"Ha nem számítana a pénz akkor az olvasottak alapján egy Schubert sisakot választanék, de akkor már valószínű CB 1300-al járnék és 500ezres Kengurubőr ruhában."
Ezen úgy picit elgondolkodtam. ( Igen, tudok olyat is! )
Shoei sisak, valószinű, hogy VFR 1,2, és szabatnék magamra - az elfuserált méretem miatt - valami bőr cumót. Egye fenyő, kenguru.
De akkor is együtt gurulnánk, legfeljebb az arcunk lenne sokkal nagyobb!
azért adom asszonynak, mert őt csak a házunk közötti távolságra (esetleg a csömöri gyrososhoz) szoktam vinni, ami kb 1 kilóméter. Arra a távolságra jobb ha felvesz valamit, mert mostanában szoktak rendőrök lenni a faluban. Nyárra szeretnék neki is venni egy zártat, mert jó lenne pl balcsira, velencei tóra lemenni együtt.
Tegnap voltam egy boltban, kipróbáltam egy L-es Marushin-t, és meglepetésemre jó volt méretben. Az a bibi, hogy a 7es sorozat az eladó szerint annyira nem jó, nem véd olyan jól, ez 40ezer. A 8as jobb, de nyilván ő a 9est ajánlaná, mert egyrészt olyat próbáltam fel, másrészt az tényleg sokkal jobban véd. Itt már 60ezernél tartottunk, és mondtam hogy a 8as még csakcsak beleférne 50ért, de a 60 már sok. Aztán mondta, hogy lehet hogy més spórolni is tudunk, mert az Iconnak vannak kimenő szériái (itt is a grafika rajta már régi :) ) és állítólag a gyártó a már legyártott sisakokat olcsón adja el. A Marushin is elég vad volt grafikailag (japán szamurájlovas, sárkány), ez meg aztán méginkább :) (volt olyan hogy az egész olyan mint egy maszk, a plexi felett van két zöld szem, az állrésznél meg egy t-rex fogsor .
Mondta, hogy rendeljünk az Icon-ból, mert az 30e-be kerül, eredetileg meg 80 körül van. Hétfőn jön egy L-es, ha jó nekem akkor megveszem, ha nem akkor nem. A grafika egyre kevésbé érdekel, énis jobban szeretem a sima feketét, mint ezeket, de igazából örülök ha jó lesz, és kényelmes. Azt mondta az övé (a szörnyfejes) 1 éve van neki, meg is mutatta milyen. Állítólag nagyon jó a zajvédelme, ő ezt tapasztalta is, a szerkezete, anyaga is sokkal jobb mint a Marushinoknak, és nagyon jól szellőztethető, szóval ez lenne a legjobb vétel. Sajnos a boltban nemnagyon voltak sisakok, de azt mondta rendelésre jön, és ha nem jó, nem veszem meg.
Itthon utána néztem neten, és hát nem sok mindent találtam, azon kívül hogy lehet venni. Youtube-on találtam egy videót, ahol 2 Icon sisakot mutatnak be, ott jókat mondanak róla, de persze hogy nem azt, amit nekem hoznak majd. Egykét angol nyelvű véleményt találtam, ahol szintén jókat írnak, viszont meglehetősen kevés dolog van fent neten róla.
Az amiről szó van, ezüst-szürke sárkányos, halálfejes kombó :) (alant)
És a szörnyes amilyen az eladóé volt (a másik)
Dehogynincs, pl. egy olyan helyiség amit nem fűtetek, mondjuk a külső fal felől, ahol nincs útban semminek lehet az egy kamra is
Nem foglal olyan nagy helyet egy motor akksi... a nagy hidegek miatt most én is kivettem, ott pihen az almásláda mellet, természetesen feltöltve!
