Ezeket a dolgokat el kell fogadni. Annak idején mi is valahogy így váltunk le a szülőkről. Biztos nekik is nehéz lehetett elfogadni, de az élet már csak ilyen.
Tavaly még eljött velünk a kisebbik, de láthatóan unta az egészet pedig minden napra volt valami érdekes program. Nem erőltetem, pedig én is azt szeretem amikor együtt a család.
Pont ezt beszéltük mi is Szilviával, hogy egy-két év és már csak kettesben megyünk mert a gyerkőc már külön utakon fog járni. Bár most még nagyon szereti és igényli is a közös programokat. Egyedül nem szívesen csinál semmit, mindig ott van körülöttünk. ( mi persze nem is bánjuk annyira)
Ha belegondolok nekem még tartó se kellene mert amikor vettük a két bicajt úgy hoztam haza Debrecenből hogy kivettem mindkettőből az első kereket aztán lehajtottam a hátsó űlését a kocsinak és simán befért. Nem több idő kivenni a két elsőkereket mint a tartóról fel-le szerelés, meg aztán így tartót se kell csinálni vagy venni. Szóval akár most is vihettük volna, csak nem jutott az eszembe, pedig lett volna olyan szakasz ahol lehetett volna tekerni. Nem gondolnám hogy a Polo kisebb mint a Punto, persze ha a gyereket is viszitek akkor már kell a tartó, nekünk már elég a két első űlés mert nem nagyon jönnek velünk a fiúk, inkább tekeregnek a haverokkal
Ha én megígérem hogy megyek, még ha cigány purdék hullanak az égből akkor is megyek. Egyébként hiszed vagy nem már évek óta gondolkodunk egy autóra szerelhető kerékpártartón. Még 2011-ben voltunk Pécsen családosan autóval. Kigurultunk Orfűre és akkor láttuk, hogy mennyien bicikliztek a Mecsekben, Pécstől egész Abaligetig. Persze végig kerékpárút volt. Tehát az ötlet már a mi fejünkben is megfordult, csak még a kivitelezés várat magára.
Halló! Arról volt szó, hogy alszol!
( Amit nekem kéne, mert olyan húzós hét van mögöttem, hogy már épp csak vonszolom magam. De nem csak én, hanem mindenki. Persze ma is toltuk. )
Tavasszal? Nem látom akadályát.
A Tisza túra igen király volt, emlékszem. Te voltál a "mélységi" felderítő!
Írtam korábban, hogy nem motoros lesz, ez amolyan felderítő járat volt amiből tavasszal lehetne akár valami csapatos megmozdulás is. Mint régebben -ha még visszaemlékezel a boldogabb időkre- amikor a gátakat derítettem fel és aztán közösen is végigmotoroztunk rajta
Most tudtam elkérni a kisteherautót, hétköznap az is dolgozik. Fellángolások azok voltak, de nem maradt belőlük semmi, volt pl. aki évekig ígérgette hogy szervez egy túrát ott ahol ismerős... de sokan úgy eltüntek hogy nem is tudok róluk semmit.
Legalább Te ide találtál, ennek viszont tényleg örülök, de pl. Zolibát is nagyon szeretem mint embert és mérhetetlenül tisztelem a szerénysége miatt, már jó ideje ismertem amikor (nem tőle) megtudtam hogy doktori rangja van és Kolozsváron a Protestáns Teológiai Intézet Dékánja. Ha sikerült volna idén eljönnötök velünk Erdélybe akkor megismerhetted volna Te is, nagyon ismeri a természetet és olyan jó történetei vannak hogy egész nap bírnám hallgatni. Szinte hetente váltunk E-mailt.
Szóval volt azért értelme a Cb 500 fórumnak mert ott megismehettem néhány nagyszerű embert.
Veletek is szívesen elmegyek kirándulni, sőt a tegnapi túrán arra gondoltam milyen jó lett volna ha van nálunk bicikli, akár még autóra szerelhető tartón is lehetne szállítani és azzal már azért nagyobb területet be lehetne járni anélkül hogy behajtási korlátokba ütköznénk. Ti is bicajoztok, biztosan nem lenne ellenetekre, ilyenkor ősszel vagy kora tavasszal reggel még nincs jó idő motorozni, viszont a nappali időszak alkalmas lehetne a biciklizésre csak éppen a célterületre kellene odaszállítani. Minden csak elhatározás kérdése.
