Elmehettél volna legalább Mezőcsátig! Ha már ! Pont jó idő volt tegnap, a blokk hűtése rendben ment. Én szeretem a meleget , de nem a 38-42 fokosat! Tegnap pont jó idő volt motorozni.
Én inkább a gázt tekergettem
Csináltam egy laza Nyékládháza-Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt-Lillafüred
-Miskolc-Nyékládháza kanyart Kellemes jó idő volt, bár hálós kesztyű helyett vihettem volna zártat, mert az erdős részeken hűs volt már cseppet. Ennek ellenére nagyon élveztem
Hello Józsi!
Hát igen, elismerem, szép vagyok.
De ami Téged illet,....... erős fenntartásaim vannak.......
Ami az időt illeti, itt bizony még igen melegek voltak. De mi ezt nem bántuk!
A plexinek csak annyi baja lett, hogy 2 év után letört 1 pöcök, és így nem zár rendesen, és 100 felett tekergeti a fejemet. Pedig makulátlan, karcmentes. Mindig vigyáztam rá, de a pöcök törés védhetetlen.
Sebaj elvtársak, a bizalmunkat vessük a dolgozó népbe, és pártunkba! Bele!
Majd egymás mellett megyünk, mint a motoros rendőrök. Akár igazoltathatnánk is! :)
Természetesen csak a kalapos Skodásokat, és őket is csak akkor, ha bólogató kutya van a hátsó ablakban... :D :D
oks! szerintem azért szeptemberben nem kell attól félni hogy nagyon szar idő lesz. Majd akkor dumálunk még róla. Az a menő, két piros sevenfifty egymás mellett
Jó ötlet, de a köv. 2 hétvégém zsinórban foglalt. Gondolhatod mennyire örülök neki... Utána mindenképpen tekereghetünk egyet a környéken, és remélem az időjárás is kegyes lesz hozzánk.
:)
akkor kb ugyanarra mehettél mint én. Én Visegrád felé indultam a parton, onnan Eszterom, visszafelé pedig dobogókő, Pomáz....
Tényleg szép. Azt figyeltem hogy azért a szerpentineken vannak kavicsok, azon egyszer nekem is kiriszált, onnantól kicsit óvatosabban mentem. És kurvahideg van a nagy fák közt :)
Amúgy nekem az a bevett szokás, hogy körforgalomba 3as, ha dugó van, akkor kettes. De általában a 3ast szokta bírni. Ha nagyon kell, még el is indul 3asba :)
Te Dunakeszin laksz, nem? Valamikor elmehetnénk a környékre ketten egy ilyen kis túrára. Mondjuk következő hétvégén, vagy amikor jó. (és lesz benzinre pénzem :) )
"Nagy melegben kicsit megszűnt a kontakt a fesz.szab körül, de hál' Istennek csak egy műszerfalizzó és a hiúságom bánta, ugyanis egy komplett gyorskajálda nézte végig, ahogy betolom a vasat... :D"
Nem röhögtek fetrengve, és legalább izmosodtál egy kicsit!
Nem árt az a kis testmozgás legalább nem gémberedtek el az izmaid.
Otthon átnézni minden "rádugósaru"-s csatlakozást!
Sziasztok!
Tegnap nyomtam egy kisebb túrát Esztergomig és vissza, váltott oda/vissza úttal, és voltak jó kis tapasztalatok!
1. Dobogókő hihetetlenül szép, és alig várom, hogy vörösbe, ill. sárgába boruljon az erdő!
2. Dobogókő hihetetlenül kemény terep, ha az ember keményebb tempót diktál. Az én esetemben "próbáltam" diktálni... :D
3. Sikerült úgy visszaváltanom 2-ből 1-be egy körforgalom elején, hogy csikorogva pörgött ki a hátsó kerék, és el is indult a moci segge oldalra! Tanulság: Óvatosan a motorfékkel. Ez nem babetta. :D
4. A világos beton nem a barátom. Kanyarból kifelé jövet sikerült néha beriszálnia a gépnek, persze jellemzően a rossz ütemű kigyorsításaim miatt.
Egyelőre más nincs, a gép végre összeállt, úgy néz ki hiba nélkül teszi a dolgát. Nagy melegben kicsit megszűnt a kontakt a fesz.szab körül, de hál' Istennek csak egy műszerfalizzó és a hiúságom bánta, ugyanis egy komplett gyorskajálda nézte végig, ahogy betolom a vasat... :D
Ui.: jön a kellemes 20 fok, a legjobb idő motorozáshoz!
