Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amit az ember megalkot elkészít az azonnal ahogy készen van pusztulni kezd. Mit tehetünk?! Látod minden szarra van pénz ezekre a dolgokra nem jut!
Teee, hazudós!
Olyan nekem sose vót!
Sokszor kapok emailt a sportmotor-os adatlapomon lévő címemre. Volt aki arról érdeklődött, hogy hova rakom el a motort amikor gyalog folytatom az utamat, min pl. a barlagházaknál, vagy amikor járhatatlan terepekre tévedek. Sokan nézik ezeket a galériákat és sokakat foglalkoztat ez a fajta "felfedezős" motorozósdi, csak nem mindenki mer belevágni, volt amikor pontos túratervet kértek, de szeintem az sokkal izgalasabb amikor Te fedezed fel. Általában a rizikósabb helyekre magam megyek, ráadásul nem is biztos hogy szeretné a velem tartó motoros amikor 15perc alatt háromszor állok meg fotózni, vagy egy romos kápolna mellett máfél órát is képes vagyok időzni
Sajnos az a tapasztalatom, hogy nem védik (vagy hiába), mint ahogy az erdőket is derékba vágva pusztítják úgy a múlt hagyatékai sem szentek egyesek számára. Soha nem viszem be a motort kápolnákba mert tisztelem annyira, de van aki ott csinált videót arról milyen jól szól a kipufogója...
Óriási felháborodást okoz a kifeszített drót is, persze érthető hiszen életveszélyes, azt viszont hogy magánterületen nem kellene randalírozni -arról nem is beszélve hogy élőhelyeket is feltúrnak- az nem jut senkinek sem az eszébe. Érdekes módon én még nem szedtem össze sehol drótot. Persze volt olyan is aikor Mikivel motoroztunk és azért nem tudtunk megnézni egy kastélyt mert magánkézbe került, ráadásul külföldié lett... na ez is mélyen felháborít és cseszi az igazságérzetemet, hogy magyarként ki vagyok zárva a saját hazám örökségéből.
Na jó befejeztem, ez már nagyon off...
naigen, de nemhiszem, hogy ezeket a Pálos kolostorokat ne védenék meg. Mivel az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, aminek a múltban elég szoros kapcsolata volt a királyokkal, és a magyarsággal. Állítólag sok titkot, rejtélyt, kincset ők őriztek és vigyáztak. Mikor jöttek a törökök, meg Habsburgok, azok elől sokszor ők maguk robbantották fel a saját kolostorukat (pl ezt a nagyvázsonyit), mielőtt megtalálják azt amit rejtegetnek. Ha nem is igazán védik a romokat, a természet védi. Szerencsére eléggé kieső helyre építették (mondjuk pont ezt annyira nem :) ), ahova inkább csak kirándulók mennek manapság.
na ezt nem volt nehéz, mert ki volt táblázva a várnál, meg a google map-on is jól látszott. De vannak olyanok, amikre ránőtt az erdő, és azokat nehezebb. Nyáron voltam a Balaton felvidéken, és kikerestünk kb 3 pálos kolostort, amiből google-mapon csak ezt az egyet találtunk meg. Egyet próbáltunk még, de azt nem találtuk, a harmadikat meg még a térképen sem. Ezzel szerencsénk volt, mert könnyen megközelíthető, meg egész jó állapotban maradt. Ez a panoráma kép viszont nagyon jó róla. Pont nem látszik, de 2 sír is van ott. Kinizsi rokonai, vagy a feleségének a rokonai voltak azt hiszem.