Ma meg már számítógépek irányítják a folyamatokat a kalásztól egészen a kenyérig...
Erdélyben volt szerencsém vizimalomhoz és itt nem messze Karcagon voltam egy szélmalomban is ami múzeumként működik, a külső falán és a malomkövön kívűl szinte mindene fából van mégis túlélt két világháborút. Bármerre jár az ember (ha figyelmes) belebotlik valamibe a múlt emlékei közül.
Azt hittem, hogy motorral lesz abszolválva a feladat, de a gépkocsi bölcsebb döntés volt!
Látványos, és kalandos volt. Meg fárasztó.
Némi kis fapakolással levezetve.
Nézzük a jó oldalát: formában tart.
Nem volt elég a tegnapi fárasztó hegymászás, ma még rágyúrtál egy kicsit? No majd télen a jó meleg szobában ülve behűtött vadászmestert, vagy veresbort kortyolgatva már csak rossz emlék lesz a mai fa hordás. A túrázásról csak annyit, hogy vannak nagy fellángolások ígéretek, majd amikor konkrét dologra kerül a sor, elfogy a lendület. Én pont a bizonytalan beosztás miatt voltam mindig óvatos ígérgető, mert nem szeretek visszatáncolni. De ha jeleztem hogy megyek, ott is voltam. Veled is gurultunk már többször, a szervezésed mindig hibátlan volt, így ha tudunk időpontot egyeztetni én szívesen csatlakozok ezután is.
Balázs, persze hogy kipihentem, már ződhajnalban elindultam egy kölcsön teherautóval fát venni, meg még be is raktam a helyére... reggel úgy keltem mint egy 80-éves, ráadásul még rakodógép se volt kézzel kellett rakodni
A tengerszem bevállalható de nem motoros ruhában és motoros csizmában, persze egy könnyebb nadrág és sportcipő elfér a dobozba. Károlyfalva-Rudabányácska valamint Pálháza-Telkibánya volt az a szép erdős útszakasz és mivel falvacskákat köt össze nem is lehetne magánút. A fűrdőzést nem tudom tíltják-e táblát nem láttam viszont van olyan kép a neten ahol úszkáltak benne az emberek, nem árt vigyázni mert helyenként nagyon mély, mint a bányatavak általában. Örülök hogy tetszettek a képek de ez neked is köszönhető mert Te adtad a tippet. Egy dolgot viszont nagyon elcsesztem, venni kellett volna több bort, tegnap nem csak a galériát töltögettem hanem a bort is, alig maradt az üvegben
Zsolt, nem egy könnyű séta volt, de az is lehet hogy mi nem vagyunk hozzászokva A kolostor nem illeszkedik az egynapos motoros túrához, a tengerszem inkább és ahhoz lehetne még keresni mást is, majd még átbeszéljük tavaszig. Egyébként én ezt a vonalat akartam erősíteni a CB 500 fórumon is de egyedül kevés voltam, látod nem feltétlenül kell motoros túra ahhoz, hogy mások is kedvet kapjanak. Kifogás keresés helyett inkább egy kis információ csere kellene, néhány kép egy kis leírással és máris lenne olvasnivaló.
Józsi, a fejlődés ölte meg a bányát hiszen ma már nincs szükség malomkőre. Viszont az elgondolkodtató hogy amíg működött 300-450 malomkövet állítottak elő éves szinten, pedig működtetni is költséges volt a vízkiemelés miatt. Több mint 100-éve bezárt és a természet azóta teszi a dolgát
Szerintem megiszom a maradék boromat és leheveredek, oszt ha reggelig alszok a' se lesz baj...
Érdekes az a felhagyott bánya, ilyet akkor láttam mikor Németbányán a bauxitot kibányászták ott voltak ilyen hullámos 25-30 méteres függőleges sziklafalak. Sajnos betemették.
Nekem most adódott időm megnézni a tegnapi nap termését. Először is gratulálok, a szép galériához. Másodjára pedig nagyon irígyellek benneteket, hiszen igen szép helyeken jártatok. A képeket nézve nem érezhető a terep okozta nehézség, ill. az az érzés mikor jóformán fogalma sincs az embernek, hogy éppen merre jár. Kalandnak nem rossz, különösen így, hogy szerencsések voltatok és nem keveredtetek el. A leírásodból ítélve mind két hely szép és érdekes, de motoros megközelítés kicsit nehézkes. No majd gondolkodunk még rajta. Köszönjük még egyszer !
