Lehet bekapcsolva kell lenni egy ideig a gépnek, hogy eltűnjön! ?
Engem ez a qrva ASK-zavar, kitöröltem a szrt, de a tűzrókában még itt-ott előjön a hulladék! Pedig már csak azért se töltöm le!
És még én szerencsés is vagyok, mert a srácnak nem jutott később eszébe, hogy nem is ő a hibás. A különböző fórumokon olvasható rémhírekhez képest az én ügyem elég hamar rendeződött, a baleset meg a kifizetés között hat hét telt el. Mindegy, megtörtént elmúlt, ahogy a művelt francia mondaná" Show must go on", ha jól beszél angolul
Érthető a dolog. Egy ilyen helyzetet mindenki szeretne elkerülni de sajnos néhányan-mint Te is, vagy Miki korábban- önhibáján kívül is belekeveredik. Ha már futi a pénz a keletkezett kárt, talán kevésbé fájnak a sebek.
Még nem a saját pénzem költöm, hanem a biztosítóét. van még belőle, jut a fényezésre, sőt, még egy új vezérműlánc is belefér. többen kérdezték, hogy jól jöttem- e ki a dologból, de szerintem ebből nem lehet jól kijönni. Most nem az anyagiakra gondolok, ha lehetne választani, inkább ne vettem volna részt a balesetben.
Szép képek, kár, hogy nem álltunk meg a köd felett fényképezni a Bükkben, az is látványos volt. Oda kellett érni abonyba 10.20. ra. így is csak 10.50.re értünk oda. A fejemben megvan, csak onnan még nem tudom feltölteni
Az igazán jó hír, hogy szépen muzsikált a Te Főnixed a mai napon. A gazdi szakértő keze és Laci hathatós rábeszélése nyomán jól sikerült a főpróba. Ahogy írod még nincs vége a pénz költésnek, de tavaszra csak meg lesz és utána már csak a gondtalan gurulásra kell koncentrálni.
EZ volt a végleges. Nem értem egyébként miért csak 170km. Óra szerint 250. Persze volt kitérő, Dobogókőnél volt egykét szakasz, ahol odavissza 3x-4x is végigmentem azon a pár km-en, de azért akkor sem értem ezt a különbséget :)
Sajnos az az út amire Laci és én is kíváncsi lettem volna, teljesen le volt zárva sorompóval, de nagyon szar minőségűnek is tűnt (földút).
Pilismaróton találtam egy tökjó utat, ami igaz, hogy csak egy autó szélességű volt, és behajtani se lett volna szabad. De gondoltam, most megpróbálom. Megkerestem az erdészetet, de zárva volt, így elindultam 30cal befelé. Nagyon hangulatos lett volna, de aztán az út közepén az erdészek épp fát vágtak, szóval mielőtt szóba elegyedtem volna velük visszafordultam. Ott készültek a patakos képek, és egy csomó másik az utasülésről :)
Végül eljutottunk a tigrishez, de eléggé csalódás volt. Azt hittem betolunk egy hamburgert, de csak melegszenya volt, ráadásul az sem volt olcsó. Ráadásul elég kihalt volt.
A galéria alján van 2 mozgókép, amit most fedeztem fel, hogy tud csinálni a telefon. Baromi jó, kb 3mp alatt csinál 25 képet, és addig lehet mozgatni a telót. Kicsit nehézkes volt feltölteni, hogy összerakja, de csak sikerült.
Elég jó volt ma is, és eléggé ki is fáradtunk :)
Jó estét az Uraknak!
Ma megvolt az előszezonzáró a miskolci meg szolnoki banda részvételével, tejköd és 7 fok fogadta reggel a lelkes miskolci bandát, de félelmet nem ismerve leküzdöttük a felsőtárkányi szerpentint. Rá kellett ébrednem, hogy a hátsó gumi cseréjét már nem tudom tovább halogatni, hiába van még rajta 6 mm bordamélység, már elmúlt 10 éves, oszt felkeményedett, mint a bakelit. érdekes volt, a hegytetőn gyönyörű napsütés, amikor a bércről leértünk a völgybe, a levegő hűlt vagy 10 fokot, a motor tükrein meg a sisakplexin kívülről lecsüngött a pára. Füzesabony volt a következő megálló, ahol csatlakozott hozzánk két pest környéki srác, ők is szívtak a köddel, nyáriasra öltözve, napszemüvegbe, farmernadrágba indultak, ami a ködös takonyba nem éppen a legszerencsésebb viselet. Innen már verőfényes napsütés kísérte utunkat. Tiszafüreden találkoztunk a szolnoki bandával, onnan átmotoroztunk Tiszacsegére, a halászcsárdába. Ott megebédeltünk, elbeszélgettünk vagy három órát, utána szétváltak útjaink, és mindenki hazafelé indult. Persze kerülővel, ők Hajdúszoboszló felé egy cukrászda miatt, mi Tokaj felé csak úgy.
