Jó estét kívánok Józsi!
Hétvége van és ilyenkor csendesebb a fórum, sajnos kevés a motoros téma mert eddig nem igazán támogatta az időjárás. Néztem a köpönyeg előrejelzését ami alapján van némi esély a holnapi motorozásra, sőt ma délután egész szép volt az idő ahhoz képest, hogy reggel még szakadó esőben indultam útnak. Debrecenben utcáin jó pár motoros próbálgatta a szárnyait, öröm volt végre látni őket.
Lassan elindul a szezon, talán az majd jobban összehoz minket
Emlékszem amikor vettem a 250-es CB-t mennyit tipródtam rajta... a lakás már úgy ahogy rendben volt, persze lett volna még hova költeni a pénzt... ha Kriszti nem mondja akkor hogy vegyem meg, talán azóta sincs motorom.
Megnéztem a motort és már a magaménak éreztem, dehogy hagytam volna ott, de ugyanez volt a CB-1 nél is! Az Inazumát már ki is próbáltam... a CB-vel mentem oda, viszont azt meg még el kellett adni ahhoz, hogy legyen rá elég pénzem. Hamar sikerült eladni, hétfőn meghírdettem két napra elvitték... de nekem az is örökkévalóság volt. Ha nem lenne jogsim is elhoznám valahogy, csak legyen velem. Mondjuk nekem mindig is komoly kötődésem volt a járműveimhez, persze nem biztos hogy az a természetes...
Egész biztos nem szándékosan engedik bele, de valószínűleg nem nagyon tudják már kezelni a helyzetet. Most sajnos országosan komoly a belvíz helyzet. Remélhetőleg elzárják már fent a csapokat és ha lassan is de normalizálódik a helyzet. Tegnap említették, hogy több mint száz éve esett ennyi eső márciusban. Tavaly az aszály, idén a víz miatt pusztul ki minden.
Ez sajnos ezzel jár, amikor a mi utcánkba fektették a szennyvízcsöveket szétcseszték a kocsibeállómat, a helyreállításnál meg egy nagy gép összetörte a biciklitámasztómat... de legalább meg tudtam szüntetni a szennyvízaknát az udvaron.
Most komoly belvíz helyzet van, ezért folyhat szennyvíz a Balatonba, normál esetben nem szabadna.
Mi most nagyon örülünk az uniós szabályozásnak. Elkezdték a szennyvíz csatornázást pici városunkban, konkrétan a mi utcánkban is. Gyakorlatilag alig van normális járható utca a városban. Ráadásul mi sarkon lakunk és mindkét felől össze van túrva minden. Egyébként pont most mondták a hiradóban, hogy folyik a szennyvíz a Balatonba.
Mindenütt így van, elkülönítik a szennyvíziszapot meg mindenféle baktériumos és kémiai folyamatok történnek... nem értek hozzá de a természetes befogadókba csak olyan tisztított víz kerülhet ami nem terheli a környezetet. A mi kis falunk kevesebb mint 5ezer fős, de nekünk is komoly szennyvíztisztítónk van.
Ezt azért nehezen hiszem a mai uniós szabályok mellett, főleg mivel komoly uniós pénzeket ölnek bele a szennyvíz és vele párhuzamosan a hulladékgazdálkodásba. Mekkora botrány lenne ha Siófok szennye a Sióba ömlene...
Az más kérdés, hogy a szenyvízelvezetők megtelnek a hírtelen megnövekedett belvíz miatt, sajnos ez árvízi jelenség de ezt is kezelik. Ha nem tennék előbb utóbb veszélybe kerülne az ivóbázis is. Nálunk járnak a szippantós autók és tehermentesítik a megtelt csatornákat, egy olyan iszapkatasztrófa után ami nálunk volt nem hiszem hogy bárki bevállalná, hogy nagymértékben szenyvizek kerüljenek az elővizekbe legalábbis nagyon remélem...
Láttam hogy dögöljön meg! Tudni kell, hogy Siófok szennyvize a sió csatornába folyik. ha nem akarják, hogy nyáron a szar a víz tetején ússzon illatokat eregetve, akkor kinyitják a zsilipet!
Pedig pont arról volt szó este a hiradóban, hogy megnyitják a Sió-csatornát. Az idén talán nem kell a tó közepéig gyalogolni azoknak akik úszni akarnak.
A Szeremlei a marhái seggét lesi! De nyugodtan eljöhetsz a nyáron, és neked is részed lehet benne! Már csak 20 centi víz hiányzik a Balatonból,az a hét végén meglesz, ha valami barom el nem kezdi megint leengedni Siófokon!
Helló Józsi bátyó! Nem is dicsekedtél vele, hogy ilyen kilátásban van részed. Még a múltkorában írtam irígykedve, hogy milyen sz@r lehet az öreg Szeremleynek, most meg kiderül, hogy Neked se rosszabb.
Hétvége van és ilyenkor csendesebb a fórum, sajnos kevés a motoros téma mert eddig nem igazán támogatta az időjárás. Néztem a köpönyeg előrejelzését ami alapján van némi esély a holnapi motorozásra, sőt ma délután egész szép volt az idő ahhoz képest, hogy reggel még szakadó esőben indultam útnak. Debrecenben utcáin jó pár motoros próbálgatta a szárnyait, öröm volt végre látni őket.
Lassan elindul a szezon, talán az majd jobban összehoz minket