Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Reggel korán elindultok, aztán estére hazamentek. Megoldható, csak akkor kevesebb látnivaló fér bele. Azt hittem, ötéves az a gyerek, és már szalonnázik.
Á, akkor nem egyre gondolunk. Két napos sűrű elfoglaltság nekem 5 hónapos gyerek mellett nem játszik Én arra gondoltam, hogy egy nap a fiúkkal motorra ülünk, megnézzük a Badacsonyig elénk kerülő látnivalókat, benézünk hozzád, megiszunk valaholt egy sört és hazajövünk Csak jobb mint a kirándulás dorkóban
Én egyszer , többet soha. Pedig én még ittam "Bambi"-t is!
Mert felsétálunk a Badacsony tetejére, és olyan helyekre ahová nem lehet motorral menni csak gyalog. Két napos sűrű elfoglaltság!
Én kipróbáltam. Nem jött be, többször nem futottam neki, jó volt az víz nélkül is
Tornaruhát nem tudtam, a dorco meg parasztosan dorkó néven ismert Az orosztanárom jut eszembe róla... Dorkóné Egyébként motorozáshoz minek kellene melegítő meg tornacsuka? Nem vagy Te sem Szentgyörgyi Rómeó, sem Schobert Norbert, hogy megtornáztass minket
Ezt a förtelmet víz nélkül szokták enni.
Az öreg csákányokról jut eszembe:
Kérdezd meg az idősebb ismerősödet! Elfelejtettem , hogy a Te tojáshéjad még most lett lepattintva! "Gimnasztyorka" , oroszul tréningruha, a "Dorco" meg cseh-szlovák tornacipő volt anno, még a múlt évezredben! Csak számítsak rátok ezért előtte írj .
Na látod ez egy jó elgondolás Már csak magyarra fordítsd le amit írtál
ide is lehet látogatni hozzám, de "gimnasztyorkát" meg "dorcot" hozzatok magatokkal, mert nem mindenhová tudunk odamenni motorral!
Csak előtte mailt küldjetek.
A szomorú az, hogy pont ezek a gyerekek tesznek fel olyan kérdéseket, amit a nyolc éves kis unokám sem kérdezne , mert tudja, hogy butaság!
Legalábbis a lehetősége már megvan Hosszabb dolgokra a jún 21-i szóbeli után lesz lehetőségem. Akkor viszont mindenképpen jó lenne egyet túrázni
Na az tényleg nem nagy ügy. egyébként ahhoz képest, hogy a helyszínen kellett elhárítani kiszállással, nagyon olcsón úsztad meg.
Öreg Csákányok
Lillafüreden az egyik pihenő során a halsütőnél kávézgattunk... nagy volt a zsivaj hiszen volt ott bazársor, kisgyerekes családok, csacsogó fiatalok, szabadidejüket töltő népek
Az élet természetes zaját szinte percenként törte meg egy egy nyitott dob törvénytelen acsarkodása. Volt közötte mindenféle, recsegős chopper, dohogó V2 vagy tizenezret forgó sornégyes rakéta
A szomszéd asztalnál fiatalok beszélgettek lóerőkről, sportmotorokról, jó sok butaság elhangzott ami világossá tette, hogy nem a tapasztalat beszélt belőlük de mint divat tetszik nekik maga a feeling
Volt egy mondat ami viszont elgondolkodtatott hiszen nem kevés erőfeszítés volt abban is, hogy 3napra kiszakadjunk a hétköznapokból...
"600-as CBR az milyen tuti és már egy jobbat kicsivel több mint egy millió forintért el lehet hozni"
számolgattam az nekem hány hónapos bérem lenne... és akkor még nem is éltünk, mert ugye az élet is drága. Mosolyogtam, majd rájöttök gyerekek, hacsak nem rendelkezik a Faterotok olyan tulajdonságokkal, hogy álmában is pénzel fossa össze magát... mert az egyszerű ember gyerekének illúziói hamar elszálnak miután elengedték a kezét...
