Hát igen, "borzasztóan" nehéz hétvége volt. Kezdtük 29.-én délután, ott csak ketten, én csináltam a vacsit, és meg is ittuk az áldomást előre, mert 30.-a a "nagy" nap. Én vacsi után - mivel igen el voltam fáradva - le is pihentem.
30.-án meg - az alkalomból kifolyólag - megint inni kellett.
31.-én - a fene tudja miért - szintén ittunk.
Elsején meg hát locsolkodás, család felé meg szülinapos összeröffenés, és hát mit csináltunk? Ne gondolkodjatok rajta, elárulom, ittunk!
Mielőtt még valaki téves következtetéseket vonna le ebből a kis beszámolóból, már most szólok hogy én - amikor sikeredett - mindig disztingváltan fogyasztottam alkoholos italokat!
Jó fej vagy, de az utóbbi három évben egy-egy mindig becsúszik. És még mindig ku..vára fel tud b@szni. Persze tudom, hogy a szabályok nem azért vannak, hogy legyen mit megszegni. Csak az bőszít, hogy egy tábla indokolatlanul lassításra kényszerít a semmi közepén, amit ők(kis betűvel) ki is használnak.
Amúgy ma beszéltem Mikiékkel jól vannak csak hosszú volt nekik a húsvét Most volt a szülinapjuk is, én meg elfelejtettem na de pótoltam utólag a köszöntést!
Mi jobbak voltunk mint a katonák 23:00-kor tetőzött a vihar de mi már éjfélkor a hibahelyeket jártuk... aztán eltelt két nap és jöttek a lánctalpasok is
A belügyminisztériumnak azt üzenem, hogy kapják be! A múlt héten mikor mentünk a fiam biciklijét hazahozni, megörökítettek egy pár másodpercet az utunkból. Ezekért a fotókért 30000 Ft-ot kérnek. Kint a pusztában lakott területtől távol egy hatvanas tábla, nem tudni miért és ott vadásztak a férgek. Mi pedig vesztünkre éppen arra jártunk. Mégegyszer kapják be!
Ha én elmegyek egyedül túrázni és ott átszellemülök, majd azt követően van legalább egy órám összefoglalni a történetet... szóval kösd fel a gatyeszt ha bele akarsz köpni a krumplifőzelékembe
Köszönöm szépen a kimerítő műelemzést, tényleg tetszetős kis esszé kerekedett a dologból.
De hidd el, nem szeretnék a babérjaidra törni, mert anélkül teljesen ízetlen a krumplifőzelék
Tudom, hogy értelmes ember, mint kiderült van közös ismerősünk akitől szintén ezt hallottam. Ha esetleg megtanulna szelektálni lehet találna olyan embert is akivel szót értene anélkül is ha nem rúgna bele...
Köszönöm az infót az olajról!
Szia Laci!
Igen, ezt használom én is a cuccomhoz!
Egy mondat még a galáriákhoz: ma Magyarországon nem tudsz elérni máshogy egy gondolatot az embereknél csak ha belerúgsz, mert az értelmes és szép szóra nem figyelnek oda, azt hiszik szivatni akarod, vagy átverni őket ezért is állok ki K István mellett, mert ő ezt hamarabb észrevette és ezért tisztelem és becsülöm az illetőt, na meg másért is, hisz van miért nekem elhiheted!
Lezártam a témát én is!
Üdv
Na ezt el kell mondanod! Úgyis lassan irodalmi fórummá növi ki magát a Sevenfifty topik, főleg Billig Vitéz Péter tegnapi csodálatos elbeszélő költeménye után
Szia Balázs!
Este későn nem volt már kedvem magyarázkodni, de mivel tényleg félreértés történt én sem hagyom szó nélkül. Az előzményekben nem te voltál a főszereplő, sajnálom hogy teljesen magadra vetted, azért írtam le a teljes történetet mert az olajozóhoz kötődik és ez a miértje annak is, hogy NEM raktam fel sport motoros galériát (csak a Picasán szedtem csokorba az ezzel kapcsolatos képeimet) mert az csak újabb olaj lett volna a tűzre ami újfent megosztotta volna az embereket. Persze bosszantott egy kicsit az egy mondatos hozzászólásod, kicsit hasonlított a múltkorihoz amit Petinek címeztél... de ettől még én is tudok aludni, főleg hogy most már világos miért írtad amit írtál. Viszont a "haladás útját" én ettől sokkal nagyobb horderejű változásoknál tudom csak értelmezni, hiszen a lánckenés nem egy forradalmi dolog, lényeg hogy kenőanyag legyen a láncon, ezért nem értettem a galériáknál sem a habzó szájakat és itt most megint nem rád gondoltam. Na de ne elemezgessük tovább a dolgokat, részemről béke van!
