Most baszta fel az RTL hiradó az agyamat "jön az ítéletidő, akár félméteres hó... az emberek nagyban vásárolják a tartós élelmiszereket!"
Minek kell mindig a pánikot kelteni még kisrác voltam amikor elakadt a "faros" Ikarusz és 10km-t gyalogoltunk hazáig, helyenként méteres hótorlaszok között, voltak falvak amelyek 2-3 napig teljesen elszigetelődtek, viszont az iskolák nem zártak be hetekre azért mert nem volt pénz felfűteni A nehézség álljon bele abba a sok tetűládába amelyiknek derogál a 6éves luxus Audi
Ide éccakára ígérték a havazást, hát majd kiderül. Nekem momentán nem hiányzik, de a gyerekek biztos, hogy örülnének neki. Én speciel már a motorozásnak örülnék.
Tehát iszok 1 kis sört....... némi jéger, valamint kicsi konyak után,....... mert szolidáris vagyok a Laci fele!
Ja, amúgy mosladék hideg van.
Elárulok Nektek egy titkot! Még ma sincs itt az az igazi banánérlelő Pedig mindjárt nyár! A pesti ember azzal ijesztget minket, hogy ez még a jövő héten is így lesz! Cseppet sem bánnám , ha tévedne!
Lefordítom: hétvégén különleges, extra szopás, jövő héten a szokásos sima szopás.
De ahogy néztem az előrejelzést, ide nem mondott olyan nagy havat, hátha nem kéne sokat menni. Vagy sehova se menni..... bár ehhez nem sok reményt fűzök.
Az óra meg nálunk is szintén mosladék korán csörög, és a felkelés kisebb halál.
Egy végtelenűl szerény ember akit imádnak a nők ráadásul van ideje a motorjával foglalkozni... igazi sikertörténet aminek folytatása is lesz valamilyen "nagyobb projekt" formájában. Kíváncsi és izgatott vagyok!
Nálam az a helyzet, hogy próbálom túlélni a hideg napokat amelyek katasztrófális hatással vannak a vitalitásomra Regenerálódásra mindössze az éjszakák maradnak és másnap kezdődik előlről. A hétvégén megerősített ügyeletet rendeltek el a hideg miatt, aztán hétfőtől kezdődik a rendes tervezett készenlétes hetem, úgyhogy egyelőre nem látom az alagút végét
Viszont egyik este álmomban motoroztam nagy víz volt mellettem, talán a Tisza hangos volt a folyómenti ligeterdő a fészkelő madarak énekétől és ott volt a Csühös is meg még egy pár motor aztán Kriszti hangját hallottam... "horkolsz!" így aztán átfordultam a másik oldalamra és nemsokára csörgött az óra...
Ha már szabad a gazda, elárulom, hogy a képen a "fickó", nem más, mint a mindenki által ismert, szeretett, igen népszerű, - nők bálványa, nők kedvence - és végtelen szerény Miklóska bácsi látható!
Jut eszembe, lefúttam a fejidom tartó konzolt, megmutatom előtte, utána.
De hogy ez így sikeredett, elhatároztam, hogy 1 nagyobb projektbe vágok bele, - motorikusan - de ez legyen meglepi. Arról is lesz majd fénykép.
igen, nem tudom miért :) Ekkor került hozzám, és még nagyon megtetszett az hogy pikkpakk felmegy a fordulat, ahogy húzom. Nem olyan mint akármelyik autó, vagy a simsonom. Menet közben azért nem így megyek, egyáltalán :)
Az első Hondám veteránkorú volt, biztosan készítettek volna ahhoz is bovdent, de én megoldottam jóval kevesebbért. Bementem egy keleti motor alkatrész boltba és válogattam... ami legközelebb állt hozzá kiválasztottam és némi kis alakítással hiszem, hogy lett olyan mint egy utángyártott. Olajra, gyertyára, fékre nem sajnálom mert az kell, de amit meg tudok oldani azért nem adok pénzt, mert 10ezerFt-ot úgy is lehet számolni mint két Tisza túra költségvetése és az mondjuk kérészrajzás idején, vagy amikor virágzik a fehérfürtös akác... megéri a fáradtságot.
