Szia Józsi!
Ilyenkor tavasszal én is erre ébredek főleg ha majd fiókái is lesznek az ablakom feletti molnárfecskéknek. Először csak egy rakott fészket az erkély alá, aztán jöttek a rokonok is az első épülő fészek alá raktam egy lemezt ami felfogja a piszkukat, most azon gondolkodom teljes erkély hosszúságában szerelek fel egy párkányt a fészkek alá, persze csak majd akkor miután augusztus végén elköszönnek, addig nem akarom zavarni őket. Az érdekes az, hogy inkább a füstifecskék szeretik a házak tájékait és azok az elterjedtebbek, viszont azoknak gesztenyeszínű a csőrük alatti rész és a farkuk villás alakú míg az én lakóimnak fehér a torkuk a farkuk meg ék alakú. Komoly építkezésbe fogtak, reggel mindíg az ők zsivajuktól hangos a ház eleje
Motorozásról most nem tudok beszámolni mert ügyelek ezerrel, ma is volt hiba... pedig remek idő van errefelé
Igen, itt már nem is a szinten tartás, hanem a túlélés a cél. A lóvé egyre kevesebbet ér, ahova meg szét kell osztani, az mindegyik egyre drágább. Arról, hogy néha még nem tervezett dolog is beesik az ablakon, már ne is beszéljünk!
És ahogy elnézem a parlamentben ülő hazaárulók - Bocs Laci de politizálok - " gazdaságpolitikáját", sz@rban vagyunk!
A sok meló nincs egyenes arányosságban a pénzzel... ettől már amúgy se lehet hajtósabbra fogni és nem is szabad!
Amikor belefutottam a trafiba előtte hívott az ügyeletes koordinátor, hogy csapjak a lovak közé mert nagy területet érintő üzemzavar van... aztán meg mikor megvolt a baj azt a választ kaptam nem az lett mondva, hogy rugjam fel a kressz szabályait...
Itt nem a gazdagodás már a cél Józsi, hanem talpon maradni!
Ráadásul rohadt meleg volt még ma is... reggel be Debrecenbe aztán tovább Dévaványa és még volt egy melónk Szeghalomban... itthon meg már második este festegettem amit a hétvégén építettünk. De legalább hamar szárad
A távolabbi kilátások is elég lehangolóak... holnaptól ügyelet ami tart egész hétvégén...
Micsoda fantasztikus meglátás! Igen éles elmére vall!
Most az előbb jöttem haza, ritka szopós nap volt, és azoknak is nézek elébe. Kezd nagyon beindulni a meló, és egyre kevesebben leszünk rá ketten.
"Ilyenkor tavasszal én mindennek örülök," Ezzel én is így vagyok! Most például éppen egy seritalnak örültem, de nem sokáig, mert elfogyott. Most búsulok.
A természet körforgásában van szerepe... nem is kell, hogy Te szeresd, viszont sok madárnak a tápláléka pl. Darázsölyv, Fecske, Gyurgyalag, Kabasólyom... és még számtalan más előlénye a természetnek.
A húsnedvek kényszerűségből kerülnek az étlapjára, a levél nedveket, az édesnedveket és bogárlárvákat is megeszik
Ilyenkor tavasszal én mindennek örülök, még a darázscsípésnek is
Most hirtelen elgondolkodnék ha gyorsan 10 kedvenc állatot kellene felsorolni, hiszen a madarak között is jóval több kedvencem van, a macsekokról vagy a kutyákról nem is beszélve...
Viszont a hüllőktől a falra mászok... bár azok is szépek de egyszerűen a hideglelés környékez amikor pl. találkozok egy siklóval...
A múlkor lapáttal vittem egyet le a kert végébe, még a lábam is elzsibbadt mire leértem... de eszembe nem jutna bántani azokat sem!
Sok szivszorító 1%-os reklám megy most a TV-ben valószínű a többség inkább azoknak adja, ami érthető... én másképpen döntöttem mert úgy érzem rájuk is szükség van és megérdemlik... http://youtu.be/Tabx-augp8E
Nem azt mondom, hogy sorozatban. De szombaton az udvaron a lábamat szúrta meg egy szép nagy, tegnap a szobába jött be egy. Na ezek mind alkalmasak lettek mikroszkóp tárgylemezen elhelyezésre. Én a lovat kedvelem vagy a macskát inkább.
Dani egész picike volt amikor azt tanítottam neki, hogy minden éőlénynek joga van az élethez mert nem véletlenül teremtődött...
Az ovisok kirándulni mentek tavasszal és az egyik kisfiú módszeresen taposgálta a kis piros bodobácsokat... Danim magából kikelve utasította rendre a csoportot "minden éjőjénynek joga van...."
Az óvónénik seggre ültek meglepetésükben... én meg amikor mondták olyan büszke voltam!
Ma majdnem összeféltem magamat! Megyek rendesen , és becsapódik a plexi alá egy darázs. Maszk nem volt rajtam! Mert "minek az meleg van" ! És titta szerencse , hogy qrva gyorsan sikerült megállnom, bukót lekapni, és darazsat alkalmassá tenni könyvben való tárolásra. De a zabszemet elütni kalapáccsal sem tudtam volna!
Éppen délelőtt bújtam elő az árnyékból, és szinte senki nem volt az úton, és elmentem az aprókkal a cukrászdába jól tele ettük magunkat fagylalttal. Gyomorrontásig!
Ilyenkor tavasszal én is erre ébredek főleg ha majd fiókái is lesznek az ablakom feletti molnárfecskéknek. Először csak egy rakott fészket az erkély alá, aztán jöttek a rokonok is az első épülő fészek alá raktam egy lemezt ami felfogja a piszkukat, most azon gondolkodom teljes erkély hosszúságában szerelek fel egy párkányt a fészkek alá, persze csak majd akkor miután augusztus végén elköszönnek, addig nem akarom zavarni őket. Az érdekes az, hogy inkább a füstifecskék szeretik a házak tájékait és azok az elterjedtebbek, viszont azoknak gesztenyeszínű a csőrük alatti rész és a farkuk villás alakú míg az én lakóimnak fehér a torkuk a farkuk meg ék alakú. Komoly építkezésbe fogtak, reggel mindíg az ők zsivajuktól hangos a ház eleje
Motorozásról most nem tudok beszámolni mert ügyelek ezerrel, ma is volt hiba... pedig remek idő van errefelé