Sisak témában nem igazán vagyok tájékozott, pedig volt már néhány, régebben kezdődött a Kiskőrösivel majd jöttek az "ásítós" szkafik később egy Kobra, majd a csúcs egy Uvex volt ami akkoriban majdnem annyiba került mint az ETZ-m. A mai sisakok már elég jók, főleg 30ezer vagy feletti áron. A mostani sisakom egy HJC amivel szerencsém volt mert bolti raktáron maradt, 2006-ban 48ezer volt, de mivel én 2007-ben vettem (tavalyi grafikás címszóval) így megkaptam 36-ért... Még egy darabig kíbírja, szinte karcmentes és teljesen mosható kivehető bélése van, ettől függetlenül állítólag azt is cserélni kellene 3-4 évente... viszont én csak akkor cserélem ha látható jelei lesznek az amortizációnak A HJC-k egyébként kissé zajosak de egy csupasz motoron nem kell csodákat várni. Ha nem számítana a pénz akkor az olvasottak alapján egy Schubert sisakot választanék, de akkor már valószínű CB 1300-al járnék és 500ezres Kengurubőr ruhában.. de azt inkább mégse mert annál jobban szeretem az állatokat aztán mindig szerencsétlen erszényes jutna az eszembe... A Marushin is jó ár-érték arányú sisak, bár megmondom őszintén, hogy a Sóguntól a Pokémonig tartó grafika nekem is sok egy kicsit és nem is igazán illik a klasszikus motorokhoz, bár egyszer láttam egy matt feketét és az nagyon tetszett Ha legközelebb sisakot veszek akkor megint a raktáron maradt készletes játékot játszom el, 15-20-at is lehet vele nyerni, természetesen alaposan meg kell vizasgálni miért maradt ott.
Akkumulátornak nem a szobahőmérséklet a legjobb , inkább olyan 5-10 fok, főleg ha tárolásról van szó és akkor még az is lehet, hogy áttelel töltés nélkül, bár az a legjobb ha csepptöltőn telel, vagy legalább néhányszor rátöltünk a szulfátosodás elkerülése végett
Szóval sisak. A marushin azt a pénzt, amit itt kérnek érte, szerintem nem éri meg. Nekem sötét plexivel együtt - alap a víztiszta - 31 ezresbe fájt. Na annyit viszont megért! A tesóm letesztelte törésileg, úgy viszont nagyon masszív. Tehát úgy többet is megér. Amúgy meg elég zajos, 100-tól fölfele.
Az alap agv-ket is köpdösik, van aki a shark-ot köpdösi, van aki a hjc-t, bár abban a Laci az illetékes.
Ráadásul Neked ilyen "monyi" - bocs - fejformád van, tehát nem lesz 1szerű.
Józsinak igaza van, a motorkiállításon sokféle van, jó árban.
Amire még figyeljél, az az, hogy a plexi ráfekszik e a sisak nyílásán körbefutó gumijára, de mindenütt! Ha nem, akkor állítsák be rendesen ott, és ne Te kínlódjál vele otthon.
Ja, minden sisak alapban víztiszta plexivel van szerelve, de ezen kívül mindenféle plexi van még hozzá, de az már néha elég zsebbe nyúlós.
"asszonynak meg addig amíg nem lesz pénzem jobbra, odaadom ezt a hulladékot :)"
Mi van? Asszonyért nem kár? Ha ez van most, mi lesz később?
Vagy ő bírja. Akkor értem.
nem simsonon akarom vinni az asszonyt, hanem a seven fiftyn :) Csak akkor 2 bukóm lenne, ha már lenne nekem egy rendes, asszonynak meg addig amíg nem lesz pénzem jobbra, odaadom ezt a hulladékot :)
Hát nekem nem bírja ki az biztos!
Természetesen én is kivettem!
lehet már nem sok van neki, monnyuk ha majd napiszinten járok vele nem nagyon lesz gond vele szerintem...
szerintem jó sokáig. Nekem azt mondták akksiboltban, hogy télire a motorosok általában kiveszik, beviszik szobába, és akkor akár töltés nélkül is kibírja a telet. Vagy ha nem, akkor havonta egyszer tölteni kell. (már nem emlékszem).
Reggel 8kor épphogy szállingózó hóban jöttem be sámsonnal, most kinéztem és egy 10 centi hó van rajta, olyan hóvihar volt. Szerencsére már elmúlt, de holnapig tuti itt hagyom, hátha addigra elolvad a nagyja.
a mostani bukóm olyan, hogy egyszer fociztunk, és poénból (jó poén volt nagyon ) avval fejeltem egy szögletet, egyből letört a plexije, az odafogatásnál ráadásul . Azóta pillanatragasztóval oldom meg, mert néha, mikor leesik, szétjön. Már elegem van belőle. Igazából azért is kéne, hogy tudjam vinni barátosnémat legalább a faluban legálisan.
