Igen, természetesen csak párban. De ha jobban megadta volna magát, vagyis jobban széttört volna, akkor visszakapta volna a gyári tükreit. És azt hipp, hopp intéztem volna!
Még mindig jobban jártál mintha másik kellett volna, ráadásul gondolom csak párban árulják
Olyan ez mint a sajtolt pajzsú villanymotor ami addig tart amíg le nem füstöl, vagy a csapágy be nem sz.rik! Simán szétszedtem és megcsapágyaztam
Látod az ilyenekkel is előrébb vagyunk
Másik téma: tükör javítás.
Amint a képen is látszik, ezek úgy vannak megcsinálva, - a fejlett fogyasztói társadalomban - hogyha megmurgyelt, - eltört - eldobod. No de mint tudjuk, tapasztaljuk, mi nem abban a társadalomban focizunk. Tehát először megcsináltam a szárat, ami letört.
Először összeragasztottam, utána pedig pillanat pákával apró, hosszúkás fémdarabokat melegítettem bele, hogy a későbbiek folyamán is jól álljon.
Ezután szépen összeszereltem, bekötöttem, és miután minden a helyén volt, szembesültem vele, hogy nem világít.
No sebaj, szétszedjük. De nem lehet. Úgy hogy a tükör eltört, mert amikor összerakták a cuccot, az volt az utolsó fázis, hogy a ragacsos felületre felragasztották a tükröt. Ezt pedig csak úgy tudtam megoldani, hogy a tükör 5 darabban jött le.
De holnap már le is vágják nekem, vagyis holnap este kész a tükör.
Nem akartalak felidegesíteni Barátom , nagyon abszurd a történet tulajdonképpen vicc kategória.
Fura heyzet van itt az tény, de próbáljuk meg túlélni és poénosan felfogni
"A humor a bölcsek esernyője"
Már bocs, hogy politizálok, de ez a duma kiborít, hogy "ezzel riadalmat, megbotránkozást keltett".
Nyilván nem helyes, amit csinált, de amikor az emberek isszák meg a levét annak amit politikusaink tesznek ellenünk minden következmény nélkül, és le is néznek bennünket, na azt nagyon nem csípem!
Jó estét!
Ezeket a sorokat a Haon-on olvastam egy (a térfigyelő kamerákkal kapcsolatos) cikkben:
"Eljárás indult egy 25 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben garázdaság szabálysértése miatt, aki 2011. augusztus 20-án egy helyi benzinkútról úgy távozott gépkocsijával, hogy nagy gázt adva, a gépkocsi kerekeit megkapartatta, majd ugyanezt további két alkalommal megismételte. A benzinkúton tartózkodókban ezzel riadalmat, megbotránkozást keltett. Cselekménye miatt szabálysértési őrizetbe vételére került sor, majd a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság 100,000,-Ft pénzbírsággal sújtotta a garázda gépjárművezetőt"
Ez aztán a vasszigor! Persze lakott területen nem feltétlenül így kell közlekedni, de azért ha már valaki ennyitől megriad.. igencsak ingerszegény környezetben élhet és szerintem nem is igen kéne otthonról kimerészkednie. A kapartatót meg őrizetbe vették mert garázdaság... javul a közbiztonság emberek!
Nem terheltél volna semmivel! Az ember a barátainak sok mindent megtesz, pénz nélkül! Valahol a számla mindig kiegyenlítődik! De szerintem még mindig helyre lehet hozni! Télen mikor nem motorozol, rendbe tesszük. Én nem ezzel keresem a kenyerem, nem pénzért. Legfeljebb az anyagárat kérem el. Csak az bosszant, mikor valami maszopos mintára jól elvan qrva!
Egyszerűbbnek egyszerűbb lett volna, de mivel nem volt szó róla nem akartalak jobban terhelni sem téged, sem Józsit. Úgy gondoltam egy hengerfej felújító cég tud normális munkát végezni. Sasjnos nem...
Olyan tizenpár éve volt egy Mitsubishi Coltom, 1,4-es Power váltós ritka jószág, még a kopó alkatrészek beszerzése is komoly fejtörést okozott. Történt egyszer, hogy beszart a termosztátja és amit hoztak hozzá nem teljesen olyan volt mint a gyári, de ez volt a kisebbik baj mert ez akkor derült ki amikor a helyére került és nem vettem észre, hogy egy fél mm-t feltámaszt így sikeresen eltörte a termosztátház fedelét amikor meghúztam a csavarjait.
Alu öntvény volt még szervízben sem ígérték, hogy tudnak rendelni. Két mesternek is mutattam de nem vállalták, majd egyik haverom ajánlott egy idősebb fickót akit a munkahelyén kerestem meg, először csak hümmögött meg méregette az alig 2-3mm-es falvastagságú fedelet amiből két kifolyócső is elágazott. Azt mondta hagyjam ott és majd munka után a maga csendességében nekifog mert hogy ez nem egyszerű. Másnapra megcsinálta! De úgy hogy alig látszott a hegesztés és ami a lényeg, hogy szivárgásmentesre zárvány nélkül olvasztotta össze azt a vékony anyagot. Mester meg mester között is van különbség, sok a nagydumás és kevés aki ér is valamit.