Aztán jött a parkolóhoz két gyönyörű klasszikus, egy Yamaha XJ és egy Kawa Z, mindkettő valamikor a 70-es évek végén szerelődhetett össze de külsőleg is és hangilag is csodálatos állapotról árulkodtak. Az egyik pilótával összenéztünk ahogy hírtelen felkaptam fejem, bólintott hiszen az öltözékemen látszott, hogy én is kétkeréken érkeztem és az arcomat az elismerés és az egyező ízlésvilág iránti tisztelet formázta ahogy végigmértem motorjaikat
A "szakértő" fiatalok egyik tagja mindjárt bele is rondított ebbe az idilbe "na az ilyen öreg csákányok viszont kúrvára nem jönnek be!" Diszkréten köszörültem egy kicsit a torkomon talán észre veszi magát, hiszen ezek a motorok -ezek az Öreg Csákányok- hamarabb világon voltak mint ő és ezek voltak az alapjaik a mostani technikának amelyek viszont közel sem biztos, hogy megélnek, vagyis ilyen állapotban élnek meg hasonló kort
Közben elfogyott a kávé és a két klasszikus látványa is meghozta az étvágyat ahhoz, hogy a sajátunkon újra élvezhessük a motorozást. Kicsit feljebb állt a Csühös és mielőtt elindultunk felé még egyszer megfuttattam a szemem a két múltbéli harcoson akik olyan büszkén demonstrálták, hogy bizony ők legyőzték az időt. Beöltöztünk, majd gyújtásra kapcsoltam... még 360°-ot sem fordult a főtengely de már duruzsolt a motor és éreztem, hogy néznek... persze nem a fiatalok... hanem ugyanazok akiket én előzőleg a tekintetemmel üdvözöltem és akiknek búcsúzóul járt még egy bólintás, hiszen szavak nélkül is összetartanak az Öreg Csákányosok
Nehezen jön az álom de ez szinte már természetes hiszen holnap újabb ismeretlent fedezünk fel és ez ilyenkor mindig így van. Érdekes módon ilyenkor másnap sem vagyok fáradt... majd csak miután hazaérek egyszerre tör rám... de az meg már megint más, élményektől gazdagon...
Még leiszol minket a dobogóról!? Miklós! Hallod ezt?! Szégyenben maradunk B+!
Ne emlegesd a vesebajt mert kiver a víz... bár, hogy őszinte legyek mostanában semmi gond vele mondjuk iszok is mint az állat!
Ez jó hír, akkor lassan ideje lesz végre motoroznod is egy kicsit!
"A barátoknak korántsem kell ugyanúgy gondolkodniuk, pláne ugyanazt, csak az kell, de az kell, hogy egy térben legyenek, közel, távol."
Mindössze ennyit akartam mondani...
A defekt - 2 óra, valamint - 6000 volt, összességében eltörpült a sok élmény mellett. Meg kellene ismételni már, defekt nélkül.
Legalább igyál gyorsan vagy négyet. Akkor jön rendesen, csak úgy locsog! Kb. két hete úgy éreztem, mintha a vesém kínlódna , kivettem öt sörta hűtőből hogy melegedjen egy kicsit, és gyorsan megittam egyiket a másik után! Semmi gond nem volt a slaggal!
Na gyerekek, örülök, hogy zajlik körülöttetek az élet, nálam sincs ez másképp A héten ki lett javítva a motor hibája. Valami szolenoid kapcsoló nevű akármi okozta a problémát. Tegnap megvolt a rajz felvételim is, már csak az eredményt kell várnom. Ennek örömére tegnap egy osztálybulin leengedtem egy ks tállyai furmintot
Laci a sütő jó lett, hasznos dolog, kellemesen lehet eltölteni a szabdidőt Miki a képek jók lettek, a defektet leszámítva nagy élmény lehetett
Annak is eljön az ideje.
Jöjjön ki belőled!
Kisütötted hogy mit sütsz? Netán cigánypecsenyét? Amit kisütöttél most megeheted! De Neked legalább van sütnivalód!