Ráadásul egyre szarabbul fognak vezetni a drága benzin miatt! Az aki csak kéthavonta ül autóba annak milyen gyakorlata lesz?! Ugyanis a benzin árának van egy ilyen vonzata is! mikor szemrebbenés nélkül előznek falkában?! Nem törődve , hogy jövök szembe?! Vagy éppen kanyarban előz, és megy mint a birka, mert az előtte menő előzött akkor ő is?!?
Dobogókőn én élveztem a motorozást nagyon. Ott azért a sok szerpentin miatt lassúak az autók nagyon. A városit is kezdem megszokni, viszont ma korán akartam bejönni, így kb felkelés után egyből öltöztem és indultam, se kávé se kaja, se semmi, ami azért szokott. Legalább egy kávé, hogy felébredjek. Így indultam el fél8kor a kurvahidegben (10 fok!), és egyik kereszteződésnél, elsőbbség táblánál, néztem hogy balról jövő autó még messze van, jobbról pedig bénázik, de közel, megvárom hogy elmenjen. Mikor elment, teljesen kiment a fejemből hogy a balról jövő az eltelt 10 mp alatt közelebb került, és az volt a mákom, hogy már indultam el, és menet közben azért még balra néztem, mivel arrafele kanyarodtam. Szerencsére az autós is éber volt, és azonnal megállt ahogy látta hogy elinultam, és én is azonnal fékeztem, de így is centik maradtak, mikor mondketten megálltunk. Ő pedig csak úgy tudott megállni, hogy már előttem volt, tehát ha én épp még ennél is kevésbé figyelek, mondjuk tizedmásodperccel később nézek balra, akkor egy méterrel elüt. Ennyire közel még nem volt ilyen, és azért ez para. Elnézést kértem az autóstól, nem pampogott szerencsére, igazából az én hibám volt és én jöttem volna ki roszul belőle.
Amúgy 10 km kell még, és meglesz a 10ezer. Január közepe óta, mióta használom a motort.
Szerintem a Dolomitokban is kevesebb motoros baleset van, mint a Hungárián! :)
Kemény a morál, én 2x hámoztam magam át rajta a XVIII. kerületig; mit is mondhatnék - nem volt természetes a mosolyom! Ráadásul Dobogókőn, és a Mátrában sem éreztem ennyire a veszélyét annak, hogy mások a testi épségemre törnek. Sávváltás, váratlan ( indokolatlan ) satufékek, papa kalapban skodával kivág a parkoló sávból, stb.
tegnap hazafelé láttam egy olyat, hogy két sr125 ment egymás mellett, de nagoyn közel egymáshoz. Egyik átcsúszott egy már legalább 5mp-e piros lámpán, szerencsére csak gyalogosok mentek volna keresztbe, de nem is voltak. A másik megállt mellettem. Megkérdeztem hogy mi a baja a másik motornak. Kiderült, hogy eldőlt, és letört rajta valami, így nem megy a gyújtás. Pontosan nem tudom mi volt a baja, de úgy mentek egymás mellett hogy aki a működő motoron volt, az a jobb lábával folyamatosan tolt a másik motoron valamit, ezért voltak így összenőve :) Mondta hogy mindjárt hazaérnek, addig már elmennek így.
Amúgy a héten láttam egy másik szerencsétlent, aki a Hungária körúton szakajtotta el a láncát. Ott gobozta ki szegény.
Most hogy napi 40 km-t megyek keresztül a városon, és mindig a legnagyobb forgalomban, így már fárasztó a motorozás. És sokkal inkább látom a veszélyeit ebben a rohadtnagy forgalomban.
Nekem autópályán volt, hogy ment előttem valami kis Volkswagen vagy valami kisebb autó, és akárhogy mentem utána, egyre messzebb ment :) Én is mentem egy darabig, de mikor realizáltam hogy ez 200 felett megy, akkor hagytam a francba.
Nem is a sebesség a lényeg a motoron, hanem a gyorsulás. Ott lámpánál csak másik motornak van esélye
Tegnap, mikor jöttem haza, - motorral - ment előttem 1 ibiza cupra, és mikor látta, hogy ott vagyok, elkezdte tolni neki izomból. Jól ment, még kapaszkodni kellett, hogy ott legyek, de ennél többet nem is akartam, mert elég sz@r errefelé az út. Megyek csicsikálni.....
Igyatok valamit......
