Nem fogalmaztam pontosan, - tehát én vagyok az értetlen - ugyanis a rosszul beépített cuccoknál okoz gondot a diletáció. Tegyük fel, hogy beépítésre kerül 1 erkélyajtó, és a nyíló közepén - mondjuk kilincs magasságban - épp hogy rázár a keretre. Vagyis a keret nem pontosan kerül beépítésre. Nyáron ez még jó, mert összezár. Télen viszont a nyíló összehúzódik, és már ott is a rés. Ami ilyenkor - ebben az időben - igen kellemetlen! És ilyenkor jövök én, és megpróbálok a sz@rból várat - vagy valami hasonlót - kihozni.
Ma pld még olyanba is beleütköztem, hogy az egyik ablaknál, - ami több éve be van építve - hogy a vasalat egyik része be se volt csavarozva az ablakba, csak úgy lötyögött alul, mindenféle kapcsolat nélkül, és természetesen a zárás folyamatában se vett részt!
Mások után nem jó dolgozni, de nem ingyért csinálom.
Azt értelmeztem, hogy azért kellett kibujnod otthonról mert a diletálással bajok vannak "lényegesebben nagyobbat diletál, mint a fa, meg a fém" de mi? Mi az ami lényegesebben nagyobbat diletál, gondolom a műanyag mivel már más nemigen lehet...
"lényegesebben nagyobbat diletál, mint a fa, meg a fém" mármint a műanyag?
Na ne idegelj akkor mégis jobb a fa! Idén esedékes cserélni az ebédlő és a konyha ablakot, bár még bírnának néhány évet mert ezek nem "roto" záras ablakok mint amit a szobákban cseréltünk, ezek jobban bírják, de hőszigetelés szempontjából gondolkodtam a műanyagon...
Remélem csak rosszul fogalmaztál... vagy esetleg én vagyok értetlen?
Ezt én sokkal okosabban oldottam meg!
Kiment az Asszony, és eltekerte a havat, már amit a szél itt hagyott.
Mielőtt még rossz vélemény alakulna ki rólam, - alaptalanul (!) - én már 9-kor eltekertem itthonról, mert pízt is keresni kell!
És hát bizony ez az időjárás rögtön megmutatja, hogy hol is kell még az ablakon - erkélyajtón - állítani, mivel lényegesebben nagyobbat diletál, mint a fa, meg a fém.
Így jókat autókáztam a hóban, nemrég jöttem haza.
Ez pedig keresztül húzta motorikus terveimet.
Neked sem árt egy kis testmozgás, nem merevednek meg az ízületeid. Úgy vagyok vele, hogy inkább már mennék motorral. Csak most nem az a kimondottan motorozós idő van.
Szerencse, hogy szitál a hó, de addig úgysem lesz nagy amíg ilyen hideg van.
Itthon vagyok én is (most még ) remélem így marad. Itt tegnap óta esegetett valamennyi, de nem is annyira a mennyiséggel van baj, inkább az hogy hordja viszi a szél. Reggel nem keveset lapátoltam, még nálam hagyján is de a szülői ház sarki építésű végig járdás oldallal ott van meló rendesen.
A fiaimmal beosztottuk így felváltva megyünk az öregemnek segíteni, folyamatos a hóutánpótlás
Hello Miki!
Szép cicik nem vitás de a címe azért túlzás... mármint a legszebb lassított felvételt illetően.
Vannak nagyságrendel profibb felvételek, bár azok nem éppen az általad kedvelt irányvonalat képviselik
Itt van pl. amikor egy gyönyörű Fehérfejű rétisas halat zsákmányol http://youtu.be/BPQ1vnS51Y0
itt Pesten még nem esik, viszon reggel -14.5 fokot mutattot az autó hőmérője.
Google Földön azt mutatja, hogy pont most éri el Budapestet a felhő, szóval gondolom délebbre már esik a hó. Az egészben a legjobb, hogy délután leviszem asszonypajtást meg kis családját Paks környékére, egész hétvégén ott leszünk, szóval a lemenetel még lehet havazás nélküli, a feljövetel már nemhiszem :) sőt, lehet ottragadunk. Legalább lesz indok, hogy miért nem jövök dolgozni :)
A télre készülődnek az indiánok egy hétig vágják a fát és elküldik a kisindiánt a városba, hogy kérdezze meg az emberektől, mennyire lesz hideg a tél!
