Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na! Gondolom mindenki alszik már, én még azért felhívnám a figyelmet néhány olyan dologra ami ugyanúgy fontos mint amiket itt előttem leírtak sorba, egymás után betűvel!
Ilyen pl. hogy a Spárban akciós a csírke alsó-felsócomb a maga kilónkénti 699 Ft-os árával. Mondjuk én ezt pont leszarom mert Édesanyám ződön nevelt génmegörzött fullextrás (sárga láb, vérvörös taréj) kettőshasznosítású középnagyságú magyar tyúkjaihoz képest fényévekkel vannak lemaradva a mélyalmos barakokban 42napra 2kg-ra felpumpált a napot sohasem látott Hybro Ross Broiler...stb fantázianevű fajtársaik kicsomagolt futóműalkatrészei, amik egy nyomorúságos keltetőgépben látták meg a infralámpát egy génmanipulált csirke testéhez nőve. Innen már egyenesen következik, hogy a tesco-s tojás se hoz lázba a darabonkénti 32Ft-os akciós árával...
Na de ugyanúgy meg merem mondani a véleményemet pl. arról, hogy nem értek egyet az óra átállításával! Mert amikor 3-ról visszatekertük az órát 2-re nem lettünk egy órával fiatalabbak csak kétszer éltük meg (a nagy többség alva) ugyanazt az időszakot amit majd tavasszal vissza is lopnak az életünkből ami majd akkor sokkal rosszabbul fog esni. Nem elég a tavaszi fáradság de még egy órával kevesebbet is alszunk, amivel nem is tudunk majd elszámolni a szervezetünk vitalitása előtt. Továbbá felháborít az is, hogy euro 4,5 vagy ki tudja már mennyinél járnak de mégis büdösek a buszok! Pedig Vírus már évekkel ezelőtt megmondta "kajak jó lesz a buszoknak" de ilyen téren se történt semmi! Másik óriási társadalmi méretű probléma a kaputábla hiánya! Mert az addig rendben van hogy este nyóckor hibát jelent a polgár, csak annyi a gond, hogy a fél utcának nincs kaputáblája én meg majd átmegyek sámánba oszt elővarázsolom melyik háznál van a gond... persze előbb vagy utóbb meg is lesz amikor már az öszes szomszédját felébresztettem akik persze megérdemlik mert nekik sincs kaputáblájuk!
A legtöbb baj viszont az éjeli biciklistákkal van, ezekről szintén beszélni kell mert égető a probléma! Jövök haza este fáradtan, nem elég a napi meló meg még az ügyelet -azon belül a kaputábla keresés- ráadásul még ezek is! Nevezzük csak Pista bácsinak akinek egyetlen világító eszköze a 40-éves lemezárugyári elemlámpa amivel csak maga előtt pásztáz "mer'hogy sok a kátyú és egy 28-as külsőt legutóbb is 1500ért adtak a vasműszaki bótba" még szép hogy vigyáz rá! Láthatósági mellény meg minek persze ez a stratégia lehet még a katonaévekből maradt amikor megtanulta ha nem látják akkor biztonságban van... ráadásul még le is ordítja a fejemet amikor a terepjáróval Ken Block módjára csikorgó gumikkal keresztbe autózva állok meg amikor hírtelen feltünik előttem aszfaltszínű pufajkában mint valami kistérségi lopakodó... "mer az ember menne mán haza oszt még majdnem elütik!"

Na most hogy én is megmondtam a tutit komolyra fordítva annyit tennék még hozzá, hogy nem könnyű itt emberek senkinek, lehet mutogatni meg szitkozódni de attól nem lesz jobb a helyzet. Próbáljátok ki hogy egy adott szituációt görbe tükörrel néztek és ha még marad energia egy csepp kis humorra akkor hamarabb tovább tudtok lépni. Mondjuk ez nekem se mindig megy...