Mindent összevetve jó kis nap volt ez a mai, bár hétfőn még nem mertem volna rátenni a nyakam, hogy részt tudok rajta venni. a főnix hallgatott Lacira, marha jól viselkedett, bár a kerékcsapágy csere ellenére a nyüsszögés megmaradt, lehet, hogy a km- óra spirál hajtása csinálja a fesztivált, majd szétszedem, megnézem.
fényképezni nem sokat fényképeztem, mert csak telefon volt nálam, az is a butábbik fajta. Csináltam egy pár képet a halászcsárda vadászterméről is, de mivel nem volt vaku, egyik sem sikerült.
Ma végre úgy tudok lefeküdni, hogy de jó volt ez a nap, ezért megérte felkelni
No én ma szétszedtem! És ebben a mikuni-nuniban alul egy tömítést összerakáskor úgy raktak be, hogy csak 8 mm-t volt elcsúszva oldalra!
Most olyan az alapjárat mint a kvárcaura-vekkeré!
Nem tudom mikor érek haza este, ha még normális időben akkor megírom honnan közelítem meg. Utánanéztem tegnap, sajnos motorral (autóval) nem lehet feljutni.
Sziasztok!
Félévre előre ígérni kicsit felelőtlenség, de ha minden rendben lesz én szeretnék ott lenni. Így térképezd fel a környéket a Tőled megszokott aprólékossággal és akkor biztos nem ér senkit csalódás.( Akár egy fórumos gurulás is lehetne.) Már néztem csapot a láncolajzóhoz, a jövő hétre meg lesz az is. Majd az olaj pontos neve kellene. Azután vettem egy akku töltőt a Lidl-ben. Teljesen automata, motorhoz autóhoz, sőt még öreg aksihoz impulzus töltésre is jó. A régi töltőm már sokat betegeskedett, remélem ezzel nem lesz annyi baj.
Odafigyelj! ma láttam egy Yamaha Virago-t (535) az egyik henger sokat kap. Viszont a karburátor Mikuni, és nem mertem megbontani, mert ilyen állatot még nem láttam.
Olyat meg nem szerelek, hogy nem tudom, hogy mit csinálok!
köszi, én is kíváncsi vagyok az útra holnap, főleg hogy gps szerint van egy kis földes út is benne, és nemtudom hogy mennyire lesz lezárva... A kolostor romokra is kíváncsi vagyok, de lesz időnk bőven, mivel azért nem nagy táv ez. Cserébe kanyarog :) Képeket mobillal csináltam eddig mindenhol, holnap is ez lesz.
Kíváncsian várom a tengerszemes kalandodat, sajnos jövő hét közepétől jön a hideg, így a hosszúhétvégén már nem lesz motorozás. Viszont arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy motorral mennyire járható be az a rész. Ha lehet menni, akkor jövőre tuti megyek, csak mondjuk vicces, hogy amit kitaláltam útvonalat oda és vissza az 700 km körüli táv lenne . Tegnap terveztem egy túrát (csak a google térképen) a magas Tátra lábához, Donovalyn és egy csomó szép hegyi szakaszon át, a Vál-völgyén keresztül, és az a vicces hogy az is 700 km :) Persze egyenes nem sok van benne ezért 1 nap alatt nem is vállalnám, de most úgy tervezem, hogy ez lenne az első nagyobb kiruccanás. Egyenlőre csak tervezgetek és elmentem az útvonalakat, hogy majd előszedjem mikor megérett rá az idő :) Most az a terv, hogy ezekre gyűjtögetek pízt
Még egy hónapja működött a Tigris amikor a 600km-es Dunakanyar túrán meglátogattuk, szerintem hétvége lévén biztosan nyitva lesz holnap is. Nagyon jó a terved főleg az amit a 11-es út és a Dobogókői út közé terveztél ahol a kolostorrom is útba esik. Képeket úgyanúgy kéretik készíteni mint ahogy az már megszokott a látványosabb túráknál.
Nekem most elég sűrű hétvégém lesz, az előbb jöttem haza a suliból és holnap is megyek 14h-ig, aztán gyorsan haza -átvedlés öltönybe- és irány vissza Debrecenbe a szalagtűzőre ami 16h-kor kezdődik vasárnap meg az ilyenkor kötelező családi összejövetel.
Viszont! Úgy néz ki november 1-én szabad leszek, valószínű addigra az idő is elromlik, de akkor meg kocsiba űlök feleségestől túracípőstől szendvicsestől túlélő felszerelésestől és feltérképezem azt a Megyer-hegyi tengerszemet mert bogarat ültettél a fülembe! Megpróbálom motoros szemmel bebarangolni, legalább megtudom mennyire járható, sőt akkor már azt a 14.századi Pálos kolostort is megkeresem ami Göncön van. Így teljesebb képet kapnék a tavaszra tervezett túrához ami Zsoltiéknak sajnos elégé messze van, így ha el is jönnének legalább nem azzal töltenénk az időt, hogy akkor keresgéljük. Most amúgy is rám fér egy kis kikapcsolódás mert attól még hogy nem panaszkodok eléggé rongálja a vitalitásomat a meló-iskola-ügyelet hármas így egyszerre
Jó utat holnapra és nehogy otthon felejtsd a fényképezőt!
Engem ez a qrva ASK-zavar, kitöröltem a szrt, de a tűzrókában még itt-ott előjön a hulladék! Pedig már csak azért se töltöm le!