Elnézést a szótlanságért, de annyi szar ömlött mostanában a nyakamba, hogy lassan lélegezni sem merek, mert belefolyik a számba. Nem nagyon szeretném részletezni, de gáz van mindenhol- munkahelyen, otthon, családban - tudom, hogy mindig lehet rosszabb, de lassan már kezd elegem lenni abból, hogy mindig a rossz oldalon állok, amikor a szop@tás elkezdődik. De hát manapság senkinek se könnyű, nyilván mindenki kesereghetne napestig, és ahogy ti sem, én sem fogom feladni.
Mindegy, majd lesz valahogy, habár egyszer a Bánátságban egy fél óráig úgy volt, hogy nem volt sehogy
Sajnálattal látom, hogy Miki kiszállt a fórum amúgy se népes táborából, ismeretlen ok miatt, amit valószínűleg már nem fogunk megtudni.
Laci, szerintem itt a fórumon senki nem érzi túlzónak a jelenlétedet, én szívesen olvasom az írásaidat függetlenül attól, hogy egy túráról, egy varjúról, vagy arról szól, hogyan próbáltál megtalálni egy hibahelyet a sötétben egy házszámoktól mentes utcában. És az is igaz, hogy nem mindig a motorozásról van szó, de a kurvákról se beszélgethetünk állandóan .
Én is csak két- három fórumot látogatok, de ezt leggyakrabban. Abban, hogy egy kicsit most mélyponton van, én is hibás vagyok, mert nyilván nem lehet egy emberre mindent ráterhelni, és csak félmondatos hozzászólásokkal játszani a jópofit. De hát néha még jómagammal sem szívesen állok szóba, nemhogy másokkal.
Nem veszem el Zsoltitól az átadott zászlót, de remélem sikerül ezentúl kicsit aktívabban részt venni a társasági életben, abban pedig nagyon bízom, hogy tavasszal a fórum együtt deríti fel a Megyeri- tó vadregényes tájait
Van igaza az Öregnek, amíg van lehetőség addig használd ki, nekem több mint 10-év telt motortalanul egy elég komoly suhanckori motoros időszakot követően, nem volt könnyű kibírni de időm és pénzem se volt rá, kellett az építkezéshez meg a gyerekekre. Mondjuk én elég korán kezdtem a nagybetűs életet, ma már másabb a fiatalok helyzete és maga az élet is keményebb, nehezebb összehozni a lakást és így tolódik a gyerekvállalás is.
Ha rászánom magam és eladom a motort legalább mégegyszer annyit mellé kell raknom az árának és akkor már jobban válogathatok és olyat vehetek ami akár 10-15évre szól, amúgy se sűrűn cserélgetem már a Csühös is lassan 5éve van nálam. A haverom a napokban adta el a CBR600-át, meséltem róla, ő volt aki a 600km-es Üvegtigris túra után két hétig fájlalta a hátát. Szóval már voltunk motort nézni, először a 750-es Gixef tetszett neki is de most meg az 1200-as fejidomos banditba esett bele, vele még párszor el kell mennem mire megtaláljuk az igazit. Ha saját részre válogatok nem lesz ilyen gond mert célirányosan megyek.
Szerintem ne aggódj amiatt mert nem gyári a festék, amilyen jól néz ki biztosan ráharapnak, főleg mivel nem sok olyan grafikájú jön szembe az utcán.
Higgadj le szépen, és amíg teheted addig cseréld le, főleg ha olcsó "kilfeldi" van a láthatáron, mert az nagyobb valószínűséggel nincsen agyatlanul széjjel qrva, mindig megkapta a szervizt-olajat alkatrészt stb, mert ha lesz 1-2vagy 8 gyerek akkor úgyis arra költöd minden pénzed.
húúú. Én általában nehezen válok meg a dolgaimtól, de mostanában engem is elég erősen foglalkoztatott a dolog, hogy cserélni kéne. Ami rossz, hogy nem kapnék annyit senkitől se, amennyit szeretnék :D Amiből tudnék venni egy úgymond költségmentes, újabb, erősebb, nagyobb motort. Persze az kevésbé lenne egyedi, de akkor is valamikor úgyis cserélni fogok... Viszont eszembe jut, hogy minek lépegetni most egy 5-700e ft-os motorra...nagyon jól elvoltam ezzel is eddig, ha cserélek akkor már tényleg újabbat és tényleg nagyobbat szeretnék, az pedig már millió felett lenne, amennyi pénzem jó sokáig nem lesz, és ha lesz lehet akkor se erre kéne költeni.
