Hétfőtől terveztem, hogy békét hagyok a főnixnek. Nem ő a gyenge láncszem, hanem én. Egyre jobban utálok motorozni a bárgyú autósok közt, akik még egy UFO- módjára kivilágított motorbiciklit se vesznek észre a tükörben. A sisakom is fos, ha lezárom, párásodik, ha megnyitom, kifagy a szemem. a baleset óta 1930 km-t mentem, volt mit bepótolni
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy amíg a kölyökgólyák ki nem kelnek, addig ki sem hozom a vidámszínpadról. Mivel sohasem vonatom ki forgalomból, és a biztosítása is folyamatos, bármikor készen állunk egy alkalomhoz illő gurulásra..
Rizst mindenképpen enni kell, hogy jóba legyünk a kínai elvtársakkal. Azt viszont örömmel kell konstatálni, hogy az említett köreten kettő, de legfeljebb négylábú áldozat kínálja fehérjében gazdag holttestét, és reméljük, hogy a nyolc, tíz, tizenkettő, vagy ennél több lábú, esetleg lábatlan jószágok felszolgálása még várat magára.
az említett hungarikum vacsora utáni fogyasztása dícséretes, követendő példa. ismételje mindenki, akinek alkalma nyílik rája
A felcsapódó aszfaltot én LB hígítóval szedem le a leömlőkről egy beitatott rongy segítségével, az nem bántja mert csak a szurkot szedi le, de igazából a fényezett felületekre is jó, pl. az autó küszöbének az első sárvédőív folytatásánál is néha aszfaltos, főleg útépítésekbe futva... gond nélkül alkamazom az eljárást ebben az esetben is. Aztán jöhet a fényesítés a prevent-el, olcsó és szép tőle a kezelt felület.
Már nem aktuális a viselkedésem pedig mindig a pillanatnyi külső ingerektől függ.
Amíg ettem pl. azon gondolkodtam mi a titka az üzemi kosztnak, vagy más néven a menzának. Akit érdekel ez a táplálkozástudományi téma csak az folytasa az olvasást mert ebben annyi motorozás lesz mint lódarázsban a nyerítés. Attól még hogy mindketten dolgozunk egész nap a leves-utána kombót biztosítani kell valahogy, na meg a gyerek is enne valamit amikor hazaér az iskolából ezért kénytelenek vagyunk ételhordós (nem keverendő a Főnixel) kajákat rendelni.
Így van biztosítva nálunk -egyszerű dolgozó embereknél- a meleg étel, ami persze estére már kihül de az akarat megvolt benne vélhetően olyan délután kettőig. A titok lényege most jön! Jó későn kell hazaérni és akkor már eltelik a déli szendvics óta annyi idő, hogy gyakorlatilag értelmezhetetlen a "nem finom" kifejezés és jóízűen megeszel bármit. Aztán ha meg jól laktál teljesen mindegy, hogy mit ettél Ma például rizs volt és egy szerencsétlen állat földimaradványai ami nem volt egyértelmű hogy röfögött, bégetett vagy kotkodácsolt fénykorában még mielőtt találkozott a hóhérral. A mai menü is egyenes arányosságban volt finom az éhségérzettemmel, úgyhogy bátran állíthatom remek volt! Most meg már hogy bent van nem számít az előzmény mert olyan a gyomrom mint a hiénának, gyakorlatilag mindent megemészt. Az a legszebb az egészben, hogy most van lehetőségem meglocsolni az egészet egy kis barackpálinkával (az ügyeletemet elcseréltem a suli miatt) így aztán a hangulatom is javuló tendenciát mutat.
Én nehéztüzérséggel megyek rá a leömlőkre: van egy vegyszer, Polinox névre hallgat, képes bármilyen saválló csőről leszedni a hőnfutást, csak be kell kenni, rajta kell hagyni 10 percig, utána meg le kell mosni vízzel. az elszíneződést lehozza, csak matt lesz a hátrahagyott felület, ami rongykoronggal- polírszerrel percek alatt orvosolható. Ezt akkor kell bevetni, ha olyan svendrián vagy, mint én, ha úgy kezeled a géped, mint a Laci, akkor ez a hozzászólás nem neked szólt
Üdv mindenkinek!
Meglepetten de örömmel olvastam a megszaporodott hozzászólásokat, hosszú és fárasztó volt a nap de a vége legalább hozott nekem is egy kis jókedvet. Olvasható állapotban van a fórum, ezzel mindig is tisztában voltam, most viszont mégis jól jött a bátorítás ebben a bizonytalan időszakban:
"Srácok! Én ha hozzá nem is, vagy csak ritkán szóltam, örömmel néztem be ide mindig. Ne hagyjátok hogy a pillanatnyi hullámvölgyek elsodorják a jókedvet."
Köszönjük bótos bácsi! igyekezni fogunk!
Annak is örülök, hogy Zsolti nincs egyedül és már ketten írogatnak Makóról, minél többen vagyunk annál több tapasztalatot tudunk megosztani és mivel mindenki más valamiben ezért a fórum is színesebb lehet ezután.
Most viszont ennem kell valamit mert régen volt dél... csak ezt még muszáj volt leírnom előtte.
De megjöttem
A fórum nevében megköszönöm a bátorító szavakat, remélem, az elkövetkezendő motorozásmentes hónapokban is fel fogjuk tölteni tartalommal e fórumot. Egyébként a Lacival ez már többször is sikerült , Biztos, hogy Zsolt, Balázs, és a Józsi is ( utolsóként, de nem utolsósorban ) nélkülözhetetlen társ lesz ebben.
