Minden estre kíváncsi leszek a tapasztalatodra és ezek után először is fejben én is összerakok egyet. Azután beszerzem a hozzávalókat és megpróbálom megcsinálni. Addig meg lánc spray. Úgy is van egy majd nem egész flakon.
Ha meg lesz a próba kérjük a tapasztalatokat megosztani!
Én ma is meg talán holnap is a nem régen vásárolt robogót bűvöltem. Majd csak csütörtök este megyek dolgozni, addigra jó lenne kerékre állítani. Irgalmatlan mennyiségű olajsarat pucoltam le a blokkról meg a vázról. A motorszerelő topicban raktam fel képeket a karburátorról. Kívülről teljesen el volt oxidálódva. Kinter nevű tag javasolta, hogy trisós meleg vízben áztassam, az segít eltávolítani. Nézd meg a képeket szerintem elég jó lett. A festésen kívül mindent meg akarok csinálni rajta, azt majd ha lesz rá pénz.
Ha böngészel a neten rengeteg olyan van ahol simán csak egy fabrikált tartály van felkötegelőzve és egy leszűkített csövön folyik a nafta a láncra... működik mert olajos a lánc... meg még ki tudja mi
Olyan nem lesz mint egy láncspray, mármint tisztaságra, viszont kényelmesebb és talán olcsóbb, főleg ha a lánc élettartama is nyúlik.
Ami időt viszont megtakarítasz az olajozóval (nem kell fújkálni a láncot), azt rádolgozod a törölgetéssel...
Ez akkor is így van ha sokan tagadják
A lánckerekes mogoldásoknál úgy látom folyamatosan olajnedves a lánckerék és a centrifugális erő következtében jut el a görgőkhöz az olaj. Először a hátsóhoz gondoltam elhelyezni a kenést, viszont ott elég sérülékeny én nem lehet eldugni, elől meg az a baj, hogy kicsi a hely és a deknit le kell hozzá bontani, valamint a beállítást is körülményes mert nem látod a fejet.
A képeimen a motor sztenderen áll ezért látszik nagy távolság a gumi vezető és a lánc között, menetközben ez teljesen más és még mielőtt lecseppenne az olaj a lánc leszedi... végülis majd meglátom, a csepegést viszont nagyon egyszerű beállítani így.
Abban az esetben amikor a lánckerékhez van vezetve a cső ott érintőlegesen hozzá is ér? Én is sokat gondolkozok rajta melyik megoldás lehet a legjobb, mert most már van néhány különböző rendszer.
A tasner féle galériában is hasonló a helyzet, csak ott a felső ágat keni ami a gumitól elemelkedik gyorsításkor... mégis bevált neki. Itt elvileg minden csepp célt ér és az olajnedves gumihoz is hozzáér a lánc esetenként. A lánc nagyon sokszor körbefordul egy egy cseppenés között és tulajdonképpen a lánckerék is olajos lesz és közvetíti a lánc többi részére az olajat... meglátjuk, sokaknak működik így, Conquistador elve is hasonló, csak ő közeleb csepegtet a kislánckerékhez...
Meglátjuk!
Csak vicc volt! Egyébként kora este óta esik. Borzasztóan hiányzik. Én nem tudok úszni, lassan kezdek aggódni mert annyi a víz. Megnéztem az olajozó képeit. Kár, hogy a kefés megoldás nem vált be, pedig elvileg az lett volna a legjobb. Az folyamatosan juttatta volna a kenést a láncra. De a gyakorlat sajnos felül írta az elméletet. Ez a csepegtetés se rossz, csak itt nem folyamatosan jut az olaj a láncra és így valószínű a kenés is szakaszos lesz. De gondolom majd ha az idő engedi itt is lesz egy próba ami majd mutatja a hatást.
Remélem nem gondolod, hogy én ennek örülök, sajnos én is csak alkalmazkodok és ha már motorozni nem lehet legalább hasznosan (melóval) töltöm a hétvégét és a húsvéti ünnepet
kb két órája kinéztem, 12 fok! huhú megyek is egy rövidet a kistarcsai gyrososhoz! Majd odafagytam, pedig felöltöztem rendesen. a 8 perces út alatt megfagyott a kezem. Annyira nem élveztem ezt most. Ebédeltem, kb fél órával később mire hazaértem, már 9fokot mutattott a termométer.
Itt egész délelőtt sütött a nap és egész 18 fokig melegedett, de most már gyülekeznek a felhők(gondolom olvasták Laci hsz.-ét). Kint voltam bicikli és motor szervízelés fojt megyek is és folytatom még az idő(és Laci) engedi.