A videódat is megnéztem, szép a motor de idegesen rángatod a gázt. Miért? Az egy szép igazi "motor" formájú motor, nem egy kétütemű nagyfordulatú krosszgép... és egy ilyen szép klasszikusnak méltósága van. Enyi mindössze a kritika, remélem nincs harag és természetesen ment a tetszik, hiszen az a stílus amit a motorod képvisel mindig is a szívem csücske volt.
wow. Na én is valamilyen ilyen felszereléssel szeretnék majd elindulni túrázni :) Na azért ennyire nem...
Most nem viszek senkit magam mögött, ma is inkább csak szoktattam magam a motorhoz. Az ujjaim megfagytak, de az élmény az megvolt.
Gázbowdenre rákérdeztem szerelőnél, azt mondta a belső kicserélés elég gányolós dolog, ráadásul az nem olyan anyagból van, mint a gyári, ridegebb, így az is meg-megakadhat. Mindegy, amúgy se merek hozzányúlni :) 10e ft meg a mai időkben alig több, mint egy tank. (nekem 20l egy tank, és 418ért tankolok per lityó).
Amúgy tettem fel képeket, meg a kicsit elcseszett hangú videót is, lehet nézni. Sok hibája van még, de mire költenék, ha tökéletes lenne a motor?
Kedves Hagyma!
Látod ezek állandóan komolytalankodnak
Szóval a teherbírással kapcsolatos kérdésedre az a nyári mozzanat jutott az eszembe amikor egy túra során láttunk egy lengyel házaspárt akik nem voltak éppen kisemberek és ráadásul annyi cuccott felpakoltak... meg merem kockáztatni, hogy együttesen csomagostól közelítettek a 300kg-hoz
Szóval csak nyugodtan szellőztesd meg a Papát, csak óvatosan mert nincs még motoros idő, viszont a motor teherbírása felől nyugodt lehetsz
A gázbovden belső szálát ha kicseréled rengeteget tudsz megtakarítani és már csavaros bovdenvégeket is lehet kapni, amivel pofonegyszerű a művelet
Mutatom a felpakolt motort, de van az első képen még egy ismerős fickó is, ha jobban megnézitek
73-ban míg Te a toldókötéssel kinlódtál én annál sokkal komolyabb dologgal voltam elfoglalva akkor voltam a születésemmel elfoglalva, pontosabban akkor szálltam a földre le
Az a baj, hogy az ember meggondoltabb, de ugyanakkor butább is lesz. Sok dolognak, amit tudtam, már utána kell néznem , mert nem emlékszem rá! De majd Te is megéred, ha Kriszti agyon nem csap!
Nekem az oszlopontosz görög munkából elég volt fél év 1973-ban. Szigliget alatt a portáloszlopon elszakadt a cukorspárga, és vízszintes hóviharban csináltam a toldókötést.
Nekem annyi elég is volt?
Mondjuk ha a bölcsesség és a kor egyenes arányosságban van egymással akkor még van némi esélyem talán elég lesz hozzá az a bő 20-év ami még a nyugdíjig hátra van
Persze addig még sokat kell mászkálni
És mekkora IGAZA van B+! Nem is értem eddig magadtól miért nem jöttél rá? Erősködik a február, de már baccchatja! Éppen ma vettem egy méter tüzifát. Nincsen agyon hasogatva egy darab= 80 perc.
Kaptam egy flaska "vadászmestert" és használat előtt jól felráztam.
Gyógyszer, mert rendbe jött a gyomrom. Egészségetekre!
"eléggé nincs meleg"
Akkor elmondom Neked, hogy itt keleten meg kurva hideg volt, főleg reggel -8 fokban, kb 40-50km/h szélben és olyan 15-20méter magasban... délben még arcomon őriztem a reggeli mosolyt, pedig közel sem voltam vicces kedvemben
Mennyit törtem a fejem, hogy mit vegyek fel a hideg ellen.. már befogtam a motoros sisakmaszkomat is aztán Mikivel is beszéltem telefonon és mindjárt tudta a megoldást "ne menjél fel" végülis neki is igaza van
Pedig még az indiánok is nagyon vágják a fát!