
Hogyne emlékeznék Lord Reteksziszre és Ladyre a feleségére bár az első képes Babar könyveimben még nem voltak benne csak a későbbiekbe. Azért voltak régebben is idióta mondókák, pl. az antanténusz szórakaténusz szóraka tiki taka ala bala bim bam busz... én már akkor gyerekfejjel éreztem, hogy valaki nagyon hülye de nem én, főleg amikor jött az Apacuka fundaluka fundakávé kamanduka abcug fundaluk funda kávé kamanduk...
Viszont imádtam a Kockás regényújság hőseit, Dr Justicét, Krapulax-ot aki a világ ura akart lenni, vagy Pif-et a kutyust és Rahant a harcost... nagyon sokat olvastam gyerekként. Lejátszók még nem voltak és a TV is elég szegényes volt meséből, de pl. ki nem hagytam egy epizódot sem Tau bácsiból vagy DR Bubóból, nagy kedvencem volt a Frakk és szerettem volna elhinni hogy létezik a varázsceruza
Ma már másabb mesék vannak és ennek látszik az eredménye is, elvesztek az igazi értékek, videó játékok formálják a gyerekeket és a virtuális világot keverik a valósággal. Egyfajta modern saját elhatározású szobafogságot élnek, amiért nem ők a hibásak hanem a világ amibe beleszülettek.
Na és "Retekszisz"-re emlékszel? :D
Ez a könyv mondóka....Khm...Lenne viharos az ő léte ha egy pár mondat erejéig ki tudnám fejteni amit gondolok. Majd utána egyből szeme zavaros
Egyébként is, ti, mint villamos szakemberek tudhatjátok, hogy az elektromos berendezések túlnyomó része füsttel működik, mert ha a füst kijön, a berendezés működésképtelen lesz
Hála a magasságosnak.