Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nálunk már hosszú évek óta egy kft csinálja a szakmunkás képzés gyakorlati részét. Aki meg akarja tanulni a szakmát, ebben a formában is meg fogja, aki nem azon semmi sem segít. A mi időnkben ha valaki szakinál volt gyakorlaton óriási előnyben volt, mert ő tényleg a szakmát tanulta. Most nyűgnek tekintik a tanulókat. Kár, mert így a gyerekekkel is kitolnak, ill. az utánpótlás is kérdéses. Egyébként írtam privát.
Azt hittem Te még a villamosítás előtt voltál pályakezdő
Csak vicc vót! az a lényeg tudtál kezdeni valahol mert akkor még volt lehetőség. Még amikor én kezdtem akkor is tudtam válogatni, most meg a kisebbik fiamnak keresek gyakorlati helyet és azt alig akarják elvállani, kész kabaré, egyébként az is ami az oktatási rendszerben van! De ezzel nem akarom offolni a fórumot mert sérül a "szakmai oldal" aztán megint beír valami okos...
Tegnap volt, látszik hogy megint hanyagolod a fórumot... Amúgy nem volt annyira vészes, Erdélyben 5X keményebb terepen is helytállt a gép! Ez még a robosztus acél bölcsővázas keménylegény amivel még két agyon könnyített új motort is szét lehetne verni, persze nem véletlenül 230kg... viszont a futóműve is masszív és egyszerű mint a szeneslapát, nem kihívás neki a földút, csak a leömlőkre kell vigyázni. Mindent megkap, ha nyövik a kopóalkatrész akkor cserélem, de persze nagyon vigyázok rá!
A kőbányához egy ösvény vezetett, nem volt kemény terep csak a levelek csapdosták az oldalamat olyan szűk volt, legyőztük és szépet láttunk, de egyben maradtunk és ez a lényeg, én ezért motorozok, ez tölti ki a szabadidőmet .
Apropó! kémeim jelentették, hogy új motor van a faluban egy CB 750! Ma délután szemből elsuhant mellettem, ugyanaz a grafika mint a tied, ugye nem Te adtad el?
az szép!
Ez most volt? Ilyen utakra vittétek ezeket a járgányokat (az Aprilián kívül) Hogy bírták a földutakat (illetve konkrétan az út nélküliséget )?
Tetszik az a régi kék Suzuki (?) IS!
Bányában villanyszerelő.
Ráadásul baromfi se vagyok hogy szanaszét az udvaron...
Voltál bányász is?
"nagy a fű... csak én lesz@rom!" Akkor még jobban fog nőni! Azért fűnyírás után felpattantam a "géperejű"-re, és elmentem megnézni azt a helyet ahol a szakmát kezdtem, az Ajka-Jókai bánya helyét!
Ráadásul még egy sert itthon utána ittam is !
Ok, majd írd meg mi a helyzet.
Holnap megnézem a májusi beosztásom és abból már kitudom számolni, hogy milyen műszak lesz azon a héten. Ha nem éjszaka lesz, még akár jó is lenne.
Mondjuk június 8-hoz mit szólnál? Az egy szombati nap és már suliszünet lesz...
Tessék parancsolni:Barangolás az Upponyi - hegység körül
(Amúgy Kriszti nem bánt engemet mert ilyen léhán is szeret )
Na csak hangoztassad Krisztina előtt is ezt a "leszarom"-ot, aztán majd fejen leszel ütve, így seggfájásod mellé beszerzel egy kettős látást is.
Amúgy király helyeken jártatok, képeket akarunk!
Látom sikerült meggyaláznotok a munka ünnepét rendesen... szegény őseink ezért kardoskodhattak a munkásmozgalmak élén , vallási szempontból meg egyenesen szentségtörést követtetek el úgyhogy Munkás Szent József legyen hozzátok irgalmas...
Ünnep volt ma annyi motorost láttam hogy le se tudtam tenni a kezem a sok integetéstől. Szépen kiviteleztük a tervet, sőt még tettünk is hozzá mert Eger felé jöttünk haza. Az idő nem is lehetett volna jobb és a motor is elemében volt csak úgy harapta a jó hegyi levegőt!
