Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Többiekkel mi van?
Mondjuk Miki igazoltan van távol (másnapos ) de ez természetes hiszen Zolival együtt tegnap töltötték az 50. évüket!
Isten éltesse őket!

Hagyma gondolom azon tipródik, hogy mit kéne csinálni a motoron... remélhetőleg a plexis kudarc nem viselte meg nagyon

és a többiek...? na persze
Azt meg hogy?
Fórógép forgatta... a másik kezedben meg a flexel igazgattad mi vagy Te Józsi mutatványos?
Dikk More! Még a szemedet se fordítsd oda
Jó hogy elárultad , most legalább biztos lehetek benn hogy értékes.
"Nincs kormányvégem baloldalt."
Legalább tudod melyik a bal kezed! A Másik! Nekem is ma lett kormányvég. Fúrógépben előmunkáltam, sarokcsiszolóval, majd esztergályos megcsinálta készre, és most remek!
Csak be kell festenem, mert "színesfím"!
persze, a módszer megvan már, ha nagyon nem akar javulni, akkor tovább csinálom, meg amúgy is ez nem egy olyan probléma szerintem amivel ennyit kéne törődni. A motor megy, és az a lényeg. Ha az az 5 karc ottmarad, akkor ottmarad. Vagy leveszem a plexit. Ez amúgy is olyan pici, hogy csak esőben számít valamit. Akkor meg senki nem szeret motorozni. Nem, igazából azért jó, mert a plexiről könnyeb lemosni a szétplaccsant muslincákat, mint a műszerfalházról.
Engem sokkal jobban idegesít, hogy a műszerfalházról hiányzik egy darab. Az első képen látszik. Hogy a tükreimről lejött a festék, ráadásul egykét helyen meg is van "vakulva" a tükör. Legalább jó nagy látószögű, ezért szerintem megmarad, max kívülről kéne lefesteni. Rengeteg dolog van ami zavar. Hogy a tank be van nyomódva, hogy a hátsó idom tiszta karc, és a festés is hiányos. Nincs kormányvégem baloldalt....Ezekkel most nem tudok mit csinálni, ha lesz FELESLEGES pénzem, akkor lehet megcsinálom ezeket.
"lejjebb ment a kezem,mint kellett volna"
ez csajozásnál van amikor bejön...
de vannak dolgok amikor kifejezetten káros, sőt az én szakmámban egyenesen életveszélyes
Legközelebb majd jobb lesz!
tudom, én is ezt írtam.
A Jó Isten áldjon meg téged vagy 5-6 apró gyerekkel!
Persze , hogy mattítja, mert finom karcokat csinál. Aztán azokat a finom karcokat ki lehet polírozni.
A 320 -as papírral "készülteket" nem!
Nekem is egyértelmű volt,de egyik húzásnál lejjebb ment a kezem,mint kellett volna.találtam bent 880 körüli vízpapírt és próbálkozom probadarabon .ez nagyon elmattitja,de kisebbek a karcok.otthon probalom szépen kipolirozni valamivel.
Majd 15:30-tól addig most "pihenős" vagyok... aztán majd látjuk mert ügyeletes vagyok
Pálinkás szép napot Adjon Isten!
Mi van more?
Ma nem színesfímezel?
Jól elcseszted cimbora!
Tegnap a szél miatt hajnalig dolgoztam, de tegnap előtt este gondoltam leírom, hogy a szélek csiszolásánál nehogy beérjen a plexi lapjára a csiszoló papír... de úgy gondoltam ez annyira egyértelmű, hogy felesleges okoskodásnak hatna, de ezek szerint mégis kellett volna megemlíteni...
A karcok eltüntetése nem olyan egyszerű és nagyon időigényes, mert ha kézzel csinálod rengeteg idő, ha pedig korongal akkor vigyázni kell mert ha nagyon nyomod a korongot vagy túl magas a fordulat mállani fog az anyag felülete és még több kárt csinálsz mint hasznot!