Lakatosékról jut eszembe...
Nem szeretem én a halottak napját, de most közel vagyok az erzsébeti temetőhöz, ahol nagyapám, dédapám (aki szegény túlélte a fiát, 94 éves volt) és még egy közeli rokon fekszik. Kimentünk elsején a sírjukhoz, tettünk rá virágot és letakarítottuk ahogy kell.
De. Nagyapám sírjától 10 méterre egy friss, agyon giccsezett sír előtt kb 15 (hogy a ti szavaitokkal éljek) hiperpigmentált egyén, akik gondolom a szűk családi kör volt, ott szotyiztak, piáltak a sír körül és iszonyatosan hangosan sztorizgattak és röhögtek. Mikor más ott búslakodik, ezek hangosan mintha kocsmában lennének, leszarva azt, hogy körülöttük tele van a temető, és nyugodtan szeretnének gondolni az emberek arra, aki már nincs köztünk. Jó, mentünk a következő sírhoz....Ugyanez, 15 fő, hangosan, szinte üvöltve "énelkelnek" , hamisan, közben bor és viszki a kézben. Mint a kocsmában.

Nekem ne mondja senki, hogy ez a "kultúrájukhoz" tartozik. A cigányzene az jó, azt élvezik az emberek. De az, hogy amikor tele van a temető, halottak napján ott kell üvöltözni és mindenkit magasról leszarni aki emlékezni szeretne, az már elég sok. Ez nem kultúra, ez pont hogy kultúrálatlanság. Van egy olyan tippem is (mivel nem látom ezeket máskor), hogy csak halottak napján mennek ki a temetőbe, és csak azért mert akkor sokan vannak. Mikor üres, nemhiszem hogy ott dajdajoznának.

Egyébként én nemhiszem, hogy Indiából származnának. Anyámék két éve voltak Indiában, csomó képet láttam, nem olyanok. Korábban utánaolvastam valamennyit, és van olyan tézis ami genetikán és a kultúrán alapszik, az pedig a szefárd zsidókhoz köti őket. Nem szeretnék belemenni ilyenekbe, de azért valamennyire logikus. Ugyanúgy "diaszpórában" élnek, és általában egy politikai oldalon állnak, egymás mellett "szolidarítanak" az aktuális nemzettel szemben. De mindegy is.
Előttem áll meg a 99-es busz, ami keresztül megy a 8dik kerületen. Most hétvégén végigmentem vele a Blaháig. Nem mondom, hogy nem féltem. És ezt belőlem nem fogják eltüntetni (és a következő generációkból sem szerintem).

Lépek is aludni, mert megártott a 3 Sopi...
Szabad ország, szabad vélemény! No nálam csörög a pizsi, elteszem magam holnapra. Jó éjszakát Urak!
Valamelyik nap hallottam egy Maksa- kabaréban, hogyaszongya: " Magyarország területe 93 ezer négyzetkilométer, ebből tavasszal 80 ezer hajózható. Magyarország lakosságának 60 százaléka kisebbség, 40 százalék a többség" Az a szomorú, hogy nincs rajta kedvem röhögni, mert ez nem kabaré, hanem a valóság. De ne merüljünk nagyon bele, mert még a végén kitiltanak az oldalról, mert rasszisták vagyunk.
Én eddig azt hittem, hogy a Lakatos família csak felénk él és virul. De akkor Nektek is van szerencsétlenségetek hozzájuk. Hiába no nagy a család. Egész Indiáig elér a családfájuk. Hogy száradt volna ki a gyökere még csemete korában. Bezzeg ezek szaporodnak és élnek mint a patkányok. Hiába a nagy vezér(orbán) a példaképük. Az is hiába adott minden porontyának zsidó nevet, ő a legnagyobb roma ebben az országban. Lehet szégyelte a fajtáját?
Az én nyugdíjamat Lakatos Aladár többségi hiperpigmentált élőlény fogja megkeresni- az én pénztárcámban. ha jó napja lesz, hozzám vág egy százast, hogy- itt van vén szaros, táncojjá reggelig. nincsenek illúzióim a témával kapcsolatban, valószínűleg aktív munkaállományból motorozunk át az örök szerpentinekre. Lehet tényleg jobban járunk, ha az unokák betolnak a szakadékba, legalább még egyszer felszökik a vérünkben az adrenalin
Hát én még élek, de a reggeli indulás néha tényleg elég nehéz. Főleg derék tájon melegszek be nehezen. Neked még van egy kis időd és ha még nem tartasz itt- őszintén remélem hogy nem- akkor okulj a fentiekből. A nyugdíjról csak annyit, hogy pl. szüleim egész életükben fizették a fizetni valót de mire oda értek volna hogy élvezzék a jól megérdemelt pihenést, mind ketten meghaltak. Minket most úgy taposnak- nem csak a munkahelyen, mindenütt- hogy az lenne a csoda ha megélnénk az akkori nyugdíj korhatárt. Arról nem beszélve, hogy mostanában elég sokat beszélnek róla viktorék (nem véletlen a kisbetű) hogy az állam kivonul a nyugdíj finanszírozásból. Mi, Te is és itt mindnyájan elég sokat betettünk az évek alatt, az hol lesz akkor? Minket ki fog eltartani? Addig élünk míg birunk dolgozni. Utána éhen halunk.
Én ma délután is felmentem a Badacsonyra csak úgy mert nagyon szép idő volt!
Pedig ahhoz nem pénz kell, hanem akarat. Mikor az a csöpp palánta először rád mosolyog! Aztán ahogy okosodik. Pár év és már biciklit szereltek! Meg a többi! Aztán már azt veszed észre hogy két csöpp kéz kapaszkodik a nyakadba és papikának szólít. És megint lehet mindent elölről kezdeni!
Ma végre sikerült megnéznem a galériát, fantasztikus lett! sokkal szívesebben lettem volna ott, minthogy négy keréken közlekedő autistákat kerülgettem a temetők környékén.
Az égés inkább az, hogy itt van a szomszédban, oszt nem is hallottam róla. De sebaj, ha jut még rá idő, az idén én is megnézem
A Józsi egyébként nagyon fitten tartja magát! Mikor meg kell mászni egy hegyet, akkor kb épp hogy előttem fárad el, szinte egyszerre. Szeretnék én "ennyi idősen" így felmászni hetente a Szigligeti várhoz!