Egyébként nagyon tetszik a Gixef 750, de lehet hogy még nagyobbra és talán egy picit sportosabbra cserélnék. Mindenképp sport-túra vonalon mozognék, mert kényelmes hosszú távon is elviselhető motorra váltanék. De persze, nem nagyon sokáig kell kcisit jobban belegondolni, és leteszek erről.
Ami zavar, hogy az a tervem, ha lesz gyerek, akkor nem lesz motor.
Viszont, nem akarok olyan nagyon sokáig várni a gyerekkel (2-4 év kb), de addig pedig nembiztos hogy lesz annyi felesleges pénzem, amit motorra fordíthatnék. Szóval nagy a dilemma. Az meg ugye más kérdés, hogy mennyit fog érni a motorom 2-4 év múlva. Akkorra már 24-25 éves lesz, nem gyári a festése (mondjuk szerintem ez nem is baj), bontották a blokkját, és addigra a km óra is át fog fordulni szerintem.
És pont a napokban tettek fel egy hirdetést 93-as Sevenfifty-re, 35e km-rel elég pöpec állapotban (első német tulajos!) külföldi papírokkal 490e-ért, ami a névreírást is (!) tartalmazza. Ami nem tűnik soknak.
Ha az aktivitást nem is de a tartalmat igen, persze jön a tél és nem lesz túl sok motoros téma.
Motoros témáról jut az eszembe, úgy néz ki lenne vevő a motoromra, erőteljesen gondolkodok a dolgon de ilyenkor kicsit félek is. A következő vajon beválna ennyire? Annyira nem sürgős eldöntenem de azért foglalkoztat a gondolat.
Nem tudom a konkrét okokat, de szomorú hogy így döntött Miki. Személyesen egyszer találkoztunk mindössze, de számomra az egy kellemes nap volt. Egy jó kedélyű kedves és közvetlen embert ismertem meg személyében. Ti a fórumon kívül is tartottátok a kapcsolatot, sőt a testvérét Zolit is ismered. Te valószínű többet tudsz az okról, de az, hogy a fórumban betöltött "szereped" ez befolyásolná számomra érthetetlen. Ahányan itt írogatunk, annyi félék vagyunk-szerencsére. Ez a kis közösség így kerek. Veled már volt szerencsém többször találkozni és remélem fogunk még ezután is. Szeretnék a többiekkel is, de ahhoz kellenek az itteni írogatások, a kapcsolat, a tervek szövögetése. Talán kicsit elfáradtunk, lemerültünk, de ne adjuk fel és akkor visszatér közénk a jókedv és talán Miki is.
én ezt nem értem...
Szerintem más dolog lehet a háttérben, nem az hogy mi, Ti, mit írtunk.
Laci, nem kell átgondolni az aktivitásod. Ha esetleg valakit nem is érdekel, akkor is megvan a választása, hogy elolvassa, vagy sem.
Évek teltek el itt úgy, hogy napi szintű beszélgetések folytak, nem voltunk sokan de mégis voltak olyan esték amikor hozzászólásokban vertünk sokkal nagyobb létszámú fórumokat is. Személyes ismerettségek is kialakultak és sajnos szakadtak is meg az idők során, nekem egyformán hiányoztak, még ha nem is mindig mutattam. Voltak itt balhék is, még néhányszor Józsival is összecsaptunk rendesen pedig mi elég régóta írogatunk egymásnak, viszont mindig tudtuk mi az egészséges határ, még ha a nézetkülönbségeink miatt néha feszegettük is azt. Van olyan fórum ahova azért nem írogatok mert gyakorlatilag megállt és a régiek közül már nem is jelentkeznek, olyanok se akikkel éjszakákat nevetgéltünk át a tábortűz mellett. Volt olyan is amit én hagytam ott mert éppen egy nehéz időszakban éreztem úgy, hogy megbántottak. Azóta már átértékeltem azt is és ha visszaforgathatnám az időt most másképpen lenne, persze nem hagytam nagy űrt mert nélkülem is működik, mondjuk félgázzal de működik és szerencsére megmaradt néhány barátság onnan is. Ehhez a fórumhoz valamiért mindig is jobban ragaszkodtam mint a többihez, jóformán nem is maradt már más... talán azért is szeretem mert nagyon színes és abszolút nem sablonos, persze ebben nekem is óriási szerepem van, ami nem is biztos hogy jó, legalábbis a mostani szomorú esemény miatt ez is megfogalmazódott bennem. Lehet pont a sok "sületlenség" taszító mert ki a picsát érdekli az én beteg varjúm, vagy hogy majdnem belafulladtam a takonyba annyira megfáztam... lehet én vagyok a kakukktojás? Ha ez így van akkor nekem is el kell gondolkoznom a jövőbeli aktivitásommal kapcsolatosan. Nem tudom követni a dolgokat, egy hete még a tavaszi túrát tervezgettük és a múltban készült fotókat rakosgattuk fel, most meg olyan mélypontra kerültünk hogy fel nem fogom. Elbizonytalanodtam...