Csináltam egy laza Nyékládháza-Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt-Lillafüred
-Miskolc-Nyékládháza kanyart Kellemes jó idő volt, bár hálós kesztyű helyett vihettem volna zártat, mert az erdős részeken hűs volt már cseppet. Ennek ellenére nagyon élveztem
Egyébként látom szabadkőműves vagy! Még!
Hát igen, elismerem, szép vagyok.
De ami Téged illet,....... erős fenntartásaim vannak.......
Ami az időt illeti, itt bizony még igen melegek voltak. De mi ezt nem bántuk!
A plexinek csak annyi baja lett, hogy 2 év után letört 1 pöcök, és így nem zár rendesen, és 100 felett tekergeti a fejemet. Pedig makulátlan, karcmentes. Mindig vigyáztam rá, de a pöcök törés védhetetlen.
Sebaj elvtársak, a bizalmunkat vessük a dolgozó népbe, és pártunkba! Bele!
Ma már elviselhető volt az idő. Délután már egy picit kisütött.
Természetesen csak a kalapos Skodásokat, és őket is csak akkor, ha bólogató kutya van a hátsó ablakban... :D :D
Jó ötlet, de a köv. 2 hétvégém zsinórban foglalt. Gondolhatod mennyire örülök neki... Utána mindenképpen tekereghetünk egyet a környéken, és remélem az időjárás is kegyes lesz hozzánk.
:)
Tényleg szép. Azt figyeltem hogy azért a szerpentineken vannak kavicsok, azon egyszer nekem is kiriszált, onnantól kicsit óvatosabban mentem. És kurvahideg van a nagy fák közt :)
Amúgy nekem az a bevett szokás, hogy körforgalomba 3as, ha dugó van, akkor kettes. De általában a 3ast szokta bírni. Ha nagyon kell, még el is indul 3asba :)
Te Dunakeszin laksz, nem? Valamikor elmehetnénk a környékre ketten egy ilyen kis túrára. Mondjuk következő hétvégén, vagy amikor jó. (és lesz benzinre pénzem :) )
Nem röhögtek fetrengve, és legalább izmosodtál egy kicsit!
Nem árt az a kis testmozgás legalább nem gémberedtek el az izmaid.
Otthon átnézni minden "rádugósaru"-s csatlakozást!
Tegnap nyomtam egy kisebb túrát Esztergomig és vissza, váltott oda/vissza úttal, és voltak jó kis tapasztalatok!
1. Dobogókő hihetetlenül szép, és alig várom, hogy vörösbe, ill. sárgába boruljon az erdő!
2. Dobogókő hihetetlenül kemény terep, ha az ember keményebb tempót diktál. Az én esetemben "próbáltam" diktálni... :D
3. Sikerült úgy visszaváltanom 2-ből 1-be egy körforgalom elején, hogy csikorogva pörgött ki a hátsó kerék, és el is indult a moci segge oldalra! Tanulság: Óvatosan a motorfékkel. Ez nem babetta. :D
4. A világos beton nem a barátom. Kanyarból kifelé jövet sikerült néha beriszálnia a gépnek, persze jellemzően a rossz ütemű kigyorsításaim miatt.
Egyelőre más nincs, a gép végre összeállt, úgy néz ki hiba nélkül teszi a dolgát. Nagy melegben kicsit megszűnt a kontakt a fesz.szab körül, de hál' Istennek csak egy műszerfalizzó és a hiúságom bánta, ugyanis egy komplett gyorskajálda nézte végig, ahogy betolom a vasat... :D
Ui.: jön a kellemes 20 fok, a legjobb idő motorozáshoz!
Amúgy 10 km kell még, és meglesz a 10ezer. Január közepe óta, mióta használom a motort.
Kemény a morál, én 2x hámoztam magam át rajta a XVIII. kerületig; mit is mondhatnék - nem volt természetes a mosolyom! Ráadásul Dobogókőn, és a Mátrában sem éreztem ennyire a veszélyét annak, hogy mások a testi épségemre törnek. Sávváltás, váratlan ( indokolatlan ) satufékek, papa kalapban skodával kivág a parkoló sávból, stb.
Amúgy a héten láttam egy másik szerencsétlent, aki a Hungária körúton szakajtotta el a láncát. Ott gobozta ki szegény.
Most hogy napi 40 km-t megyek keresztül a városon, és mindig a legnagyobb forgalomban, így már fárasztó a motorozás. És sokkal inkább látom a veszélyeit ebben a rohadtnagy forgalomban.
Nem is a sebesség a lényeg a motoron, hanem a gyorsulás. Ott lámpánál csak másik motornak van esélye
Igyatok valamit......