Mondjuk a pálinkát az el kell felejteni ebben a melegben, viszont egy sör este meló után kihagyhatatlan, bár megmondom őszintén nem vagyok renszeres sörivó sem
Ma is döglesztő meleg volt, este a motort akartam letakarítani de nem maradt energiám...
Na látod! Hát ezért hoztalak fel elrettentő példának! Mert nem akartam, hogy Laci barátom így járjon, mint Te! Aki felelőtlenül iszik. El is határolódom Tőled! Tehát most én (!) igen óvatosan vedelem - nem úgy mint Te - a hideg söröket!
Te jó lenne ha nem engem hoznál fel példának, (eltettentő) mert éppen most jövök ki a zorokfájásból, de annyira , hogy azt nem tudtam, hogy a tegnap előtti ebédet , hogy egyem meg, mert nem mertem nyelni a fájás miatt! De már jól vagyok! kibszott velem a hideg sör!
Egészségedre!
De csak óvatosan igyad, ebben a nagy melegben, - ne úgy mint a Józsi (!) - mert még megfájdul a torkod!
Én is csak óvatosan vedelem itt a hideg söröket!
A főportán személykapu van csak, bár nagy gázzal lehet sikerülne de inkább nem próbálom meg mert saját autóval megyek
Viccet félre téve kb.negyed 8 körül szoktam beérni
miért kérdezed?
köszi Neked is meg Józsinak is. Ha megyünk, akkor mindenképp megkérem nézzen rá a motorra. Láncszett csere már régóta esedékes, a szerelő is mondta, hogy szakaszosan nyúlt. De ilyet még nem produkált. Az a baj, hogy ezer forintom nincs, nemhogy láncszettre. Ha fizut kapok, az meg már most el van költve. Elég valószínű sajnos szerintem, hogy az erdélyi túránkra sem lesz pénz...
Akkor nem fogok száguldozni, viszont azért reménykedem, hogy nem szakad el. Ilyenkor besprézem, utána jobban megy egy darabig.
A láncra tippelnék így első olvasatra. Cseréltem már néhány járkerékcsapágyat de olyat ami hallhatóan kattogott menetközben még nem láttam, akkor már régen rossz ha a motorhang mellett a kattogó csapágyhang hallatszik...
Amikor a kopott és kihegyesedett a fogaskerék a megnyult lánc görgőit próbálja (ék alakja miatt) lekényszeríteni magáról, azaz a láncszemek nem tudnak beleilleszkedni az abnormálisra kopott fogprofilba, olyankor képes kattogni és csapkodni a lánc és ez függhet a terheléstől! Nálam is ez volt csak nem ennyire durván, emiatt kellett láncszettet cserélnem. Ha megnézed a láncszerelős videómat akkor 0:45-nél láthatod ahogy a csavarhúzóval elmozdítom a fogaskeréken a láncot, ugyanúgy nézd meg te is és ha ugyanezt tapasztalod akkor csereéretté vált a láncszetted. Addig viszont amig nem győződsz meg a hang keletkezéséről ne száguldozz 150-el, egy láncszakadásnak beláthatatlan következménye lehet
A lengővilla csapágy is lehet éppen a ludas, azt meg megnézi neked a Józsi, úgyis készülsz hozzá ő meg már orvosa ennek a problémának.
Nyugodj meg mi is hűtögettük a torkunkat este amikor már nem szálltunk nyeregbe bőszen szürcsölgettük a behűtött habos söritalokat ott a nagy kő lábánál.
A háttér is gyönyörű volt de bizony este fáradtan és kiszáradva szép látvány volt a gyöngyöző üveg is...
Nézd meg a láncfeszességet, a lengéscsillapító milyen helyzetben volt 2 személlyel, aztán a lengő villa csapágy is érdekes hangokat tud produkálni.Nem árt átnézni.
én is gondoltam erre, habár fogalmam sincs milyen hangokat produkálhat. De az a lényeg, hogy csak terhelésnél, egyedül nem. Nem sokszor csinálok olyat, hogy ketten hosszabb útra megyünk. Így mennyire sürgős a csere szerintetek?
Ma is döglesztő meleg volt, este a motort akartam letakarítani de nem maradt energiám...
De csak óvatosan igyad, ebben a nagy melegben, - ne úgy mint a Józsi (!) - mert még megfájdul a torkod!
Én is csak óvatosan vedelem itt a hideg söröket!
köszi mégegyszer!
Másra fogod használni.
De ugye nem robban vagy ilyesmi...
Viccet félre téve kb.negyed 8 körül szoktam beérni
miért kérdezed?
Akkor nem fogok száguldozni, viszont azért reménykedem, hogy nem szakad el. Ilyenkor besprézem, utána jobban megy egy darabig.
Amikor a kopott és kihegyesedett a fogaskerék a megnyult lánc görgőit próbálja (ék alakja miatt) lekényszeríteni magáról, azaz a láncszemek nem tudnak beleilleszkedni az abnormálisra kopott fogprofilba, olyankor képes kattogni és csapkodni a lánc és ez függhet a terheléstől! Nálam is ez volt csak nem ennyire durván, emiatt kellett láncszettet cserélnem. Ha megnézed a láncszerelős videómat akkor 0:45-nél láthatod ahogy a csavarhúzóval elmozdítom a fogaskeréken a láncot, ugyanúgy nézd meg te is és ha ugyanezt tapasztalod akkor csereéretté vált a láncszetted. Addig viszont amig nem győződsz meg a hang keletkezéséről ne száguldozz 150-el, egy láncszakadásnak beláthatatlan következménye lehet
A lengővilla csapágy is lehet éppen a ludas, azt meg megnézi neked a Józsi, úgyis készülsz hozzá ő meg már orvosa ennek a problémának.
A háttér is gyönyörű volt de bizony este fáradtan és kiszáradva szép látvány volt a gyöngyöző üveg is...