Fateromon látom (aki kb vele egyidős), hogy teljesen tropa, ráadásul semmit nem tesz azért hogy fittebb legyen, persze ellene elég sok mindent. Nekem is az a terv, hogy ne hagyjam el magam, de már most nem megy
Azt mondják 40 felett ha nem fáj semmi reggel, akkor meghaltál Az inkább a baj, hogy mikor annyi idős leszel, mint Józsi, akkor már csak 20 éved lesz hátra a nyugdíjig.
Te meg ne panaszkodj! Szemtelenül fiatal ember. Tenni akarás kéne? Ilyen idős koromba menekült előlem az asszony, mert mindig oda akartam tenni neki. Bezzeg most. Nem kell menekülni egyikőnknek se. Olyan békésen tudunk feküdni egymás mellett, hogy csak na.
Néha már úgy érzem, hogy csámcsog rajtam rosseb. A derekam, a térdem, a könyököm...... Egyedül az nem fáj ! Na de majd ha olyan idős leszek mint Te, (feltéve hogy megérem) már az unokák tologatnak a kis rokkant kocsimmal.......... le a szakadékba.
cserébe ittam (eddig) 2 doboz 1895ös Sopronból származó nedüt az egészségetekre!
és akkor én mit szóljak. Gyerekem sem lesz még egy ideig, ahhoz több zseton és tenni akarás kéne
Majd megéred Te is ha addig a fene meg nem esz!
Nálunk még ilyen veszély nincs (remélem).
Én már a kicsi unokáimat viszem.
Egyszerre csak egy, az oké. Na de utána? Én is vittem így a fiam majd az asszonyt. Nekem volt a legjobb.
Éppen csütörtökön volt ilyen gondom, mert mindkettő apró motorozni akart. De csak az egyik fért fel!
A másik duzzogott!
Pár év múlva nem láncolajozón kell gondolkozni, hanem oldalkocsin, vagy utánfutón az unokáknak.
Nem fogom én ezt fel tragikusan, én se voltam különb, mint ahogy Zsolt is írta ez az élet rendje, ettől még nem felejtik el a szülőket csak kezdenek önállóak lenni
Szép estét az Uraknak! Fel a fejjel Laci! Pár év és ott lesz egy féltucat unoka, lesz dolgod elég!
Alig győzöd majd.