Mennyivel egyszerűbb lett volna ha azt is beleteszed a csomagba a kormány és a műszerfal burkolat mellé...
Attól függ, mennyire az annyira. Pl. hegesztés van a lábtartó fogatási hely belsejében is, amitől nem hajlik a helyére teljesen. Meg összességében sem valami szép látvány.
Ja! Ha már a sufnis munkáknál tartunk, ma Debrecenben a börzén találtam egy kis Komár mopedet ami a felújítás magasiskolájának ékköve volt. Körbenéztem rendesen, egyszerűen hibátlan volt, de a legapróbb részletekig voltak ott komolyabb gépek Jawák, Pancsik.. de a kis Komár vitte a pálmát ezt bátran merem állítani!
Hányszor kell még kiokosítanom Téged azzal kapcsolatban, hogy a Gödény (Pelikán) nem iszik csak a halászathoz használja a csőre alatti bőrlebenyét amiből a vizet kiereszti csak a halakat eszi meg. Mondjuk a halakat én is szeretem így akár Gödény is lehetnék de az mégjobban tetszik amit a mondákban írnak róla miszerint a Gödény az életét is föláldozza a fiaiért, ha kell saját mellét sebzi fel és a vérével táplálja őket.
Amikor megvettem, volt valami - nem is tudom micsoda - a dobon. A Laci által javasolt króm pasztával tekertem sokáig, - sokáig - és ilyen lett. Ezt már rég meg akartam mutatni, de most mutatom.
Olyan ez mint a sajtolt pajzsú villanymotor ami addig tart amíg le nem füstöl, vagy a csapágy be nem sz.rik! Simán szétszedtem és megcsapágyaztam
Látod az ilyenekkel is előrébb vagyunk
Amint a képen is látszik, ezek úgy vannak megcsinálva, - a fejlett fogyasztói társadalomban - hogyha megmurgyelt, - eltört - eldobod. No de mint tudjuk, tapasztaljuk, mi nem abban a társadalomban focizunk. Tehát először megcsináltam a szárat, ami letört.
Először összeragasztottam, utána pedig pillanat pákával apró, hosszúkás fémdarabokat melegítettem bele, hogy a későbbiek folyamán is jól álljon.
Ezután szépen összeszereltem, bekötöttem, és miután minden a helyén volt, szembesültem vele, hogy nem világít.
No sebaj, szétszedjük. De nem lehet. Úgy hogy a tükör eltört, mert amikor összerakták a cuccot, az volt az utolsó fázis, hogy a ragacsos felületre felragasztották a tükröt. Ezt pedig csak úgy tudtam megoldani, hogy a tükör 5 darabban jött le.
De holnap már le is vágják nekem, vagyis holnap este kész a tükör.
Fura heyzet van itt az tény, de próbáljuk meg túlélni és poénosan felfogni
"A humor a bölcsek esernyője"
Nyilván nem helyes, amit csinált, de amikor az emberek isszák meg a levét annak amit politikusaink tesznek ellenünk minden következmény nélkül, és le is néznek bennünket, na azt nagyon nem csípem!
Ezeket a sorokat a Haon-on olvastam egy (a térfigyelő kamerákkal kapcsolatos) cikkben:
"Eljárás indult egy 25 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben garázdaság szabálysértése miatt, aki 2011. augusztus 20-án egy helyi benzinkútról úgy távozott gépkocsijával, hogy nagy gázt adva, a gépkocsi kerekeit megkapartatta, majd ugyanezt további két alkalommal megismételte. A benzinkúton tartózkodókban ezzel riadalmat, megbotránkozást keltett. Cselekménye miatt szabálysértési őrizetbe vételére került sor, majd a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság 100,000,-Ft pénzbírsággal sújtotta a garázda gépjárművezetőt"
Ez aztán a vasszigor! Persze lakott területen nem feltétlenül így kell közlekedni, de azért ha már valaki ennyitől megriad.. igencsak ingerszegény környezetben élhet és szerintem nem is igen kéne otthonról kimerészkednie. A kapartatót meg őrizetbe vették mert garázdaság... javul a közbiztonság emberek!
Alu öntvény volt még szervízben sem ígérték, hogy tudnak rendelni. Két mesternek is mutattam de nem vállalták, majd egyik haverom ajánlott egy idősebb fickót akit a munkahelyén kerestem meg, először csak hümmögött meg méregette az alig 2-3mm-es falvastagságú fedelet amiből két kifolyócső is elágazott. Azt mondta hagyjam ott és majd munka után a maga csendességében nekifog mert hogy ez nem egyszerű. Másnapra megcsinálta! De úgy hogy alig látszott a hegesztés és ami a lényeg, hogy szivárgásmentesre zárvány nélkül olvasztotta össze azt a vékony anyagot. Mester meg mester között is van különbség, sok a nagydumás és kevés aki ér is valamit.
Mennyivel egyszerűbb lett volna ha azt is beleteszed a csomagba a kormány és a műszerfal burkolat mellé...