Azok szépek! A tölgyeseket szeretik és a hímek 8-9 centisre is megnőhetnek...
Még szerencse, hogy nem a japán szigeteken laksz ahol az őshonos Lódarázs kemény ellenfél lenne... évente több tucat ember hal bele a csípéseikbe!
A méhek nagy ellensége is, állítólag 30db japán Lódarázs 2 óra alatt képes 30ezer méhet legyilkolni...
Na majd ha találkozunk megint akkor majd mesélek a bogarakról, itt nem akarok mert kitiltanak
Dehogy nem! nekem a kedvencem a rossz minőségű vasról elnevezett bogár, a Szarvasbogár! Meg még vannak egyéb bogaraim is! Darázsfészket tegnap rendeztem le a padlásról, kora reggel, amíg dermedtek voltak.
Érdekes, ősszel nem láttam.
Semmi különös nincs
Szokásos hétköznapok... bár ma találtam egy érdekességet az egyik nagyfesz. távvezetékünk mellett amit keresztez egy földút amin a Mária Út vezet...
Ja és lefotóztam a motorháztetőn egy szép kalandos életű Nünükét!
De ez szerintem csak nekem érdekes rajtam kívűl senki sem bogaras...
"ez egy figyelmeztető volt és bármennyire leterhelt az ember mindenre oda kell figyelni"
Kis emberek utolsó nagy mondásai: Ez a vezeték le van feszültségmentesítve!
Ez nem is kígyó, ez vízisikló.......!
Nekem a biciklin még elő nem fordult, hogy rossz "üzemanyaggal" menjek. A motorba már sikerült homokos benzint tankolni, aztán karburátorsor leszedés lett a vége.
A másik , hogy leginkább saját járművel mászkáltam, és elő nem fordult, hogy olyan részegen menjek tankolni, hogy összekeverjem a "pistolokat". Ezért mondom: Keveset igyatok, hagyjátok meg nekünk.
Ma elmeséltem a történetet a kollégáknak és nem is okozott nagy felháborodást főleg amikor elkezdték a saját történeteiket... volt aki 60liter benzint tankolt a dízel Pajero-ba! Nem is csoda ha hibázik az ember, sokszor amikor tankolni megyek pl. azon is kell gondolkozzak melyik oldalon van a tankoló nyílás a kocsin hiszen más a teherautó... aztán 3féle terepjárója van a cégnek (Pajero, Ranger, Hilux)... és ha netán "kulcsos" autót kell vezessél (Astra, Focus) megint más a helyzet Szóval nem egyedi eset a félretankolás és Józsi meg Miklóson kívűl (nyilván ők soha ) mással is megesett már. Úgy élem meg, hogy ez egy figyelmeztető volt és bármennyire leterhelt az ember mindenre oda kell figyelni és nem szabad hibázni.
Neked jó tanulást és sok sikert!
Ha ez megnyugtat nem vagy ezzel egyedül Bizony én a GSXF-et ugyanígy gázolajjal tankoltam meg. Annyi kis különbséggel, hogy 2-3 l környékén észrevettem. Teletöltöttem benzinnel bízva a szerencsében Aztán ment is egy darabig, de mint már elmondtam, nem egy megbízható szerkezet volt, ezért ment a háztól
A többiek rám eső része meghülyült és öreg fejjel iskolapadba ült. De azt hiszem ezt éppen neked mintha említettem volna Szombatonként Bp-n vagyok rajz előkészítőn, hétközben meg matek-fizikára gyúrok, mert van mit javítani az érettségimen. Felvételi pontokhoz meg annak az eredményéből lesznek. Szóval ez kb minden este 23-24 óráig az elfoglaltság, mikor mennyi kedvem van. Munkahelyen is meg vagyok kínálva, hazaérve meg a család az első, tanulás este 8 tól indul.
Hogy a motorról is írjak valamit, hétvégén rászántam egy fél órát és kiszedtem a gyertyákat és a légszűrőt. Csere után egyből ment mindkét henger minimális durrogással. Elvittem egy szerelőhöz, aki rendbe teszi a karbit, legalább menetkészen álljon a garázsban 12-én meg műszaki a KPM ben.
Na ez a probléma!
Vagy mondhatnám azt is, hogy itt van az eb elhantolva!
Pedig majdnem olyan vagy mint a kenguru, üres az erszényed és még a farkadra sem tudsz támaszkodni!
Menni már nem tudtam volna mert 12ezret hagytam a kútnál... alig maradt ezerpárszáz forintom anyiért meg nem jár öröm, még az olcsóbb fonodai úton sem...
De Te ezt jobban tudod, én csak gondolom...
Szerencsére nem annyira komoly időskori csontritkulás és az izületei sem a régiek, minden évben bemegy nagyszervízre és akkor egy darabig megint elvan. Ilyenkor kicsit felvidítom és attól is gyógyul legutóbb amikor beinfúziózták megkérdeztem tőle "mi van Mama karbiszinkron?" Nem tudta mi az de jót nevetett
Még szerencse, hogy nem a japán szigeteken laksz ahol az őshonos Lódarázs kemény ellenfél lenne... évente több tucat ember hal bele a csípéseikbe!
A méhek nagy ellensége is, állítólag 30db japán Lódarázs 2 óra alatt képes 30ezer méhet legyilkolni...
Na majd ha találkozunk megint akkor majd mesélek a bogarakról, itt nem akarok mert kitiltanak