Vannak olyan kapcsolatok amelyeket nem tudunk semmissé tenni mert az élet úgy rendelkezik, hogy valamilyen szinten el kell viselnünk, még akkor is ha az a nehezünkre esik. Előfordulhat ez kolléga, netán a főnökünk, esetleg a szomszéd esetében, vagy kinek mi adódik. A cimboraság viszont teljesen más dolog, azt nem lehet erőltetni ha egyoldalúvá válik. Sajnálom, hogy így alakult.
Ég veled Miki!
szerintem csak annyi történt, hogy régen nem kellett ennyi minden. Nem kellett mikró, kenyérsütőgép, 2 évente tévé, évente új mobil, tablet meg hasonlók....
Sőt! Régen ha kellett telefon, akkor szépen várni kellett rá...éveket....az alatt meg összegyűlt a pénz. Az meg a másik, hogy szerintem régen nem mindenki kocsival ment munkába, mint most. Ekkora dugók sem voltak, nem volt háztartásonként 2-3 autó, mint most. És ennyi hitel sem.
Egyébként néha megnézem a 98-99-es árlistákat számítógépes boltoknak (akkor is kocka voltam) ami megmaradt valamelyik mappámban, és annyira furcsa, hogy akkor 30 ezer forintot kértek pölö egy voodoo 2 videó gyorsítókártyáért, ami ma kb semmi. Ingyen kapsz 1000x erősebbet. Persze a számítástechnika teljesen más ütemben fejlődik, de akkor is hihetetlen pénz volt 98ban 30ezer forint, főleg az akkori fizetésekhez képest....
Köszönöm a jókívánságokat és felépülésemmel kapcsolatos tanácsokat!
A benzinárakkal kapcsolatosan az jutott eszembe, hogy amikor én elkezdtem motorozni a 20forintos literenkénti benzinárat is sokaltam, főleg azért mert nem létezett az a mennyiség amit ne bírtam volna elégetni az Apámtól örökölt "nagytankos" Simson S50B típusú motorkerékpárral már 14évesen.
Amikor elkezdtem dolgozni még boldogan éltek a fillérek, az átlagfizetések nagyjából 10ezer környékén mozogtak, ekkor az én első fizetésem 5200Ft volt amiből 4800-at egy csodálatos metálzöld szovjet félversenykerékpárra költöttem. Érdekes viszont hogy ma nagyjából egy félhavi fizetésből tudunk venni hűtőszekrényt vagy színes tévét, pedig 20-25 évvel ezelőtt ezekre ráment legalább kéthavi kereset. Valahol olvastam régebben, hogy 20-25éve az átlagfizetésból nagyjából 50liter benzinre futotta míg a mai átlagfizetésből 360liter tankolhatunk... akkor most mi van? jól élünk csak nem vesszük észre? eléggé ellentmondásos...
A gáz ára viszont több mint 30szorosára a víz 250szeresére emelkedett, a fizetés meg csak 15szörösére, még szép hogy minden forintra odafigyel az ember. Ha nekem is 8km-re lenne a határ én is kijárnék tankolni, de mivel oda-vissza legalább 80km így már elveszne a haszon Azt mondják munkával nem lehet pénzt keresni... én valószínüleg elég régimódi lehetek mert azóta a bizonyos 5200Ft-os első fizetés óta azt látom, hogy azért munkával is lehet boldogulni (mégtöbb munkával meg még inkább), ha meg egy kicsit ért is az ember mindenhez azzal lehet csak igazán pénzt megtakarítani, amiből marad egy kevés motorozni is.
Legutóbb a kannával együtt 60 l-t tankoltunk. Nem számoltam pontosan, de 2000 biztos maradt a zsebben és az egész akció kb. félóra volt. Forintot nem fogadnak el, de kártyával lehet fizetni. Ez viszont azért jó, mert közép árfolyamon váltódig a pénz. Sajnos rá van kényszerítve az ember az ilyesfajta spórolásra.
hehe, az a 30-40 ft azért iszonyatosan sok. Kocsiba mondjuk tankolsz 40-50 litert 1200-2000 ft megmarad. Robiba 200 km-re elég .