ja igen. Nem úgy van az, hogy tavaszkor megdrágul minden motoros dolog és most, télen lenne olcsóbb? Vagy ez a kiállítás még egy utolsó lehetőség szezon előtt?
az sajna nagyon messze van időben. Nemtudom mennyivel olcsóbbak akkor, most nem is a pénz számít. Ha 40-45ből kijön egy jó, akkor nem izgat hogy 35ért is meg tudtam volna venni később. Ráadásul egykét hét és plusszok lesznek! (Mondjuk én ma reggel is simsonnal jöttem be, hóesésben )
érdeklődnék bukósisak ügyben. Kéne egy rendesebb bukó ahelyett amit most használok a simsonhoz (Lidliben vettem egy tizesért anno :D, nyitott és semmire sem jó, csak ha jön a rendőr tudjak mutatni neki valamit).
Tegnap voltam a motoroázisban, kipróbáltam több Caberg sisakot, kinéztem korábban egyet magamnak, de az eladó(!) lebeszélt róla. Nem a sisak minőségével volt a baj, hanem hogy a fejkerületem L-es méret szerinte, viszont olyan idiótán alakultam miközben nőttem, hogy a fejem hossza elég hatalmas. Főleg az állam :) Szóval adva van egy keskeny fej, magas homlok, mégnagyobb áll. Az első L-es sisaknál amit felpróbáltam, pont a számban volt az a műanyag bigyó aminek áll alatt kéne lennie :) Ha betuszkoltam áll alá, akkor pedig feszült a sisak belsejéhez az állam, ami egy esésnél pont nemjó, mert egyből átvezeti az ütést állra.
Alapállapotban felnyitható sisakot szeretnék, de igazából ha zárt, az sem baj. Próbáltam XL-est is, ott se volt elég nagy a távolság az áll és a sisak között, viszont feljebb már lötyögött. Azt mondta az eladó srác, hogy nem szabad elkapkodni, sok sisakot kell kipróbálni, és benne kell lenni pár percet, mert a fejtetőnél, homloknál nyomhat egy idő után, és ott kevésbé tud tágulni a sisak. Nagyon rendes volt, percekig dumált arról mit hogy, és kb 5 perc után tudtam én is meg ő is hogy én ott nem fogok venni, mivel nincs az én fejemre. De megnyugtatott, hogy nagyon sok ember sokáig keres, nem az én fejformámmal van a baj.
Találtam egy boltot, szerintem oda elmegyek ma, mert többféle márka is van. Azt mondják, hogy a HJC még jó ár-érték arányban, de ebben a boltban van Marushin is, és ahogy olvasgattam a sportmotor.hu-s teszteknél, láttam hogy sumakkeRR-nek is ilyen van. Innen jött, hogy itt végigkérdezlek titeket, hogy milyen sisakotok van, milyet éri meg, mennyire kényelmes, mennyire zajos (pl 110-130 körül).
Úgy 40-45 ezret áldoznék rá maximum. Végülis úgyis az fogja eldönteni, hogy melyik jön a fejemre, melyik kényelmes, de ha netalántán több féle is rám jön, tudjam, hogy melyik a zajosabb, párásabb, stb.
Ezek a Marushinok is jók, amennyit olvastam róluk, csak az nem tetszik, hogy mindegyik ilyen csiricsáré dragonos, meg mangamintás :) Szimpla fekete nekem tökéletesen elég lenne. Viszont úgy olvastam ezeket különféle plexikkel lehet kérni: sötétített, félig sötétített, szivárványos, meg nemtudom milyen van még. Ezekkel mik a tapasztalatok, mennyire számít belülről.
Majd a csapos akit úgy hívnak: "benzinkutas"
Amilyen a helyzet örülni fogunk ha a motor szomját oltani tudjuk, bár még a minőségi sör literje sincs 450Ft úgyhogy most könnyebb az alkoholistáknak mint a motorosoknak
Ezen úgy picit elgondolkodtam. ( Igen, tudok olyat is! )
Shoei sisak, valószinű, hogy VFR 1,2, és szabatnék magamra - az elfuserált méretem miatt - valami bőr cumót. Egye fenyő, kenguru.
De akkor is együtt gurulnánk, legfeljebb az arcunk lenne sokkal nagyobb!