Ez más kategória Józsi, ez is vonz de közel sem annyira mint amelyeket nem hogy unokáink nem fogják látni, de sajnos már 5év is megválasztja őket, mert pusztulni hagyják. Nem tudom mennyire követted a "Névtelen utakon" galériáimat, ott zömében csak ilyenek vannak, sokszor a semmiben kerestem meg őket egyedül, amiben voltak izgalmas pillanatok is. Családi kirándulások alkalmára hagyom inkább az olyanokat mint pl. a veszprémi Szent Mihály-székesegyház, motorral inkább a külső részeket szeretem felfedezni. Sajnos egyre kevesebb ilyen van ma már, mert leomlott, benőtte a természet, vagy elhordták az építőanyagát a hiperpigmentáltak. Egyformán sajnálom mindet, legyen az egy elfelejtett falu vagy egy tanyaközösség kápolnája ami mellől már rég eltüntek a kis tanyasi házak, sőt volt amikor már csak egy kopjafa maradt. Az én motorozási szokásaimhoz ráadásul nagyon jól is illeszkedik ez az elfeledett világ.
Szent Mihály székesegyház

Még egyszeri próbálkozás:
Eddig még nem volt szándékomban kolostorba vonulni, de mihelyt ilyen késztetést érzek, azonnal gondolkodni fogok a dolgon! Helyette inkább javaslom a veszprémi püspöki vártemplom látogatását ahol megbánhatjátok a bűneiteket!
Szent Mihály kolostorrom néven találtam meg, de nem látom a Earth-ön hogy annyira nehéz lenne megközelíteni. Jókai utca végén az öreg temető után van az erdőben nagyjából 200m-re, út is vezet oda.
Józsitól még 40km-re sincs, biztos tudna róla valamit mondani ha akarna
Most értem vissza a géperejű kétkerekű járművel! "Sütött" a Nap, és nem melegedett túl a blokk! Viszont elég sok volt a motoros az úton!
én itt voltam egyszer Nagyvázony_1
Nagyvázsony_2
és elég érdekes volt. Elég sok megmaradt a kolostorból, és senki nem volt ott, kb fél-1 km-t kellett sétálni, egy domb tetején volt közel a várhoz. Érdekelnek ezek nagyon, de a megközelítésük általában tényleg nem egyszerű
én benne vagyok! Én is tegnap olvastam valahol hogy valami szavazáson ez lett az ország legszebb helye :)
Azt tudom
jövő szombatra nagyjából össze kéne gereblyézni, mert lesz egy előszezonzáró Tiszacsegén
Az Inazuma bírja tudnánk mesélni a Kovács tanárbával
Viszont jó hír is van: az első kereket elvittem ma gumishoz centíroztatni, és az nem sérült egyáltalán, hibátlanul fut.
Erre gondoltam én is, ez tulajdonképpen a kormánycsapágyak tengelye ami átfut a váznyakon, a vége menetes. Frontális történeteknél nem ritka sajnos... ezért löttyent meg az egész, nem csak hajlik de képes nyúlni is egy kicsit.
Igyekezz vele mert mindjárt itt a tavasz, a túratervek meg már készülnek
Holnap csinálok még fotót, hogy majd legyen miről mesélni az unokámnak
Vannak szép helyek a Zemplénben, csak hát eléggé szarok az utak. De mondjuk az majdnem mindenfelé szar.
Igen, most vettem észre, amikor az új gólyalábakat akartam a helyére tolni. az egyik csont nélkül bemegy, a másiknál van egy fél átmérő eltérés. az alsó villahíd tengelye hajlott meg, de hát nem nagyon lehet egyengetni, mert mérni sem tudom, meg nem szeretném a villaszöget változtatni.
Holnap megpróbálom megcsörgetni a bontót, hátha felveszi. Ha nem, akkor folyt. köv. hétfőn.
Göncön jó kis vadregényes területen található egy 14.századi Pálos kolostor ami szintén izgalmas lehet, főleg megközelíteni
Nézegetem a környéket rendesen ki lehetne tölteni a napot
No, Te is itt vagy most vettelek észre már ne hívj vissza mert csak az egézséged felől érdeklődtem volna... de látom megvagy
Már látom! A jobb oldali elhajlást szenvedett! Csak az AVH meg ne tudja!