Inkább a meteorológusoknak!
De nem is lehet napos mer' akkor hülyét kapnék!
Nem véletlen vállaltam ügyeletet húsvétra, ha meg már beígérték akkor essen! Belegondolni is rossz ha mondjuk elindulnék hibára miközben hét ágra süt a nap... mert mondjuk Mari néni pont húsvétra hagyta azt az éves szinten egyszer történő darálást annak a 3 szem szerencsétlen tojótyúkjának... és persze az öreg terménydaráló leüti az ezeréves kismegszakítót aminek baszik visszaakadni a kilincs szerkezete... Megyek ezerrel, hiszen a tyúknak ennie kell nekem meg az a kötelességem, hogy villanyt fakasszak a Mamának... még ráadásul sütne is a nap meg még motorosokat is látnék, sőt amilyen piszkok azok még üveghangon meg is előznének miközben én meg bánatosan pislognék a szerelőautóból... Lófaszt! Menjen mindenki locsolkodni (esernyővel ) mert most annak van ideje, majd ráér sütni a napocska is ha cébéLackó is szabad lesz!
Most a "Genya vagyok" című rovatomat olvashatták...
Èèèèn? Mint "absztinens"? Most sértegetsz?
Ittam 2-őt a tesòmmal. Aztán 1-et nagy magányomban, mert elmosogattam, ès porszívóztam. Aztán kényszerből az Asszonnyal még egyet, mert azt Ő erőltette. Na? Ugye milyen hányattatott sorsom van?
Én ma is meg talán holnap is a nem régen vásárolt robogót bűvöltem. Majd csak csütörtök este megyek dolgozni, addigra jó lenne kerékre állítani. Irgalmatlan mennyiségű olajsarat pucoltam le a blokkról meg a vázról. A motorszerelő topicban raktam fel képeket a karburátorról. Kívülről teljesen el volt oxidálódva. Kinter nevű tag javasolta, hogy trisós meleg vízben áztassam, az segít eltávolítani. Nézd meg a képeket szerintem elég jó lett. A festésen kívül mindent meg akarok csinálni rajta, azt majd ha lesz rá pénz.
Olyan nem lesz mint egy láncspray, mármint tisztaságra, viszont kényelmesebb és talán olcsóbb, főleg ha a lánc élettartama is nyúlik.
Ami időt viszont megtakarítasz az olajozóval (nem kell fújkálni a láncot), azt rádolgozod a törölgetéssel...
Ez akkor is így van ha sokan tagadják
A képeimen a motor sztenderen áll ezért látszik nagy távolság a gumi vezető és a lánc között, menetközben ez teljesen más és még mielőtt lecseppenne az olaj a lánc leszedi... végülis majd meglátom, a csepegést viszont nagyon egyszerű beállítani így.
Meglátjuk!
Amúgy kész az olajozóm!
Picasa
Azért süthetne.....
De nem is lehet napos mer' akkor hülyét kapnék!
Nem véletlen vállaltam ügyeletet húsvétra, ha meg már beígérték akkor essen! Belegondolni is rossz ha mondjuk elindulnék hibára miközben hét ágra süt a nap... mert mondjuk Mari néni pont húsvétra hagyta azt az éves szinten egyszer történő darálást annak a 3 szem szerencsétlen tojótyúkjának... és persze az öreg terménydaráló leüti az ezeréves kismegszakítót aminek baszik visszaakadni a kilincs szerkezete... Megyek ezerrel, hiszen a tyúknak ennie kell nekem meg az a kötelességem, hogy villanyt fakasszak a Mamának... még ráadásul sütne is a nap meg még motorosokat is látnék, sőt amilyen piszkok azok még üveghangon meg is előznének miközben én meg bánatosan pislognék a szerelőautóból... Lófaszt! Menjen mindenki locsolkodni (esernyővel ) mert most annak van ideje, majd ráér sütni a napocska is ha cébéLackó is szabad lesz!
Most a "Genya vagyok" című rovatomat olvashatták...
(ja, meg az asszony, az nem ember, de ezt nem én írtam le, hanem valaki más)
A második 2 azonban nem ér, mert az unikum volt.
Mintha nem is lett volna.
Ittam 2-őt a tesòmmal. Aztán 1-et nagy magányomban, mert elmosogattam, ès porszívóztam. Aztán kényszerből az Asszonnyal még egyet, mert azt Ő erőltette. Na? Ugye milyen hányattatott sorsom van?