Ma megkaptam a lánckenőolajat, félszintetikus Stihl és eléggé híg, viszont könnyebb beállítani az adagolást. Most már tényleg csak az időjáráson múlik... persze most is esik!
Lehet hogy írtad de a galériádban nem találtam hogy milyen olajat használsz, a tartályodban elég világos a színe, az enyém sokkal sötétebb Synth Plus a neve, viszont még a szaga sem olyan mint az olajnak... viszont könnyen letörölhető, hogy valami jót is írjak
ez tényleg gyönyörű volt. És Laci elemzése is megér egy misét :)
én is elmentem locsolni egy hölgyet motorral reggel. Odafele nagyon fáztam, visszafele már nem. Oda 5 fok, vissza 9. Ilyenkor még nagyon megörülök a másik motorosoknak, én is találkoztam 2-vel is, egyiknek direkt visszaváltottam üresbe, hogy intsek (piros felé lassan gurulva), másik mellett csak elgurultam a lámpáig, mert ő a sorban állt. Ahol zöld lett a lámpa, beelőzött elég keményen, biztos sértésnek vette hogy én nem állok a sorba, hanem előre megyek. Veres Péter úton 2esbe vagy 3asba kipörgette legalább 150ig a Cbr600ast, olyan hangja volt hogy a 2 km-rel arrébb levő rendőrök is hallották szerintem, mert legalább 3 helyen állították folyamatosan félre az autósokat csak a Veres Péter úton.
Ez gyönyörű volt Testvérem!
Ittam minden mondatot miközben úgy éreztem, hogy székestől borul fel -velem együtt- írói egyeduralmam. Nagyszerű művet alkottál, az elején szürke hétköznapi módon indítottál, de mihelyst eljutottunk a táj, felhő, nap szimbólumok pocsolyán való örömtáncához már érezni lehetett a katarzis előtti pillanatot. Aztán némi tétovázás után a kutyák bizonytalansága pattanásig feszítette az olvasó idegállapotát ami atombombaként robbant amikor a megszemélyesített gixerdob költői jelzőkkel felvértezve és annak pontos helyéről felvilágosítást adva mennydörögve szólalt meg a lélek hallójáratain keresztül. Ezután a számítógép asztal alól összekaparva magamat egy nyugodt befejezést remélve tovább olvastam... de nem! Te ezzel nem elégedtél meg és csak szárnyaltál miközben én belekapaszkodtam a szék karfájába és összerezzentem amikor megjelent a bika, orrából a gőzfelhőt pumpálva Aztán a technikai kitérő némileg oldotta a feszültséget miközben megismertetett minket a kukactengellyel és annak funkciójáról... viszont én tudtam, hogy ez is csak terelés és nemsokára újra jön a nagy bumm! Az útmenti táj elmúlásra emlékeztető metonímiája és a belső hang szépen előkészítette a költő mondandóját, miszerint igaz hogy minden szar körülöttem de a Főnix újra száguld és most feledtetti minden bajom... tulajdonképpen az élet szép! A benzinjelző mint egy állapotjelző funkcionált gyönyörű metafóraként, hiszen ismerve a típust az "F" betű közelében még boldog közel 400km-nyi tömény élvezetet képes nyújtani a gép. A találkozás másik motorossal résznél a szisztézia prezentálása következtében könnybe lábadt a szemem milyen derék dolog az amikor integetünk egymásnak lefagyott végtaggal, bevállalva azt, hogy akár le is törhet vállból. Majd újabb meglepetés következett amit a koka kóla paradoxom okozott, mert ugye egy meleg teára csak a puhányok vágynak... de nem is kellett sokat várni hiszen hősünk meg is kapta az elismerést a borízű hangtól amire mondhatnánk hogy az ital beszélt belőle... de ez nem igaz! Pityókás emberünk a valót állította, mert mekkora elismerés ez egy olyan mattrészeg embertől aki a világát se tudja de mégis felismeri az embert próbáló lehetetlen küldetést!
A végkifejlet meghitt emberi, forralt bor, forró fürdő, remegő kéz... de még mindig maradt erő átadni az érzést nekünk papírkutyáknak akik itthon ültünk és inkább álmodoztunk a jóidőről.
Köszönöm, hogy elemezhettem e remek művet, sok hasonló de kevésbé fázós motorozást kívánok!
30.-án meg - az alkalomból kifolyólag - megint inni kellett.
31.-én - a fene tudja miért - szintén ittunk.
Elsején meg hát locsolkodás, család felé meg szülinapos összeröffenés, és hát mit csináltunk? Ne gondolkodjatok rajta, elárulom, ittunk!
Mielőtt még valaki téves következtetéseket vonna le ebből a kis beszámolóból, már most szólok hogy én - amikor sikeredett - mindig disztingváltan fogyasztottam alkoholos italokat!