Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

http://www.sportmotor.hu/motor...
Itt nézhető.
Hamarabb fejeztem be a kerítés drótkorongozását, mert a fúrógép leállt. Szerintem szénkefe. Holnap szét kell szedni.
Úgy látom Bandinak is jó dolga van nem tudom a talált cicában mennyire domináns a Norvég erdei macska jelleg, de azt olvastam azok akár 10kilósra is megnőhetnek.
Aranyosak a gyerekek és bátrak!
A 600-as is jó választás lehet és ha a hölgyé lesz mégis csak könnyebben tudná kezelni, és az is igaz, hogy az esetleg túlzott gázreakciókra sem reagálna annyira aggresszíven.
Végülis pesti címen van hírdetve mindkettő, még szórakozásból is elmehettek megnézni
Szép nagy cica lesz belőle! Mint a Bandi!
A második képen a Kicsi huszárok vezetőszár nélkül lovagolnak.
Hehe :) SZerintem is valamit használ!
Azért ennyi az ára ezeknek mert rá kell költeni (kb 80at amúgy, nekem annyi volt). Most már nagyjából tudom mit kell nézni motorvásárláskor. Pl az 1200esnek látom hogy megvan nyomva a tankja. Ha ki lehet ütni, hogy a festés nem nagyon látja kárát, akkor jó lehetne, nekem meg aztán nagyon, csak a Sevenfifty az én nevemen van, ez meg asszonyén lenne, és akkor az meg milyen már hogy így cserélnénk. Meg azt szeretném hogy hozzászokjon a sajátjához, én szeretem az enyémet, persze egy ilyen nagy dögöt is szeretnék, de specifikációban elég drasztikus átlagfogyasztást láttam (6,7 l). Olyan oldalon ahol a Sevenfiftynek 5,7 l adtak meg. Én ezt felhúzom a jobb csuklóm által 6,3-ra városban, bele se merek gondolni a Bandit mennyit enne alattam városban :)
Meg attól félek, mivan ha olyan helyzetbe kerül hölgyeményem, hogy véletlen megrántja a gázkart. A 600as Bandit 54 Nm körül van, míg a nagy 93 körül. Ha ott elcsúszik a segge a motornak, vagy valami van, azt nehéz kikerülni. Meg aztán tudom hogy mennyire óvatosan és lassan menne, de ha letolja a fogyasztást a nagynál 5-re, akkor is jobban hangzik ha a 600asnál mondjuk 4re le tudja tolni (spec szerint 5,3 az átlaga a 600asnak). Ammeg a másik hogy a nagyBandit árából nem engednek, míg a másikból lehet még alkudni.
Egyenlőre megpróbálom a 600asfelé terelni, és hogy csütörtökön nézzük meg. De megnézhetjük a nagyot is tőlem. Mondjuk kemény hogy 805 a 600as, és 835 mm az 1200es ülésmagassága. Enyém csak 795. Vicces lenne hogy a 30 centivel alacsonyabb kedvesem 4 centivel magasabban ül :)

Egyébként nagyon szép a macska. Nem az a házicica fej, az övé sokkal szögletesebb. Mint egy hiúz :)
Szia Balázs!
Mindkét motor jól néz ki így képen sőt az áruk is elég jó, de mivel külföldi okmányokkal rendelkeznek még egy bő százast rá kell számolni az árukra... aztán ha megnézi az ember a kopó alkatrészeket ott is hamar repkedhetnek a tizezresek, úgyhogy arra is érdemes odafigyelni. Ha a párodnak megfelelne a Sevenfifty akár az egykettesen is érdemes lehet gondolkodni, legfeljebb az lenne a tied
A túra nem volt olyan túl nagy, nekem 330körül jött ki, inkább beszélgettünk amolyan lazulós motorozás időtöltés volt.

