Ott nem lehet luk! Gondolj bele! Felül sűrít , robban alul szív, és elősűrít! Be kell hegeszteni a likat ötvözött alu pálcával!
Vagy eldobni a csipába!
igen, evvel vettem, de nem is ment. Egyből vettem új hengert meg dugót. De az utángyártott volt, csörgött zörgött, viszont jól ment (fogyaszott is 4 litert! )
Most kitaláltam hogy mindent vissza, gyári hengert, egy rendes dugóval (mert ugye ez nem az) Evvel nem is ment. Mondjuk ahhoz az is hozzátartozik, hogy csak egy gyűrűje volt, a másik eltört. Valószínű azért sem ment :)
Kellene nektek két Mzárolt T72-es, azzal eljuthatnátok bárhova. Erről jut eszembe, ma a tv-be azt nyilatkozta valami nagyfejű, hogy a katonaságot azért nem tudták a hét végén azonnal bevetni, mert nem tudták kiszabadítani a teknikát a hóból.....
Nem értem, annak idején nekünk szemenként kellett kihordani a laktanyából a havat. Milyen katonaság ez? Műanyag?
Vagy esetleg a katonabácsik túlképzettek a hólapátoláshoz?
Ha majd jön az ellenség, kiüzennek a határra:"Várjatok már egy kicsit, mert még a rabszolgák nem lapátolták ki a haditechnikát a hóból" Ez a professzionális zsoldos hadsereg.
Érdekességképpen mutatok valamit, ma kaptam néhány fotót az egyik kollégámtól aki velem volt az üzemzavarozásnál és a telójával készített képeket Sajnos nekem nem volt érkezésem fotózni de ezek a képek is beszédesek. A lánctalpas 6ezer ccm-es és hidromotorok mozgatják (1.kép), ilyenekkel húzogatnak bennünket a hibahelyekre, brutális ereje van még ott is ahol szinte mocsárban jártunk (2.kép) még akkor is vígan ment amikor az Iveco már derékig elsüllyedt mögötte...
Látványos! A ledszalaggal (amiről írtam neked csak leszartad ) még nem foglalkoztam mert a láncolajozóval kinlódtam esténként. Lassan finisbe érek vele, elektromosan már rendben ma este megcsináltam az átfolyás szabályzót, lehet holnap kész is lesz
Találkoztam már néhány vadabb igénnyel amiket a helyszinen könnyebb megoldani mint így messziről találgatni. Mindenképpen kell behúzni még egy plusz vezetéket ami a hifinek állandó villanyt ad. Vannak olyan kettős falon kívüli dugaljak amelyek szétszedhetők és belül variálható a rézlemezes áthidalás. Úgy kell szétszedni, hogy a nulla és a védőföld maradjon változatlan és csak a dugalj fázisait válaszd szét, egyik kapja az állandó fázist ami ellátja a hifit, a másik pedig a kapcsolt fázist ami a hangulatvilágításért felelős. Ez abban az esetben működik ha a nulla nincs szakítva!
Az érintésvédelemre figyelj! A hifinek nem kell védőföld, de a lámpa ha olyan kialakítású (érinthető fém részből van a háza) akkor annak van földelőpontja.
Szerintem nem érne annyit. A tartalom nagyjából ugyan az, csak a csomagolás más. Na meg ki tudja, hogy más elviselné-e az ember különböző idegesítő szokásait.
Ezt azért mégse kellene kipróbálni. Kicsit drága gyakorlás lenne. Jut eszembe! Még a nyáron az öreg Puchom világítását csináltam meg úgy, hogy a vezetékek több helyen elvoltak szakadva, sőt a blokkból kijövet mintha el lettek volna rágva. Sikerült, sőt még a bilux kapcsoló is rendeltetés szerűen működik.
Én azt hiszem nem vagyok profi semmibe. És ez nem áll szerénység vagy önsajnálat. Egyébként körül nézve a környezetemben sok hozzám hasonló ember van. Ellenben -annak ellenére, hogy nem vagyok már gyerek, még mindig kíváncsi vagyok szeretem az új dolgokat.
Egyébként holnap lesz a tavasz első napja, még ha ez nem is nagyon látszik. Meg holnap lesz a tanácsköztársaság kikiáltásának 94-ik évfordulója is Tessék méltóan ünnepelni
Vagy eldobni a csipába!