Az elmegy, és kérdezi a falusiakat::
- Milyen hideg lesz télen?
- Nagyon hideg!
Az indián visszamegy, s még egy hétig vágják a fát! Elküldik ismét! Megkérdezi:
- Milyen hideg lesz a tél?
- Borzalmasan hideg lesz!
Az indián visszamegy a hírrel, s még egy hétig vágják a fát, hogy biztos elég legyen a télre, utána elküldik ismét.
- Nagyon, borzalmasan hideg, iszonyú kemény telünk lesz! Az indiánok már 3 hete csak a fát vágják!
Akkor legyen Sportback! Használtautón is sokan kombiként hírdetik, de nem teljesen mindegy, nekem elég lenne. Elférne benne a szerszám és tetőbox se kéne ha kirándul a család, főleg mivel eddig a Punto is megfelelt
Laci, higgyél az idősebbnek, minyimum A4 kombi! A3-ban egyáltalán van kombi? Nem emlékszem rá.
Amúgy ez meg csupáncsak elméleti síkon mozog, reális veszélye nem fenyeget bennünket!
Ma pld még olyanba is beleütköztem, hogy az egyik ablaknál, - ami több éve be van építve - hogy a vasalat egyik része be se volt csavarozva az ablakba, csak úgy lötyögött alul, mindenféle kapcsolat nélkül, és természetesen a zárás folyamatában se vett részt!
Mások után nem jó dolgozni, de nem ingyért csinálom.
Miért estél kétségbe? Rosszak az ablakaid? És mi bajod van a diletálással?
Mi van abban az esetben, ha igazam van?
Na ne idegelj akkor mégis jobb a fa! Idén esedékes cserélni az ebédlő és a konyha ablakot, bár még bírnának néhány évet mert ezek nem "roto" záras ablakok mint amit a szobákban cseréltünk, ezek jobban bírják, de hőszigetelés szempontjából gondolkodtam a műanyagon...
Remélem csak rosszul fogalmaztál... vagy esetleg én vagyok értetlen?
Kiment az Asszony, és eltekerte a havat, már amit a szél itt hagyott.
Mielőtt még rossz vélemény alakulna ki rólam, - alaptalanul (!) - én már 9-kor eltekertem itthonról, mert pízt is keresni kell!
És hát bizony ez az időjárás rögtön megmutatja, hogy hol is kell még az ablakon - erkélyajtón - állítani, mivel lényegesebben nagyobbat diletál, mint a fa, meg a fém.
Így jókat autókáztam a hóban, nemrég jöttem haza.
Ez pedig keresztül húzta motorikus terveimet.
Szerencse, hogy szitál a hó, de addig úgysem lesz nagy amíg ilyen hideg van.
A fiaimmal beosztottuk így felváltva megyünk az öregemnek segíteni, folyamatos a hóutánpótlás
Má csak ez hiányzott!
http://youtu.be/Ji_x8RU4zIo
Szép cicik nem vitás de a címe azért túlzás... mármint a legszebb lassított felvételt illetően.
Vannak nagyságrendel profibb felvételek, bár azok nem éppen az általad kedvelt irányvonalat képviselik
Itt van pl. amikor egy gyönyörű Fehérfejű rétisas halat zsákmányol
http://youtu.be/BPQ1vnS51Y0
http://youtu.be/v8ECq_SC6vU
Google Földön azt mutatja, hogy pont most éri el Budapestet a felhő, szóval gondolom délebbre már esik a hó. Az egészben a legjobb, hogy délután leviszem asszonypajtást meg kis családját Paks környékére, egész hétvégén ott leszünk, szóval a lemenetel még lehet havazás nélküli, a feljövetel már nemhiszem :) sőt, lehet ottragadunk. Legalább lesz indok, hogy miért nem jövök dolgozni :)
Az elmegy, és kérdezi a falusiakat::
- Milyen hideg lesz télen?
- Nagyon hideg!
Az indián visszamegy, s még egy hétig vágják a fát! Elküldik ismét! Megkérdezi:
- Borzalmasan hideg lesz!
Az indián visszamegy a hírrel, s még egy hétig vágják a fát, hogy biztos elég legyen a télre, utána elküldik ismét.
- Nagyon, borzalmasan hideg, iszonyú kemény telünk lesz! Az indiánok már 3 hete csak a fát vágják!
Amúgy ez meg csupáncsak elméleti síkon mozog, reális veszélye nem fenyeget bennünket!