A videón látható a szerszám 2:15-2:35 között. Még a Hondához csináltam anno egy leselejtezett nagyfesz. rövidzáró "föld" felőli szorítójából, tulajdonképpen úgy néz ki mint egy mini satu. Készítettem hozzá "bélyegeket" amik cserélhetőek mint az eredi gyári szerszám adapterei. A kalapács és a sima fogókkal szemben azért jobb ez mert amikor a patentszem záró lemezét a helyére szorítod akkor pontosan tudod pozicionálni úgy, hogy szoros se legyen de a gumigyűrűk is zárjanak rendesen. Amikor helyére került a zárólemez szem kicseréltem a bélyeget és egy kb. 90°-os kúppal megnyomtam az erre kialakított lánccsap végét. A zárólemez nagyon pontosra van méretezve ezért óvatosan kell vele bánni, éppen rá is lehet püfölni és pontozóval lepontozni a csapot... de úgy jóval több az esély, hogy elcseszed. Már tervbe van egy másik amit úgy fogok megcsinálni, hogy az a csap kitolására ís alkalmas legyen, ha esetleg bontani kell valami miatt.
A motor egyébként hihetetlenül szépen fut, mintha új motorom lenne olyan, alig bírok betelni vele!
Szerintem ha hűvösödik akkor élvezkedek még egy kicsit bár nemrég jöttem haza
Miki beszél félre nem látod? én csak rávilágítottam a lényegre és a mondandómat alátámasztottam mert csak!
Örülj neki, hogy még nem ért ide a Billig, na mer az se ügyetlen ha hülyeségről van szó!
Amúgy meg honnan tudtad, hogy megnyaltam az üveget?
"A kőműves szakma egyébként művészet, erre most jöttem rá, könnyebb pl. szelephézagokat beállítani vagy villamosítani egy épületet. "
Szerintem inkább fordítva!
Az ominózus műtárgyat nem igazán szakirányú végzettséggel rendelkező kéz hívta életre. Kitalálni könnyű volt, sőt addig se volt gond amíg az alkotóelemek külön voltak (tégla, sóder, homok...) majd amikor elkezdett összefele rakódni... pl. a felső betonlapot órákig símogattam majd mikor már szépnek véltem bementem ebédelni, aztán ebéd után szembesültem azzal, hogy összejárkálta valamelyik macsek... kezdhettem símogatni előlről.
A kőműves szakma egyébként művészet, erre most jöttem rá, könnyebb pl. szelephézagokat beállítani vagy villamosítani egy épületet.
Ja és természetesen szivesen látlak ha eljössz.
De komolyan
"Az a dúrva, hogy amikor én 20 voltam akkor már sajnáltam 40eseket... aztán meg már én is ott vagyok" Nem ez a durva, hanem így közel a negyvenhez az, hogy lassan sajnálom a 20 éveseket, hogy mit fognak csinálni, ha majd egyszer negyven évesek lesznek....
Csak motorozzunk, amennyit bírunk, ki tudja meddig tart ez az állapot.
Beesek a valószínű időpont: 07.15 után, mert addig az aprókat kommandírozom. Augusztus első hete után esős szokott lenni. Úgy mennék, hogy hétvégére, pénteken dél körül érnék oda,és hétfő reggel indulok vissza. Egyelőre ennyi a terv! Ember tervez Allah végez!
A motor egyébként hihetetlenül szépen fut, mintha új motorom lenne olyan, alig bírok betelni vele!
Szerintem ha hűvösödik akkor élvezkedek még egy kicsit bár nemrég jöttem haza