Sohasem gondoltam volna, hogy a BMW meg tudja dobogtatni a szívemet... aztán ma olvastam a legújabb Autó Motor újságban az R1200R-ről... szerintem imádnám!
Emlékszem pontosan mert érdekes történet volt, főleg azért mert először a légszűrő túl nagy áteresztő képességére tippeltél és amikor fojtottál rajta valamennyit akkor kicsit javult tőle a gép. A dobozán ezek szerint azért nem jelölték a fojtást mert Japánban ez lehet a standard kivitel...
Jótanács: mindig úgy cserélj valamit, hogy előtte összenézed a régivel, főleg azért mert ha beépíted akkor már nem cserélik ki. Egyszer olajszűrővel jártam így, minden pontosan egyezett csak a menetemelkedés volt más a szűrőnyíláson, szerencsére észrevettem és kicserélték. Mondjuk itt látványos különbség van a kettő között, nem is értem miért nem gyanakodtál egyből
Mindenesetre tanulságos!
Mivel nem vagyok nagy kommentelgető ezért nem biztos hogy mind emlékeztek, de néhány héttel ezelőtt tőletek kértem segítséget, mivel a mocimnak 4000 felett elfogyott mindig az ereje.
Tegnap megoldódott a probléma!
Tehát egy évig szenvedtem, két különböző szerelő is szétszedte a karburátort, megnézte, nem talált hibát, gyertyák ki lettek cserélve, karbiknak csak minimális szinkron kellett, de összességében semmi nem változott, nem javult.
A tavaly vásárolt új légszűrő szopatott meg.
Japánból rendeltem hozzá, gondoltam megérdemli a jobb minőséget(árban nem volt nagy difi), csak azt az apróságot felejtettem el, hogy ott lefojtják a gépet és a fojtást a levegőszűrő keresztmetszetével érik el, szóval mikor megjött csak simán kicseréltem, elvakított a csillogó új szűrő és a képen látható ”icipici” apróság elkerülte a figyelmemet .
A régi elég koszos volt szóval azonnal kukába dobtam.
Nem sokat használtam mocit, aztán volta egy perec és azután jött elő komolyabban a probléma is.
Nem gyanakodtam a légszűrőre és a mesterek sem, mivel új volt, ezt a kis apróságot ők sem vették észre!
Röviden ennyi.
Szóval vettem egy szűrőt 3820 Ft-ért és megy a gép mint az álom!
Minden esetre arra nagyon vigyázz, nehogy a kezedre lépjenek , mert akkor nem tudsz odább menni! Arra meg még jobban nehogy magad állj a saját kezedre. mert akkor se té, se tova!
Bocsánat! Nem Heisberg hanem Heisenberg! Csak azért javítok mert ha Billig márkatársunk erre téved akkor úgyis kijavítana, hiszen ő is komoly tudományos szintű látókörrel rendelkezik.
Mi a tanár úrral ettől komolyabb dolgokról szoktunk beszélgetni ilyenekről mint pl. a Heisberg-féle határozatlansági reláció ami a kvantummechanika egyik alapelve, vagy esetleg az asztrofizika multidiszciplináris környezettanáról esett néhány szó, de az is lehet, hogy a magfúziós folyamatok exoterm illetve endoterm folyamatairól társalogtunk.
Szóval ha nem lépsz le Egernél egészen izgalmas témákhoz szólhattál volna hozzá a pihenő során...
Jótanács: mindig úgy cserélj valamit, hogy előtte összenézed a régivel, főleg azért mert ha beépíted akkor már nem cserélik ki. Egyszer olajszűrővel jártam így, minden pontosan egyezett csak a menetemelkedés volt más a szűrőnyíláson, szerencsére észrevettem és kicserélték. Mondjuk itt látványos különbség van a kettő között, nem is értem miért nem gyanakodtál egyből
Mindenesetre tanulságos!
Mivel nem vagyok nagy kommentelgető ezért nem biztos hogy mind emlékeztek, de néhány héttel ezelőtt tőletek kértem segítséget, mivel a mocimnak 4000 felett elfogyott mindig az ereje.
Tegnap megoldódott a probléma!
Tehát egy évig szenvedtem, két különböző szerelő is szétszedte a karburátort, megnézte, nem talált hibát, gyertyák ki lettek cserélve, karbiknak csak minimális szinkron kellett, de összességében semmi nem változott, nem javult.
A tavaly vásárolt új légszűrő szopatott meg.
Japánból rendeltem hozzá, gondoltam megérdemli a jobb minőséget(árban nem volt nagy difi), csak azt az apróságot felejtettem el, hogy ott lefojtják a gépet és a fojtást a levegőszűrő keresztmetszetével érik el, szóval mikor megjött csak simán kicseréltem, elvakított a csillogó új szűrő és a képen látható ”icipici” apróság elkerülte a figyelmemet .
A régi elég koszos volt szóval azonnal kukába dobtam.
Nem sokat használtam mocit, aztán volta egy perec és azután jött elő komolyabban a probléma is.
Nem gyanakodtam a légszűrőre és a mesterek sem, mivel új volt, ezt a kis apróságot ők sem vették észre!
Röviden ennyi.
Szóval vettem egy szűrőt 3820 Ft-ért és megy a gép mint az álom!
Üdv.: driz
Vegyigyümi
Mit mondott Jedlik Ányos anyukája amikor 1828-ban Ányos így kiálltott:
-Anyám feltaláltam a higany kommutátoros elektro motort!
-TudomÁnyos!
Én egyszer írtam be a fórumra tudományos kifejezést, és már rögtön szóltál, hogy ne fényezzem magam!
Szóval ha nem lépsz le Egernél egészen izgalmas témákhoz szólhattál volna hozzá a pihenő során...