Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ez hatalmas volt!
Sajnos volt már szerencsém néhány illuminált emberhez, volt aki a kimerültségre hivatkozott de volt olyan is akit miután felsegítettem az asztal alól azzal védekezett, hogy kapott egy enyhe lefolyású szívinfarktust...
Köszi a tippet, mostmár tudom hogy az allergiára szedett gyógyszer is jó hivatkozási alap
Szóval neki futok újra. Makón a múzeum előtt látható szobor címe:.......
Amúgy meg kikérem magamnak. Én nem ittam egy kortyot se ma.
Egyébként az allergiára szedett gyógyszertől olyan álmos voltam egész nap, hogy amint leültem, el is kellett dőlnöm, ha már eldőltem akkor meg szundítottam is egy kicsit. És ez többször is megesett ma.
Amúgy sejtettem, hogy valami ilyesmi készül ennyire nem vagyok fáradt de bevallom sok volt kicsit a jéger...
"Makón a múzeum található szobor címe"
Ráadásul valami 50ccm-es idétlen robogó adatlapja...

Szerintem Te fáradtabb vagy
A nagy kapkodásnak ez lett a vége.
Ez jutott eszembe a "fáradtságodról". Makón a múzeum található szobor címe " A megfáradt ember" Remélem azért Te ennyire nem hagytad el magad. (Elszaladtam gyorsan lefényképeztem)
Az felénk is van bőven, elvittem Zarát sétálni és majdnem megettek... viszont jól jött ez a kis órányi séta, ma volt a nagyfiam ballagási ebédje úgyhogy el vagyok "fáradva" egy kicsit
Felénk szúnyogból van rengeteg, alig lehet kint megmaradni. De még napközben is rágják az embert.
Én ezek után lehet , hogy szerelővel ellenőriztetném és állíttatnám be a karburátort.
Szép estét az Uraknak! Felétek is ennyi bogár van?
Alig mentem másfél órát, és szinte "szőrös" lett a motor eleje!
Remélem soha nem kell így látnom a Csühöst... mindenesetre a 3.kép igencsak elgondolkodtató micsoda erő képes ott ébredni ami így letördeli a fagakat...
Mindenképpen meg kell keresni a megnyugtató megoldást a tűszelepekre is!
Szívátültetés nagy lépésekben:
Vegyesen. A munka oroszlánrészét én végeztem, de a jelentősebb akcióknál (csapágyhézag mérés, blokk összefűzés, komplett blokk vázba illesztése, életre hívás) jelen volt képzett motorszerelő
Együtt próbáltunk a szakadás okára rájönni, nem sikerült, valamint a karbitisztítást ő csinálta. A karbiszinkront én csináltam az ő műszerével és elmonása szerint, a végeredményt láttad, szerinte is tökéletes lett. A tűszelepsor jövő héten érkezik, akkor majd ráveszem, hogy mérjünk már valahogy úszószintet.
Te csináltad a felújítást, vagy szerelőnél készült?
VVLacinak nincs valami ötlete? szerintem vidd el hozzá a karbit, ahogy olvastam régebben a hozzászólásait úgy tűnt érti a témát.
Én is erre gondolok, valamint:
a feszítő állása szerint a lánc kb. félidős volt.
Valószínűnek tartom, hogy a dugó rátámasztott a szelepre, azért nem bírta hajtani az önindító.
lábbal voltam olyan kajak, hogy elszakítottam a láncot, mivel sebességbe elóre-hátra rángattam a gépet, tehát még lendületet is tudtam venni.
a boncolás során semmi olyan egyéb mechanikai ok nem került elő, ami indokolta volna a bekövetkezett tragédiát.
a motor újjáélesztése óta egyfolytában karbulálási problémákkal küzdök: hidegen tüsszögés, hullámzó alapjárat, terhelésnél nem ejti a fordulatot, kitartja a 3000-es alapjáratot.
elképzelhető, hogy egy apró alkatrész okozott óriási hibát.
Akkor esetleg szombaton délután és akkor suli után érted megyek, ha pedig végeztél haza is szállítalak
Tényleg célszerű volna kideríteni a hiba okát, mielőtt újra valami komoly baj nem lesz.
Azóta a láncszakadás óta néhány cimborával beszéltünk erről, autószerelővel is, de fel nem fogom még most se, hogy nem a csapnál hanem a lemezek derekánál tépődik el a lánc... ráadásul ledarálva a főtengely fogaskerekéről a fogakat...
Most hogy mondod először meg se nyikkant a motor... aztán lehet amikor sebességben mozgattad akkor szakadt el a lánc... mert utána már tekert az önindító... lehet a hengerbe belefolyt benzinnel nem bírt a dugattyú és ez lett a következménye...
Nincs esetleg órás vagy műszerész cimbora? Ilyen emberkéknek lehet kis méretű kúpos dörzsára. Az biztos segítene, feltéve, hogy tényleg nem gumis a fészek is.
Akkor megcsinálom szombaton, Te meg azt csinálsz, amit akarsz. Vagyis amit muszáj.
De még ezt megbeszéljük, amikor biztossá válik.
Ha úgy néznék ki, mint a bankszámlám, igen 1szálbél gyerek lennék!
Bizonytalan az is mert ügyeletes leszek egész héten, mondjuk Kriszti meg a fiúk itthon lesznek, de akkor nem tudok érted menni