Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sohasem gondoltam volna, hogy a BMW meg tudja dobogtatni a szívemet... aztán ma olvastam a legújabb Autó Motor újságban az R1200R-ről... szerintem imádnám!
Meg aztán aki meg is rendelte az is "érdekes" egy alak lehet.
Emlékszem pontosan mert érdekes történet volt, főleg azért mert először a légszűrő túl nagy áteresztő képességére tippeltél és amikor fojtottál rajta valamennyit akkor kicsit javult tőle a gép. A dobozán ezek szerint azért nem jelölték a fojtást mert Japánban ez lehet a standard kivitel...
Jótanács: mindig úgy cserélj valamit, hogy előtte összenézed a régivel, főleg azért mert ha beépíted akkor már nem cserélik ki. Egyszer olajszűrővel jártam így, minden pontosan egyezett csak a menetemelkedés volt más a szűrőnyíláson, szerencsére észrevettem és kicserélték. Mondjuk itt látványos különbség van a kettő között, nem is értem miért nem gyanakodtál egyből
Mindenesetre tanulságos!
"No meg a gyakorlati rutin" Letiport körmök sáros kezek....!
Basszus, a keresztmetszete jó harmadára le van csökkentve?!
örülök , hogy megoldódott a problémád, de annak még jobban , hogy ide feltetted! Mi is "okosodunk" belőle ha már "szépülni" úgysem tudunk.
Üdv Mindenkinek!

Mivel nem vagyok nagy kommentelgető ezért nem biztos hogy mind emlékeztek, de néhány héttel ezelőtt tőletek kértem segítséget, mivel a mocimnak 4000 felett elfogyott mindig az ereje.

Tegnap megoldódott a probléma!

Tehát egy évig szenvedtem, két különböző szerelő is szétszedte a karburátort, megnézte, nem talált hibát, gyertyák ki lettek cserélve, karbiknak csak minimális szinkron kellett, de összességében semmi nem változott, nem javult.
A tavaly vásárolt új légszűrő szopatott meg.
Japánból rendeltem hozzá, gondoltam megérdemli a jobb minőséget(árban nem volt nagy difi), csak azt az apróságot felejtettem el, hogy ott lefojtják a gépet és a fojtást a levegőszűrő keresztmetszetével érik el, szóval mikor megjött csak simán kicseréltem, elvakított a csillogó új szűrő és a képen látható ”icipici” apróság elkerülte a figyelmemet .
A régi elég koszos volt szóval azonnal kukába dobtam.
Nem sokat használtam mocit, aztán volta egy perec és azután jött elő komolyabban a probléma is.
Nem gyanakodtam a légszűrőre és a mesterek sem, mivel új volt, ezt a kis apróságot ők sem vették észre!
Röviden ennyi.

Szóval vettem egy szűrőt 3820 Ft-ért és megy a gép mint az álom!

Üdv.: driz
No meg a gyakorlati rutin
A tapasztalat meg az évek?!
Fiatalabb korában még csak-csak megesik az emberrel, de valamivel túl a harmincon már lehet érezni, hogy hol a határ
Kitartó munka? Nekem sima ügy lenne akár egy félóra alatt is Apósom szilvapálikájának segédletével
Nem kell elcsüggedni , alapos és kitartó munkával mindez sikerülhet!
Azt az állapotot még nem sikerült elérnem, hogy a saját kezemre lépjek
Minden esetre arra nagyon vigyázz, nehogy a kezedre lépjenek , mert akkor nem tudsz odább menni! Arra meg még jobban nehogy magad állj a saját kezedre. mert akkor se té, se tova!
Sejtettem én, hogy jobb ha odébb megyek
Igen barack, szilva, cseresznye... avagy a Csoki-féle vegyigyümi!
Vegyigyümi
...aztán sugárzott a boldogságtól egy darabig majd belehalt.
Már Madame Curie is csodálkozott az urán!
" a vízbű veszi ki a zokszigényt"
semmi higany! Kizárólag víz és gyümölcslevek.
Erről egy régi vicc jutott az eszembe

Mit mondott Jedlik Ányos anyukája amikor 1828-ban Ányos így kiálltott:
-Anyám feltaláltam a higany kommutátoros elektro motort!

-TudomÁnyos!
Ide figyelj te Heisbergenen!
Én egyszer írtam be a fórumra tudományos kifejezést, és már rögtön szóltál, hogy ne fényezzem magam!
Bocsánat! Nem Heisberg hanem Heisenberg! Csak azért javítok mert ha Billig márkatársunk erre téved akkor úgyis kijavítana, hiszen ő is komoly tudományos szintű látókörrel rendelkezik.
Mi a tanár úrral ettől komolyabb dolgokról szoktunk beszélgetni ilyenekről mint pl. a Heisberg-féle határozatlansági reláció ami a kvantummechanika egyik alapelve, vagy esetleg az asztrofizika multidiszciplináris környezettanáról esett néhány szó, de az is lehet, hogy a magfúziós folyamatok exoterm illetve endoterm folyamatairól társalogtunk.
Szóval ha nem lépsz le Egernél egészen izgalmas témákhoz szólhattál volna hozzá a pihenő során...