"Biztos a spuri miatt."
TUTI!
Kicsit off, na de nálam előfordul az ilyen...
A mai tervezett munkánkat keresztülhúzta egy hajnali üzemzavar, ráadásul 132kV-os távvezeték hiba volt ami ritka de annál izgalmasabb. A nehezen járható helyenként búzával vetett és a laposabb részeknél elmocsarasodott területen viszonylag hamar megtaláltuk a hibahelyet de sikeresen el is akadtunk... kb.100 méterre kellett a szerszámokat behordani így a munkához hamar hozzá tudtunk fogni. Jött nemsokára a segítség is és az egyik kollégám aki csörlőzte az elakadt autónkat intett hogy menjek oda mert valami van az autó alatt... A történet szempontjából lényeges, hogy kb.2km-re van a legközelebbi tanya, lakott terület meg legalább vagy 5km-re egy csatornán túl. Először csak egy bozontos farkat láttam, majd amikor félig az autó alá bújtam egy kiscica rajzolódott ki a kardán alatt Egyből láttam, hogy nem egy házicicáról van szó, de legjobban a szelídsége lepett meg. Ahogy felvettem szinte bújt a pólómhoz és dorombolt az egyébként nagyon lesoványodott csöppség. Először nem is értettem hogyan került oda, a műút -ahol esetleg kirakhatták- messze van, talán valami vadmacska és házimacska keresztezés lehet aki elvesztette az anyját...? vagy a tanyáról való...? de az meg túl messze van...
A volánt átadtam és az anyósülésen pátyolgattam a kis madárcsontú cicust, a tanyára bementünk megkérdezni nem-e hiányzik valakinek de a tulajdonos elutasító volt.
Egyik macskás ismerősömnek elküldtük a fotóját aki a Norvég erdei macskát vélte felfedezni benne jellegzeteségei miatt. Kapott egy vitamin szurit és most jóllakottan alszik egy ideje, neve még nincs de majd kitalálok valamit. A nagy bozontos szőre miatt nem látszik de egyébként csontsovány, egyelőre még kicsi adagokat kap és inkább többször. Azt hogy honnan jött valószínű soha nem fogom megtudni, sőt azt se hogy a fenébe kerülhetett oda az Isten háta mögé... egy viszont biztos, kalandos története lehet...
Szerencsére Kriszti is jól viselte, hogy eggyel megint többen lettünk
Akkor van esze! Én is mindig ezt tartottam, pedig nekem nincs annyi.
Be kell tartani a féktávot és észnél kell lenni! Azért örülök hogy megúsztad.
Nem akar kis méretű motort, és gyengét sem. Az enyémmel ment már, az pont annyi kiló mint az 1200es Bandit. CBF600-on tanult, szóval ismeri a súlyt. Ő aztán biztos hogy nem húzza, szerintem autóúton is max 60nal menne egy jó darabig. Aztán is max 100-110zel menne szerintem autópályán is, és ezt a határt sosem lépné át. Ügyel magára nagyon, élvezi a motorozást, de inkább ebbe a nyugger tempóban. Nem véletlenül mentünk most hétvégén is 100zal végig. Nem azért mert nem akartam többel menni
A Suzuki600-ast javasolnám .
Én még a 600-ast is nagyollom Neki! Tanuljon meg először kisebbel, ne a nagyot törje össze! Kétszáz kiló vasat kell egyensúlyban tartani!
Autóval mentem ma. Ma jön utánam pár méterre egy másik! Előttem egy robogó balra be akar fordulni. Nekem rá kellett fékezni, és a kretén majdnem belém jött! Koccant hozzám! És ha egy kiszaladó kisgyerek miatt kell nagyobbat fékeznem? Akkor rálök?
szép képek, jó túra lehetett. Hány volt a km összesen?

Ilyen tavacskához szívesen elmennék egyszer egy napra. Ha van valakinek valami tippje hogy legközelebb merre van ilye, ahol már járt, azt szívesen fogadom.