Váóóó! Jó erre kelni! Nagyon szépek és érdekesek a képek, gratula. Gondolom most kipihenitek a fáradalmakat :) És külön öröm, hogy hozzáadhatttam valamit én is (legalább azt hogy bogarat ültessek a füledbe )
Ahogy látom a tengerszemet azért hamar megtaláltátok, és a tábla szerint csak 1 km-t kellett (vagy 900m-t) gyalogolni a halastótól. Szóval szerintem ha ennyi, az motorral is bevállalható azért. Én valamiért nagyobbra számítottam, így képek alapján 3-4 nagy sziklának tűnik, de akkor is egyedi itt, és nagyon szép. Nyáron lehet fürdeni a tóban egyébként? Mert akkor úgy megyek majd :) A korlátos fénykép pedig elég merész volt :)
A pálos kolostor volt inkább ami miatt kifáradtatok és elhúzódott az egész, az lett az igazán nagy kaland, de látod, megérte. Én eddig nem sok kolostort láttam (2-3at), de ahhoz képest ez elég jó állapotban van. Kb mint a nagyvázsonyi. Csomónak csak az alapja látszik, derkékmagasságig vannak csak a sziklák. Itt meg azért egykét boltív maradvány is megvolt még. És az erdő a patakkal, nagyon szép. Azt az utat megmutatod majd, ahol belsé nézetes képeket csináltál a kocsiból? Az ilyen egysávos utakat nagyon szeretem motorral bejárkálni, csak általában ezek a magánutak amiket nem lehet. De itt úgy látszik használható.
Üdv Urak!
Megvolt a kalandtúra, de ezt szó szerint kell érteni! Sokat kellene írni ahhoz hogy pontosan elmeséljem, inkább feltöltöm a képeket a Picasa-ra és azok alá írok. Amit akartam mindent megtaláltam azaz 100%-os lett a terv (persze jókora szerencse is kellett), viszont az egyik szemem sír a másik meg nevet Nevet azért mert nagyon szép és izgalmas volt a mai nap, de sír is mert nem igazán motoros túrához való a helyszin na de majd eldöntitek ha a képeket feltöltöm.
Először is kibontom a bort amit a halastónál vettünk, már alig vártam hogy hazaérjünk mert én még ilyen finom vörösbort nem ittam
Eltart egy darabig a feltöltés de ha megvan jelentkezek!
( Amit nekem kéne, mert olyan húzós hét van mögöttem, hogy már épp csak vonszolom magam. De nem csak én, hanem mindenki. Persze ma is toltuk. )
Tavasszal? Nem látom akadályát.
A Tisza túra igen király volt, emlékszem. Te voltál a "mélységi" felderítő!
Legalább Te ide találtál, ennek viszont tényleg örülök, de pl. Zolibát is nagyon szeretem mint embert és mérhetetlenül tisztelem a szerénysége miatt, már jó ideje ismertem amikor (nem tőle) megtudtam hogy doktori rangja van és Kolozsváron a Protestáns Teológiai Intézet Dékánja. Ha sikerült volna idén eljönnötök velünk Erdélybe akkor megismerhetted volna Te is, nagyon ismeri a természetet és olyan jó történetei vannak hogy egész nap bírnám hallgatni. Szinte hetente váltunk E-mailt.
Szóval volt azért értelme a Cb 500 fórumnak mert ott megismehettem néhány nagyszerű embert.
Veletek is szívesen elmegyek kirándulni, sőt a tegnapi túrán arra gondoltam milyen jó lett volna ha van nálunk bicikli, akár még autóra szerelhető tartón is lehetne szállítani és azzal már azért nagyobb területet be lehetne járni anélkül hogy behajtási korlátokba ütköznénk. Ti is bicajoztok, biztosan nem lenne ellenetekre, ilyenkor ősszel vagy kora tavasszal reggel még nincs jó idő motorozni, viszont a nappali időszak alkalmas lehetne a biciklizésre csak éppen a célterületre kellene odaszállítani. Minden csak elhatározás kérdése.
Erdélyben volt szerencsém vizimalomhoz és itt nem messze Karcagon voltam egy szélmalomban is ami múzeumként működik, a külső falán és a malomkövön kívűl szinte mindene fából van mégis túlélt két világháborút. Bármerre jár az ember (ha figyelmes) belebotlik valamibe a múlt emlékei közül.
