Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Utána csak mentem 1 kört, azért. Mert 1 kis dolgom is volt.
De nem éreztem késztetést, hogy gázolajat tankoljak.......
Aztán utána - bár a képen nem látszik - kis havas eső visszafordított:
Ja, én is indultam ma, és így nézett ki a helyzet:
Igen, és az elmúlt 32 év alatt se változtam semmit! Csak már nincs trabantom!
Hát én sose nem járnék így, mint Te! Ez a Te specialitásod!
Na most a látszat ellenére, én sose nem nevetnélek ki Téged, távol álljon tőlem!
De nem tudom, hogy hol járt az agyad, mert piszkosul képben voltál!
Innye de jóvágású gyerek voltál Mikikém, amikor még Trabantod volt!
Ma úgy jártam ahogy még soha!
Először azt gondoltam lapítok mint szar a fűben és megtartom magamnak... de talán ha elmesélem a sztorit akkor majd eszetekbe jut és ti nem jártok így, bár az is lehet, hogy mégegy ekkora balfék nincs is mint én!
Ma egy olyan körutat terveztem aminek során meglátogatom Anyámat a kórházban és egy motoros cimboránál is a tiszteletemet teszem, aztán lehetőleg nem a legrövidebb úton jövök haza
Nem volt éppen motorozós idő de mivel ritka a szabadnap ezért újabban nem is feltétel Jól felöltöztem vittem egy tanktáskát és nekivágtam nagy örömmel. A motorozással nem is volt baj mindaddig amíg a tankolás következett. A szokásos ceremónia a tankoló pisztolyból folyik a méregdrága anyag és meg már alig várom, hogy mehessek tovább... egyszer csak látom fut felém a kutas megelevenedve és kézzel lábbal integet... ismertem a manust amolyan nyugodt típus el nem tudtam képzelni mi lelte...
A sisak rajtam volt és bizony nem szakadtam meg a röhögéstől amikor megértettem a mondókáját: "GÁZOLAJAT TANKOLSZ!"
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, na most akkor hogyan tovább, négyezernél tartottam ami meg már ahhoz sok, hogy keveredve megreckírozzam a hazautat, mese nincs le kell ereszteni! De hogy! Vákumos benzincsappal... szedjem le a tankot? Aztán a kutas segített és adott kölcsönbe egy "benzinlopó" csövet aminek a végében van egy golyó és fel-le mozgatva felszívja az anyagot. Amennyire leért kiszivattam a keveréket egy kannába, legfeljebb 1 liter benzin-gázolaj pancs maradhatott benne de ezután telenyomtam benzinnel a tankot így semmilyen gondot nem okozott mert még a nagy ijedtségre mentem még egy jókora kört. Szóval ez volt és persze lehetne magyarázkodni, mert ugye a cégautóba mindig gázolajat tankolok... meg aztán az etalonos kútfejnél tankoltam ahol nincs a pisztoly feliratozva, de ahonnan kiveszed az igen... szóval vannak enyhítő körülmények de nem magyarázkodok ez nagy balfaszság volt!
Szóval figyelni kell, semmit sem rutinból... főleg ha motorozunk!
Köszönjük!
Amúgy még egy két év, és hihetetlenül ismerni fogod a motorodat!
Köszi Józsi! De azért délben jó reggelt kívánni.......
Azoknak, akik még nem látták, mutatom:
Mikinek és Zolinak bódogat!
Tegnap le- és szétszedtem a kipufogó rendszert, mert megnézettem szerelővel hogy mi zörög, és nem belül valami lánc, hanem a kipufogóm. A leömlők utáni középrésznél meg van nyomva, szerintem ott belül is van valami hiba, az zörög néha. Kicsit zavaró, viszont baja nem lesz tőle. Csak már kezdtem félni, hogy a vezérműlánc, vagy a frissen kicserélt generátorlánc.
Jó sokat elb@sztam a kipufogóval, ha nem kötelező, akkor én még egyszer nem szedem szét :) Alul középen volt egy csavar, amit nem tudtam leszenvedi. 1 órán át csak azt a csavart próbáltam kiszedni, pedig minden kellékem megvolt hozzá. Aztán valahogy elindult a csavar. De ebben annyira kifáradtam, hogy abba is hagytam, este nem akartam nekiállni pucolni. Ma reggel viszotn az volt az első, hogy a durván rozsdás részeket brigéciollal le, aztán az egészet krómtisztítóval. Így most alul is viszonylag szép. Összerakással is rohadtsokat szenvedtem, de mostmár tudom hogy mire kell figyelni :) Na üdvözlettem!
Pálinkás madárdalos virágillatú szép reggelt kívánok rossz erkölcsűek! Miklósnak meg külön is minden jót! Majd a nyáron számolok a fejével, mert ki engedte meg neki, hogy öregedjen?!
Nem , hogy példát vennétek rólam, én most múltam húsz, igaz az "n"-edik hatványon B+!
Köszönöm Laci !
Dehogy alszok ruhástól nem vagyok én mentős vagy tűzoltó... lezuhanyzok pizsamát húzok és ahogy más rendes ember lefekszek az ágyikómba
Azzal a különbséggel, hogy a rendes emberek végigalusszák az éjszakát, míg én a rendetlen egyáltalán nem biztos
Na de ez van, ezzel keresem a kenyerem...
Na de ennyi volt a mese máról mert igen álmos vagyok
Jó éjt!
A csavart úgy fúrtam ki, hogy a csavart fogtam a fúrógépbe, és a fúró volt függőlegesen felfelé, hogy központos legyen, már amennyire.

Ilyenkor ruhástól alszol?
Igyekeztem minél inkább készre, mert elég drága az esztergályos.
Tudom én csak kötekszek biztos jó lett, sőt akár meg is mutathatnád
Ez van! Én is voltam a bányánál ügyeletben.
Ez egy teljesen más célra használt fémdarab volt, és át kellett alakítani. Volt benne egy 10-es menet, és belehajtottam egy csavart, majd 6,2-essal kifúrtam. Az eszter gályos meg a lépcsős felét csinálta meg. Én meg 6-os inbusszal felfogattam.
Reggel 7:30-ig tart a készenlét... úgyhogy még nem biztos, hogy itthon alszok
Most éjjel is?
Ne is emlegesd a szelet mert rugok vágok magam körül
reggel 9-kor behívtak és este 8 elmúlt amikor hazavergődtem... egész nap jöttek a hibák!
Na de holnap szabad vagyok!
Minek kell egy fúrógépet kifényesíteni és legömbölyíteni?
Esztergályosról is volt szó... az akkor mit csinált?
segített sörözni
Elkezdett fújni a szél mint az állat fél nyolc körül, pedig ma nagyon szép idő volt!
No csak , hogy okosodj! Befogattam a fúrógépet a satuba, majd a flexbe fogott smirgli koronggal kifényesítettem, és legömbölyítettem.