Forintot is elfogadnak, mert akkor tényleg nagyon megéri.
Viszont tegnap olvastam, hogy a regadót csökkenteni akarják!
kis köbcentiknél el is törölhetik, illetve lefixálják 125-ösöknél 20e-re, vagy valami ilyesmi.
Én már egy ideje kint tankolok Romániában-hozzánk 8km a határ. Itt a magyar átlagártól 30-40 ft-tal olcsóbb /liter. Tudom nem nagy különbség, de már csak azért is inkább kiviszem a pénzem. Gusztustalan az ahogy megvágnak minket autó és motor tulajdonosokat. Ha már tudok legalább itt spórolok egy kicsit. Mikor megyek mindig rakok be egy 20l-es kannát-ezt se lenne szabad- és így a robogóba is van itthon anyag. Itthon csak muszályból tankolok.
úgy tudom hétfő,szerda és mostantól péntek az a nap mikor változtathatnak, de ezt úgyis mindig bejelentik előre.
Ami fura, hogy a MOL drága szokott lenni, kb az átlagáron adja, ami most 391. Ahogy olvasom 371-ért szerzik. Ezért elég fura, hogy van 3-5 ft haszon literjén, mikor párszáz méterrel arrébb 20 ft haszon van.
Igen az vicces, hogy az M3-as kivezetőn kb 2 km-re a ligettől az OMV kútnál már autópálya áron lehet tankolni. Pár éve ladával mentem, nem sok benya volt a tankban, épp az M3 egyik felüljáróján mentem kifele a városból(ITT) és itt kezdett el ledadogni a motor . Nem nagyon nyomtam a gázt, lefele egyegy fröccsöt adtam neki, mert tudtam h kb egy km múlva lesz egy OMV kút, odaáig valahogy jussak el. Pont a kihajtóig eljutottam gurulva, ott kiszálltam toltam 10 métert az autót és tankoltam bele valamennyit
Igyekezz mert szerda szokott a vízválasztó lenni. Egyébként ezek a különbségek mint a hasznukból adódik. Képzeld ott mennyi zseton marad a zsebben ahol majd 20 Ft-tal drágábban adják. És akkor az autópályák melletti híresen drága kutakról még nem is beszéltünk.
Szia Laci! Először is mielőbbi gyógyulást kívánok. Továbbá csak egyetérteni tudok a Józsi által javasoltakkal. Bár az Aszpirin nekem a múltkor nem segített, de a propolisz valóban jó. És nem csak akkor lehet használni amikor baj van, mert megelőzésként ilyenkor folyamatosan mehet. Mi évekig csepegtettük teába reggelenként és bizton állíthatom, hogy jó volt. Hogy most miért nincs itthon nem is tudom. De most úgy tűnik a házi praktikák győztek. Az hogy a házi kerítés szaggató, vagy a rengeteg citromos tea mindegy is, a lényeg az, hogy már jobb a közérzeted.
én is vagyok ám itten! Jobbulást Lacinak, habár ahogy hallom a pálinkakúra bevált ott is!
Tegnap meghökkenve nézem egy MOL kútnál hogy 374 ft a 95ös benzin, mikor két napja egy másik MOL kútnál 392-ért vettem. Hazafelé következő MOLnál már valami 386 volt, szóval megnyugodtam. De annál az egynél hogy lehet ennyivel olcsóbb? Ráadásul van egy 10%-os kuponom a MOLhoz, úgyhogy direkt lenullázom a tankot, hogy olcsóért teletömjem :)
Pálinkás Jó Reggelt Laci!
Nedves egészségedre! De én javaslom az Aszpirin , vagy az Aszpirin-komplex-ből egy dobozzal , a házi "orvosság" mellett legyen mindig a szekrényben. És már akkor vegyél be belőle, amikor sejted, hogy baj lehet. Legalább ugyan ilyen jó a méhészek csodagyógyszere a Propolisz alkoholos oldata ami szintén a gyógyszertárban kapható, és javasolt adagja 3 x 20 csepp kockacukorra cseppentve. De jobb, ha méhésztől veszel, és feloldod alkoholban, (már jó) majd azt használod szintén kockacukorra cseppentve.
A másik a medveszerű beöltözés , még akkor is ha az ócska piacon vásárolsz be ruhaféleségekből.
Jó estét!
Nekem is a levegővel gyűlt meg a bajom, pontosabban annak vízszintes áramlásával melynek hétköznapi neve a SZÉL. A mai reggel már bizakodással telt amikor kezdtem úgy érezni van némi esélyem a túlélésre, legalábbis a szombat éjszakai állapotomhoz képest amikor rettentő fejfájással és kínzó légszomjal fetrengtem az orváladékomban...