Látványos, és kalandos volt. Meg fárasztó.
Némi kis fapakolással levezetve.
Nézzük a jó oldalát: formában tart.
De egyél előbb valami jó húsosat!
Aztán alhatsz!
A tengerszem bevállalható de nem motoros ruhában és motoros csizmában, persze egy könnyebb nadrág és sportcipő elfér a dobozba. Károlyfalva-Rudabányácska valamint Pálháza-Telkibánya volt az a szép erdős útszakasz és mivel falvacskákat köt össze nem is lehetne magánút. A fűrdőzést nem tudom tíltják-e táblát nem láttam viszont van olyan kép a neten ahol úszkáltak benne az emberek, nem árt vigyázni mert helyenként nagyon mély, mint a bányatavak általában. Örülök hogy tetszettek a képek de ez neked is köszönhető mert Te adtad a tippet. Egy dolgot viszont nagyon elcsesztem, venni kellett volna több bort, tegnap nem csak a galériát töltögettem hanem a bort is, alig maradt az üvegben
Zsolt, nem egy könnyű séta volt, de az is lehet hogy mi nem vagyunk hozzászokva A kolostor nem illeszkedik az egynapos motoros túrához, a tengerszem inkább és ahhoz lehetne még keresni mást is, majd még átbeszéljük tavaszig. Egyébként én ezt a vonalat akartam erősíteni a CB 500 fórumon is de egyedül kevés voltam, látod nem feltétlenül kell motoros túra ahhoz, hogy mások is kedvet kapjanak. Kifogás keresés helyett inkább egy kis információ csere kellene, néhány kép egy kis leírással és máris lenne olvasnivaló.
Józsi, a fejlődés ölte meg a bányát hiszen ma már nincs szükség malomkőre. Viszont az elgondolkodtató hogy amíg működött 300-450 malomkövet állítottak elő éves szinten, pedig működtetni is költséges volt a vízkiemelés miatt. Több mint 100-éve bezárt és a természet azóta teszi a dolgát
Szerintem megiszom a maradék boromat és leheveredek, oszt ha reggelig alszok a' se lesz baj...
Ahogy látom a tengerszemet azért hamar megtaláltátok, és a tábla szerint csak 1 km-t kellett (vagy 900m-t) gyalogolni a halastótól. Szóval szerintem ha ennyi, az motorral is bevállalható azért. Én valamiért nagyobbra számítottam, így képek alapján 3-4 nagy sziklának tűnik, de akkor is egyedi itt, és nagyon szép. Nyáron lehet fürdeni a tóban egyébként? Mert akkor úgy megyek majd :) A korlátos fénykép pedig elég merész volt :)
A pálos kolostor volt inkább ami miatt kifáradtatok és elhúzódott az egész, az lett az igazán nagy kaland, de látod, megérte. Én eddig nem sok kolostort láttam (2-3at), de ahhoz képest ez elég jó állapotban van. Kb mint a nagyvázsonyi. Csomónak csak az alapja látszik, derkékmagasságig vannak csak a sziklák. Itt meg azért egykét boltív maradvány is megvolt még. És az erdő a patakkal, nagyon szép. Azt az utat megmutatod majd, ahol belsé nézetes képeket csináltál a kocsiból? Az ilyen egysávos utakat nagyon szeretem motorral bejárkálni, csak általában ezek a magánutak amiket nem lehet. De itt úgy látszik használható.
Még egyszer gratula, és jó pihenést!
A Megyer-hegyi tengerszem és a kolostori kaland
Megvolt a kalandtúra, de ezt szó szerint kell érteni! Sokat kellene írni ahhoz hogy pontosan elmeséljem, inkább feltöltöm a képeket a Picasa-ra és azok alá írok. Amit akartam mindent megtaláltam azaz 100%-os lett a terv (persze jókora szerencse is kellett), viszont az egyik szemem sír a másik meg nevet Nevet azért mert nagyon szép és izgalmas volt a mai nap, de sír is mert nem igazán motoros túrához való a helyszin na de majd eldöntitek ha a képeket feltöltöm.
Először is kibontom a bort amit a halastónál vettünk, már alig vártam hogy hazaérjünk mert én még ilyen finom vörösbort nem ittam
Eltart egy darabig a feltöltés de ha megvan jelentkezek!