Örülök, hogy ekkora olvasótábort vonzanak ennek a motorbiciklizést művelő és szerető pár embernek az eszmefuttatásai, agymenései, és remélem szerzünk néhány vidám percet, elgondolkodtató fél órát a fórumot olvasó mélyen tisztelt olvasótáborunknak. És szeretném jelezni, ez egy nyilvános fórum,
Bárkinek szívesen látjuk a véleményét, észrevételét, persze a pozitív fogadtatást nem tudjuk garantálni.
Én beszéltem, a délutános zászlóvivő
Széles utat, olcsó benzint mindegykinek
Szia Darazs!
Köszi az együttérzést, én sem adom fel, az a legkönnyebb útja a küzdelemnek. Szerintem ennyi szar után egyszer csak meg kell fordulni a szerencsének, ha meg nem, akkor úgyis mindegy.
írtam neked levelet a cégesre, ha elolvasod, majd beszéljünk.
persze. Mondjuk van az a fekete kosz, ami a felverődött bitumen vagy Isten tudja micsoda. Azt azért ezzel is sikálni kell. Viszont ez mattítja a leömlőt, úgyhogy mikor tisztítom, utána krómpasztával is átmegyek rajta. Sokkal jobban tisztítja ez, mint a paszta, de a pasztától viszont fényes lesz :)
Csak a tisztító marja a kezemet mint a picsa, úgyhogy érdemes kesztyűben csinálni
valami wax van otthon, de egy ideje nem tisztogattam, csak az eső. Mióta elköltöztem otthonról, nehézkes a tisztítás, haza kell menni érte :) Mielőtt elrakom télre otthon a garázsba, majd letisztítom. Az első adag leömlőtisztító nemrég fogyott el, akkor bontottam ki a nagyot, amit másodszorra vettem Tehát azt még épp hogy kibontottam, és 2x akkora mint az első kicsi, szóval szerintem az egy életre elég lesz :)
REndben, megjegyeztem :)
Annyira lekövethető, hogy mindent írtam egy alkalmazásba. Számlám nincs, de megvan hogy mikor mennyit költöttem rá és mi mennyibe került. 45500km óta én biztos nem babráltam az órával, most 72500 körül van, ebben az időszakban azért volt hogy szétszedtem párszor, de a legnagyobb dolog a karbi és a fékek voltak. A blokkhoz csak szerelő nyúlt. De most nem is sorolom fel ezeket, mert tényleg nem fogom eladni, szeretném még eltekerni 100e-ig azt a km órát, és nem babrálva, hanem 2 keréken :)
Tankpad meg kézmelegítő zsák pl Tőled van :)
Na igen..Minden nézőpont kérdése.
500-on felül nem szívesen adnék én sem érte. DE! Azért az más érzés amikor egy lekövethető motort vesz az ember egy adag pénzért és nem az ismeretlenbe indul el ezer km-ekre motort venni. Sokan ezt nem veszik figyelembe amikor a Német árakkal példálóznak. Mert a fényképezők sokszor jobbak mint a hírdetett járművek.
Ez alól lassan a sokat éltetett Német piac sem kivétel. Annyi talán hogy a Német nem akar átverni.
Ha valaki szerette a motorját ami egy klasszikus ráadásul attól én szívesebben veszek motort mint ismeretlentől.Ha jövőre mégis eladó lesz, azért legyek én az első akire rákérdezel ha kérhetem.
nem fogom eladni, én tudom mennyi pénzem van benne, és 600 alatt húznám a számat. Tudom, hogy nem ér annyit, de tételesen leírtam hogy mennyit költöttem rá, és az másfélszerese ennek. Igaz benne vannak az olajcserék, egy gumicsere is, meg hasonlók.
Most, mikor 500 ért névreírva veszel felennyit futott elsőgazdás német tulajtól, akkor az én kb 5dik gazdás olaszoktól behozott mocim miért érne többet? :) Egyébként ha 500ért el tudnám passzolni akkor se járnék rosszul szerintem, csak elsőre nem esne jól Az alatt viszont semmiképp, valószínű ezért sem fogom eladni, csak esetleg ha bőven lesz mit hozzátenni, hogy egyből tudjak venni egy másikat.
Arról nem is beszélve, hogy lukas a kipu könyök, amit most télen meg akarok csináltatni.
Tényleg, Darázsgarázs Tibi is mondta anno, hogy ha el akarom adni a motort, akkor ő megvenné De gondolom ő se annyiért, amennyiért megérné nekem. Velem lesz szerintem még egy jó darabig
Szerintem akik itt vannak, azok kitartanak a fórumban, még ha nem is mindig aktívkodnak amikor idejük van rá.
Szia, az adatlapodon látom, hogy 8 évig volt 600-as Divid. Mik a tapasztalataid róla? Hölgynek többször gondoltam ilyenre, mert megbízhatónak mondják, szerintem nagyon szép, és még ereje is van.
Engem csak a virsli hátsó zavar. Azzal is elindultál kettesben több ezer kilóméterre?
Alszom rá. Szerintem legalább 700 napot (minimum 2 évet, mert nemsoká jöhet a műszaki)
Ez csak ilyen "álom", nagyon nincs erre pénzem, és igazából nem szívesen válnék meg tőle. Mivel ez viszonylag alacsony motor, majd odaadom asszonynak, és meg gyűjtök másikra. Az is megfordult a fejemben, hogy nagyon nem akarok megválni tőle, maradjon csak a közelben :)
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy amíg a kölyökgólyák ki nem kelnek, addig ki sem hozom a vidámszínpadról. Mivel sohasem vonatom ki forgalomból, és a biztosítása is folyamatos, bármikor készen állunk egy alkalomhoz illő gurulásra..