Vasárnap-tegnap hirtelen asszonkával felpakoltuk magunkat a motorra és elmentünk Demjénbe fürdeni. Ott megszálltunk, másnap Zsóryfürdőre, zárásig ott voltunk és haza. Annyira nem bírta az utazást, meg aztán mindig akkor motoroztunk mikor már kezdett hideg lenni. 6-9 között este. Persze pulcsit egyikőnk sem pakolt, úgyhogy 2 réteg pólóban mentünk. 100zal mentem szinte végig, ahol lehetett, mert ő azért fél, főleg ha nem autópályán megyünk. Ezen a rövidke (napi 130 km) szakaszon is úgy elfáradtunk hogy ihaj.
Most pedig nagy dilemmában van, motrokat nézünk, én ajánlottam neki a 600as banditát, de van kicsit többér egy gyönyörű 1200-es, de szerintem az egy kicsit sok neki, és amúgy a tankja meg is van nyomva jobb oldalt picikét.
Ezekről van szó:
http://www.kepesmotor.hu/suzuk...
http://www.kepesmotor.hu/suzu
k...

Én ajánlottam neki a Yamaha 600as Diversiont, de neki a 130as hátsó kerék nem tetszik, jobban szereti a vastagabbat, mert az biztonságosabb, nem vezeti meg annyira a repedés meg ilyenek. Mondjuk élőben eddik egyet sem néztünk meg, de most nagyon próbálom a 600as felé terelni, hogy az 1200es túl nagy, meg túl sok, főleg elsőre, főleg hogy azért fél is. Kis méretűt pedig nem akar. Mondtam neki hogy vegye meg az 1200-est és cseréljünk :) De specifikáció alapján az eszi a benzint...
Ja és meglepően 2 személlyel 100as tempóban a hétvégi túrán 5.15öt evett a motor. Városban múlt héten megint 6 felett produkált, igaz kevesebbet mint szokott. Biztos a spuri miatt.
Egyébként a csatornázást debreceni és nyirségi melósok csinálják. Ráadásul mocskosul ki is használják őket. Kicsi pénz rengeteg meló még szombat és vasárnap is. Tegnap még este 9-kor is nyomták.
Voltál erre?
Türelmem az határtalan. Amúgy meg mit mást tudnék csinálni? Várok. Na de majd kész lesz és akkor annál jobban fogunk örülni neki.
Amúgy meg, ahogy látom a Te otthoni helyzetedet, tudod, hogy miről beszélek.
Lacinál van a pont!
Van úgy, hogy egyszerűen nincs az embernek ideje rá. Fontossági sorrend van, így ide most jutottam el. Tehát a galéria csúszik, de nem múlik. El. Dolgozom a kérdésen.
Egy kis kedély javítónak gondoltam. Nálunk most kb. olyan a helyzet mint Hirosimában lehetett annak idején. Kint az utcán csatornáznak, 3m mély gödör éktelenkedik több helyen is, bent a lakásban meg a köművesék gondoskodtak a felfordulásról. Ma volt a fűtésszerelő is és jelezte, hogy ebben a hónapban már szinte biztos nem tud jönni. Úgy hogy hosszú vágta lesz valószínű. Tudom dolgoztok Ti is, de azért várom a képeket.
Szia Zsolt!
Miki csinált több fotót és azok között vannak a panorámások is, átküldtem tegnap azokat is amiket én csináltam, most Ő fog galériát felrakni. Nyilván a napi meló után -ami ki tudja mikor ér véget- nincs sok kedve az embernek... ez szerintem érthető, én is ügyeletes vagyok pedig nem is következtem volna...
Legyél türelemmel, előbb utóbb lesznek képek
Laci, Miki!
Senki nem rak fel galériát a tegnapi gurulásról?
Szép! A Déli-Kárpátok Retyezát-hegység része is tartogat hasonló "tengerszemeket", ha minden jól megy akkor nemsokára én is tudok mutatni hasonlót
Ez valami kőbánya lehetett!
Hopp, hopp.
Ja, a kép amit ígértem. Csehbe van, és a kicsi "Grand Kanyon"-nak hívják.
Jóéjt!