Nincs miért szégyenkezned, ki mihez ért. Lehet, hogy amibe Te profi vagy, mi kukák. Ilyen ez. Én pld sok mindenhez kuka vagyok. A többit meg csak ugatom.
És ez már így is fog maradni! ( Legfeljebb kicsit még rábutulok, ahogy öregszem. )
Nagyon jól néz ki , de hogy egy betűt nem értettem belőle az is biztos (szégyellem is magam egy kicsit). Én az áramról csak azt tudom, hogy kurvára ráz(volt már hozzá szerencsém), így csak távolról tisztelem.
Ezt abban az esetben lehetne megcsinálni, ha dugaljnál rendelkezésre állna a fázis, a nulla, és a földelés. De szerintem - mint említettem - a fali kapcsolótól jön a fázis, vagy a nulla, nem tudom, hogy mit szakít a kapcsoló jelen helyzetben. Tehát a dugaljnál lekapcsolt kapcsolónál csak két vezetékünk él, három helyett.
Ma megérkezett a dimmer, alig vártam, hogy hazaérjek, már építettem is befele. Szépen működik, már 1,7V-on megszólalnak a ledek, gyönyörűen parázslanak.
A terv az volt, hogy mivel csak két vezeték megy ki a dobozhoz, ezért ezen a két vezetéken kapja a dimmertől az 1,7 V-ot, ha megy a helyzetjelző, és a féklámpától a 12-t, ha világít a féklámpa. Hogy ne dolgozzanak egymásra, még beépítésre kerül két dióda is, ami megakadályozza, hogy az áram visszafele folyjon.
Ez tervnek szép volt, működött is volna, ha az 1,7 V-ot ellenállással állítottam volna elő. A történet ott bukott el, hogy a dimmerből kijövő negatív, és a féklámpa pozitív pólusa között nincs feszültség, a motor negatívja, meg a dimmer szabályozott pozitívja között meg 12V feszültség van. Úgyhogy vagy a fék működik, vagy a helyzetjelző attól függően, honnan kap testet. be kell még építenem egy relét, azzal meg lehet oldani, de az most nem volt itthon.
De azért már tudtam fényképezni
Én valami olyanra gondoltam, hogy ha a kapcsoló valahogy kapcsolja azt a konnektort, akkor a kapcsolót kivezetni hogy csak egy elosztót kapcsolgasson. A kapcsolt konnektort meg átkötni kapcsolhatatlanba.Így ha a már sima konnektorból kijön egy elosztó (ebben van a hifi), és ebből az elosztóból egy kapcsolható másik elosztó, amit a lenti villanykapcsoló kapcsol, akkor megoldható nem?
Visszakanyarodva erre a kapcsoló témára:
mivel a fali kapcsoló kapcsolja a dugalj fázisát, vagy 0-ját, ezzel nem tudod megoldani, hogy minden jó legyen.
Azt tudod csinálni, hogy a dugaljba bedugsz egy elosztót, és ennek az egyik aljzatába bedugod a hifit. Nyilván a fali kapcsolót innentől nem kapcsolgatod.
A másik aljzatba pedig - innentől villanyt szerelsz - bedugsz egy dugvillát, amiből kijövő vezetékek fognak menni egy pld lengő aljzatba, - lehet falon kivüli aljzat is, valahova felszerelve - csak az egyik vezetéket - fázist vagy 0-át - egy kapcsolón keresztül viszed. Ebbe a dugaljba érkezik a világítás, amit a kapcsolón keresztül, által kapcsolsz. Ez hogy most lengő, vagy falon kívüli - amit fel tudsz fogatni valahova - a helyzet és a lehetőségek döntik el. Én innen nem látom. Az érintésvédelmi szabályokat nyilván be kell tartani.
Ez csak 1 lehetőség, de a célod így is eléred.
Mindjárt jön Laci, a villany ász és megmondja.
Nekem jelzett a helyesírás figyelő, ezért javítottam. Van itt a közelben olyan hely ahol nagyon kényesek az ilyenre. Hatalmas viták és fikázások zajlanak esetenként. De talán Te is olvastad már.
És ez már így is fog maradni! ( Legfeljebb kicsit még rábutulok, ahogy öregszem. )