A modernebb autókon már nem üvegből vannak a fényszórók hanem műanyagból, ezek nem törnek a felcsapódó kövektől annyira mint a régiek üvegbúrái de pl. a gépi mosás karcait hamarabb összeszedik és az UV is opálosítja őket rendesen Vannak akik foglalkoznak azzal, hogy ezeket lepolírozzák és szinte az új gyárival azonos minőséget is elérik. Ez viszont nem olyan egyszerű feladat, ezres vízpapírral kezdik a csiszolását majd végül 3ezres vizespapírral fejezik be és kimondottan finom szemcséjű csiszolóporos pasztával polírozzák speciális rongykorongal A fiam vett ilyen polírozó szettet és bizony a plexivel mi is nehezen boldogultunk, míg az aluminium vagy a festett felületeket olyan szinten megcsináltuk, hogy borotválkozó tükörnek is lehet használni. A mostani autónk egy Punto 3-as és sajnos műanyag fényszórója van, néhány éves még az autó de már egyszer políroztam a fényszóróit rongykorongal és autófényező pasztával, szép lett de már megint ismételni kell pedig utálom csinálni, ha 320-as szemcsevastagságú papírral mászna bele valaki hozzá se fognék
Javítani tudsz rajta de tökéletes már nem lesz. A vízpapírok olcsók kb. 150Ft 1 ív, vegyél minimum ezres vagy finomabb vízpapírt aztán próbálkozz meg vele majd ha kiszedte a nagyja karcokat polírozd fel pasztával Mivel a tied füst színű és nem víztiszta, van esélyed, hogy kevésbe fog látszani de tökéletes nem lesz.
Tegyél hozzá egy kis vizet. És nagyon durva karcok vannak benne, vegyél egy ív 1000-es vízpapírt, aztán utána polírozz, és nagy fordulaton.
én szeretek akármit csinálni a motorral, szóval idővel biztos meg fogom. Csak nem tudom hogy kéne. Próbálkozom tovább :)
Te tudod! De így csúnya.......
tegnap kipróbáltam, az a baj h este 9kor, és nem akartam túl sokáig, ne zavarja a szomszédokat. A fogkrém eléggé ragacsos volt, megtapasztotta a korongot. LEhet eggyel nagyobb fokozatba kellett volna, pedig így is pörgött rendesen. Próbáltam polírpasztával is. Talán halványodott, de rendesen látszik most is. Annyira amúgy tényleg nem izgat ez, lehet így marad.
Fogkrém, és filckorong, egy fúrógépbe fogva. és pár perc alatt eltüntethető.
Polírozással helyre lehet hozni....
Hát ezt még gyakorolni kell!
Hát ilyen lett. 320as vízpapírt találtam a munkahelyemen. Kicsit összekarcoltam az elejét evvel a hülye papírral most, az nem túl szép. Lehet karctalanítani? Mondjuk annyira nem izgat...
én szerintem nem fogom, mert egyáltalán nem zavar, csak elrondítanám :)
Minden nap mikor hazaérek akarok csinálni valamit a motoron, vagy kitisztogatni valahol, vagy beállítani valamit. Olyat amihez nem kell pénz :) Tegnap a plexi tök véletlenül jutott eszembe, már ott voltam hogy semmit nem csinálok rajta. Mára megint nincs ötletem, de szívesen fogadok mindent!
Az egyémnek sima volt a széle szerencsére, de ha ez másképp lett volna én is leszedtem volna az egyforma kontúr érdekében.
Hirtelen most ezt találtam, nemrég készült, persze valahol megvannak a faragás képei is, de most több ezer képet átböngészni amiknek zömét már DVD-kre mentettem...
Szinte mindenről csinálok fotókat és ezek volt már amikor másoknak is segítettek, meg aztán olyan is van amikor nem is emlékszem mindenre... vagy nem pont úgy
Hozza ezt már a kor