Fél tank benzinnel indultam ezért kétszer kellett tankolnom, a második tankolás után tudtam pontosan számolni de hozta a 4,5ös átlagot pedig bizony néha elmarkoltuk a gázt rendesen! Nagyon szép helyeken motoroztunk, jó sok kanyar volt benne, akár kilóméterenként is megállhattunk volna fotózni... de mi inkább húztuk gázt és élveztük a tájat...
A két kastély közül sajnos egyikbe se tudtunk bemenni. Sátán a Fáy-kastély felújítás alatt áll (1.kép), de mivel -nem győzöm hagsúlyozni- MUNKA ÜNNEPE volt nem dolgoztak a munkások, viszont látogatókat sem engedtek be.
Csernelyen a Sturman-kastély (2.kép) sajnos elhagyatott és elindult a pusztulás útján...
Nagyvisnyó kőbányáját alig találtuk meg, a koordináták amit a netről szedtem még csak közel sem jártak az igazsághoz, egy kis idős nénike igazított útba. Egy enduróknak való ösvény vezetett a kőkatlanba ahol a természetes rétegződésben gyönyörködhettünk (3-4. kép)
A teljes galériát is megmutatom csak még nem döntöttem el, hogy a Picasára vagy ide a sportmotorra töltöm fel
Most viszont fáradt vagyok és bizony akármilyen kényelmes az új űlés úgy szálltam le este a motorról mint akinek szétrúgták a valagát...
Amúgy már nálunk is elég nagy a fű... csak én lesz@rom!
Húztad neki a bajszát gondolom?
El is füstöltetek annyi benzint, mintha motoroztatok volna. Ellenben ez kevésbé élvezetes.
Mi ma ilyenekkel "motoroztunk".
na kérem, legyalultam a füvet és most megelégedetten nézek ki a fejemből B+! A baj ott van, hogy menni kellene motorral, de valahogy elkapott a "lustaság" nevű kórság. Még nem is mondtam el milyen "vén hülye" voltam!? nekem a benzincsapom, olyan, hogy vákuum hatására nyit! de ott van mellette egy ugyanolyan csövecske amire ha megszívom akkor megszívtam! Levettem a tankot, és gyertyaellenőrzés, kontaktok lekezelése vazelinnel, majd visszaraktam! Elindulok -le a hegyről- és kb. 800 m után lehörög a géperejű! Hazatoltam B+! Leizzadtam mint a cigány igazságába! Leveszem az ülést, majd emelem a tankot , és akkor látom, hogy elqrtam! Nem kicsit! Szájjal megszívtam a csövet, hogy a karbik feltöltsenek, és egy sercintésre indult a "géperejű"! Na ekkor kezdtem el emlegetni mindenféle bárcát , és annak bitorlását stb...stb! Ahogy vénül az ember úgy hülyül!
Az nagyon helyes!
Okultam és szót fogadok! Majd ha elkészül a terv elküldöm, aztán vagy jóváhagyod vagy nem, de azért megpróbálom hátha sikerül
Csak okulás képpen. Mi tavaly nyáron Erdélyben jártunk úgy, hogy mindent látni szerettünk volna és elég komoly rohanás volt végig. hét napra közel kétezer km. volt. Sok szép hely mellett csak elmentünk. No ezt csak azért írtam, hogy inkább egy megállóval legyen kevesebb mint lóhalálába menjen az ember. De ebben már van rutinod. Írd majd meg az útitervet, én is gondolkozok, és csak összejön egy jó kis kanyar. Egyébként addig-addig tervezgetjük itt, hogy majd más is kedvet kap. Jut eszembe a június 14.-és hétvégén ballag az egyszem fiam.
Azon már én is túl vagyok!
Én egész héten a friss levegőn vagyok, és annyit mozgok, hogy 1 gyengébb fizikumú ember már rég összefosta volna magát!
A hideg serital az stimmel, de csakis a motorozás után!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem nem kell ahhoz füvet nyírni hogy megszomjazzak. Simán megiszok akár két sört is itt a monitor előtt csak úgy
Legelőször azt javaslom, hogy nézesd meg a Papával a Leggyorsabb Indián című filmet! Várd meg amíg áthatja az öreget a film szellemisége, aztán locsolj szét némi benzint a hobbikertben és gyújtsd meg... mint ahogy azt öreg Burt Munro is tette, csak előtte szólj a szomszédoknak hogy ne hívjanak rád tűzoltókat. Egy darabig nem kell geccsolni a fűnyíróval... Te meg mehetsz motorozni