A szerda volt nagyon szeles rádásul kiegészült egy rövid de határozott záporral, a testhevederzetem is átázott ami deréktájon a legvastagabb, fájt is a vesém másnap de a java csak ezután jött. Hiába volt rajtam kapucni a szerelőállás helyzete olyan volt, hogy félprofilból símogatta a hideg szél az orcámat, így aztán ami kifázhatott az ki is fázott rendesen.
A következő napok is a szerelőkosárban teltek ami nem igazán használt az állapotomnak. Mindössze csak a vasárnapot tudtam rááldozni a kuruzslásra. Kipróbáltam minden javaslatot, Anyám a forró fürdőre esküdött, az Asszony a citromra, Apósom meg a házipálinkára. Szauna szintűre fűtöttem a lakást és jól betakarózva próbáltam kiűzni a rosszbajt, sőt még tanulni is próbáltam haldoklás közben de abból csak annyi lett, hogy megtapasztaltam milyen jót lehet aludni spirálfüzettel betakarózva. Nagyjából teletrombitáltam egy 100-as csomag papírzsebkendőt és megittam 20liter citromos teát, majd estefelé az öreg 52fokos culápszaggatójával is bepróbálkoztam ami bűn szar volt de legalább némileg tompított a világvége hangulatomon.
Hétfőn -vagyis ma- olyan érzéssel ébredtem mint amit egy elhanyagolt motor érezhet amikor levegőszűrőt cserélnek benne... minőségi volt a változás, nem is mertem nagyokat lélegezni mert a hírtelen megnövekedett oxigénbevitel miatt féltem hogy elájulok. Nem merem azt mondani, hogy a HP gyilkolta le a bacikat, de hogy van párhuzam a dologban az biztos.
Ma is a szokott helyemen operáltam, ott fent a szerelőkosárban de elvittem a motoros maszkomat amiben sokkal jobban éreztem magam. Nem csak azért mert védte az arcom hanem mert éreztem rajta a bukósisak kellemes illatát és -mivel feszültségmentesített hálózaton zajlott a mai feladat- még egy kicsit el is kalandozhattam gondolataimban...
Más most nem jutott az eszembe, persze beszélhettem volna a Vietnámi háborúról vagy a 32ezer éves csillagkép ábrázolásáról, esetleg a Vikingek hajózási szokásairól is... de az nem lett volna motoros fórumba való hozzászólás, vagyis nehezen lett volna beleilleszthető a motoros maszk mint a témákat összekötő és annak értelmet adó kapocs.
Elnézést a szótlanságért, de annyi szar ömlött mostanában a nyakamba, hogy lassan lélegezni sem merek, mert belefolyik a számba. Nem nagyon szeretném részletezni, de gáz van mindenhol- munkahelyen, otthon, családban - tudom, hogy mindig lehet rosszabb, de lassan már kezd elegem lenni abból, hogy mindig a rossz oldalon állok, amikor a szop@tás elkezdődik. De hát manapság senkinek se könnyű, nyilván mindenki kesereghetne napestig, és ahogy ti sem, én sem fogom feladni.
Mindegy, majd lesz valahogy, habár egyszer a Bánátságban egy fél óráig úgy volt, hogy nem volt sehogy
Sajnálattal látom, hogy Miki kiszállt a fórum amúgy se népes táborából, ismeretlen ok miatt, amit valószínűleg már nem fogunk megtudni.
Laci, szerintem itt a fórumon senki nem érzi túlzónak a jelenlétedet, én szívesen olvasom az írásaidat függetlenül attól, hogy egy túráról, egy varjúról, vagy arról szól, hogyan próbáltál megtalálni egy hibahelyet a sötétben egy házszámoktól mentes utcában. És az is igaz, hogy nem mindig a motorozásról van szó, de a kurvákról se beszélgethetünk állandóan .
Én is csak két- három fórumot látogatok, de ezt leggyakrabban. Abban, hogy egy kicsit most mélyponton van, én is hibás vagyok, mert nyilván nem lehet egy emberre mindent ráterhelni, és csak félmondatos hozzászólásokkal játszani a jópofit. De hát néha még jómagammal sem szívesen állok szóba, nemhogy másokkal.
Nem veszem el Zsoltitól az átadott zászlót, de remélem sikerül ezentúl kicsit aktívabban részt venni a társasági életben, abban pedig nagyon bízom, hogy tavasszal a fórum együtt deríti fel a Megyeri- tó vadregényes tájait