Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az tény, hogy nem könnyű a munkájuk, én nem szívesen akasztgatnék le emberi belsőségeket egy karambolos jármű kormányáról, vagy mennék be olyan helyekre, ahonnan mindenki kifelé igyekszik. Nem hibáztattuk őket, nem ők gyújtották fel a házat, ők csak eloltották.
Előző munkahelyemen egy 1500m2-es nevelőépület gyulladt ki a gázinfra hibája miatt. Akkor a hátsó ajtót törték be ami egyébként nyitva volt...
Amúgy én sokszor találkozok velük az életben, közlekedési baleset (oszloptörés), vagy villamos tüzek során. Rend és fegyelem jellemzi a munkájukat és szerintem szívvel lélekkel csinálják azt amit anyagilag is meg kellene fizetni.
Nagyon tisztelem őket!
Nekünk egyszer egy csarnokot sikerült felgyújtani, amikor az új építésű részt hegesztettük hozzá a régihez, és begyúlt az ezeréves poránhab, az meg begyújtotta a külső burkoló alumíniumlemezt. Látványos mutatvány volt, aztán jöttek a lánglovagok, és elbaszták az egészet. esküszöm, Több kárt csináltak, mint maga a tűz, a kis csáklyáikkal, meg baltáikkal letéptek vagy 300 m2 oldalfallemezt, pedig csak 10m2 égett.
a helyreállítás már nem volt olyan vidám, különösen, hogy az már saját finanszírozású volt.
Nincs is hideg most, aznap este amikor az elakadásos történet volt 22:30kor a tűzoltók hívtak minket, egy 4lakásos társasház elosztószekrénye égett... akkor kutya hideg volt! Élveztem minden percét amikor derékig benne voltam a kiéget szekrénybe a vezetékeket azonosítani mert bizony olyankor is villanyt kell adni a lakóknak!
0:30-kor felgyultak a fények az otthonaikban az amúgy olyan jó érzés még akkor is ha úgy jöttem haza mint a kéményseprő
A kutyám sem ismert meg gondolom a szagom is más volt...
Én már biztos! Dehogy megyek már ki abba a hidegbe!
Te se menj már sehova! Nem jobb otthon? Na ugye? Legalábbis bízzunk benne.
Na én is hazagyüttem viszont nem biztos egy percig sem hogy reggelig itthon maradok...
Na Gyerekik! Éppen hazaértem, -most - és ebből az alkalomból elfogyasztok 1 kis - gyűszűnyi - pezsgőt, szigorúan a Ti egészségetekre!
( Feláldoztam magam! )
Nem is értem mit keresel a szántásba,rendes ember nem megy oda?! Főleg télen?! De Te tudod , ha már ilyen sportokat találsz ki magadnak. Nem irigyellek egy cseppet sem!
"Éhes sertés makkolna"!
Kint is voltunk a hidegben, és akkor már nem volt nyerő a helyzet! De azok a kis kerek fenekek, formás combok,...... stb, stb!
Szerencsés ember vagy!
Ma ahol dolgoztunk, olyan fiatal kis csajok voltak, hogy rögtön bebujhatnékom támadt!
Itt meg olyan hideg volt, hogy még netem se volt!
Bár lehet, hogy a hidegnek semmi köze se volt a helyi szolgáltató nem szolgáltatásához.
Ma amúgy mocskos hideg volt, én ilyenkor már nem szeretek dolgozni, mert nem olyan már a "műanyag". De tolni kell!
Az én autómban is van 1-2 okosság, de reggel a fiúk nagyon élvezik a kézifékes fordulásokat. Igaz, hogy ma reggel pár centi kellett volna az árokhoz, de felénk nem jár traktoros.
Ha már motorozni nem lehet.
Bebújik aki megteheti, de ha mindenki bebújna (pl. a traktoros is aki kimentett minket) akkor megnézhetnénk magunkat...
Szép estét Laci, és mindenkinek aki idenéz! Itt nincs sok hó , csak kényesek a népek , senki sem volt Badacsonyban sem a mólón, sem a strandon. Egy kicsit esik a havas eső és mindenki mindjárt belebújik a kandallóba!? Hallatlan B+!
Mi a helyzet belepett benneteket a hó?
Nálam zajlik az élet, rendszertelenül dolgozok, a tervezett munkákat felülírja az időjárás, ma hajnalban 2:20kor bejött egy 20kV-os üzemzavar amit a hófúvásban csak 5órára találtunk meg, az erős szél és a különböző halmazállapotú csapadék megviseli még az újabb hálózatokat is. Akármilyen szuper az terepjáró autó nehezen boldogul a mélyszántással és a nádasokkal... viszont ott mégis biztonságosabban éreztem magam mint az utakon! Eszméletlen mi van amikor leesik egy nagyobb mennyiségű hó, az emberek elfelejtenek vezetni, vagy a másik a "nagyarc" megmutatja hogy ő bizony mindenkinél jobban tud. Mi kötelezően járunk vezetéstechnikai tréningre a cég által, az autóink is tele vannak rakva mai technikával (ESP, ABS, HDC...stb) de eddig még ezek csak akkor avatkoztak be amikor más hülyeségeit kellett kivédeni és nem a magam balfaszságát... persze nekem elég ilyen időben -még amikor sietni kell is- a forgalom ritmusa. Csak az elmúlt két napban volt 3 életveszélyes pilótával dolgom...
Vigyázzatok magatokra mert más nem vigyáz!
Most mi ebben a vicc?
Ja! hogy nem volt nála hólánc?
Na még 1 a facebookról:
" A reggeli hiradóban azt mondták, hogy aki ma reggel munkába indul, az vigyen magával hólapátot, pokrócot, jégoldót, vontatókötelet, elemlámpát, autóemelőt, és pótkereket.
Ne tudjátok meg, hogy milyen hülyén néztem ki a buszon....."
Én nem iszom ! Mióta a vedelést kitalálták azóta nem! De azt is csak a rossz nyelvek mondják akik nem átallnak konkolyt hinteni az fényesen ragyogó igazság tiszta búzájába.
Na most, ha mind ezeket plagizálta, akkor szórjuk Neki a doktori címeket, mert megérdemli!
Te kevesebbet tudsz a Péterről, nem olvastad a kvantummechanikáról szóló disszertációját és a magfúziós folyamatokat kiértékelő tudományos beszámolóját, vagy a napfizikában elért kutatásainak eredményeit Széles látókörű ember és emellett még motorozni is van energiája és nem is akármilyen motorral!
Képes kilépni porhüvelyéből mondjuk nem kevés szesz kell hozzá...
A sok gépelés mondanivalója végülis ugyanaz, nem lettünk különbek mint Einstein korában az emberek, sőt...
Ja és Facebook ide vagy oda én bizony eddig is csak magamra számíthattam... így aztán hinnem kell hogy ez a helyes út.