Most pakoltam össze a vendégek után, összcsaládi banzáj volt és szerencsére eddig az ügyelet is csendesen telt. A holnapi túrát tervezem amelynek célja a tekervényes Holt-Szamos környéke, de Rád való tekintettel nem akartam eddig ezzel előhozakodni, mert Te most sajnos kényszerpihenős vagy de ha már kérdezted...
Ketten megyünk a Főnökasszonnyal, de úgy terveztem hazafelé útba ejtelek, mert megígértem
beszéltem pár hondással aikik azt mondták nincs még bekopva szerintük meg küldtek videot azon egy 1100-as honda van és ugyan ugy nem vette neki az egyest. A gáz az hogy ezt a cbr-t ami nekem van csak április ota kapni Magyarországon nincs benne tapasztalat
Keríteni kéne egy márkatársat (vagy többet) és megnézni, hogy ott van-e ilyen probléma. Ha nem típusfüggő gyerekbetegségről van szó akkor jó hivatkozási alap lehet a márkaszervíz felé
Egyébként meg állitottaka kuplung holtjátékon az 1000-es szervizen mert a szerelö szerint nagy volt a holtjáték de elötte is csinálta ezt a váltó meg most hogy állitott rajta ugyan ugy maradt ez hogy egyesbe alig lehet betenni van hogy gondnélkül veszi de van hogy megkell guritani valamerre a motort. Menet közbe kettesböl egyesbe tenni mindig veszi csak álló helybe nem akarja
Sajnos nekem még nem volt új motorom így nincsenek szervizes tapasztalataim, a tünetek alapján kuplung beállítási, esetleg váltó problémád lehet. Mivel új motor nem szerencsés hozzányúlni, annyit tehetsz, hogy másik Honda szervízbe viszed, ha nem megfelelően állnak a problémához és a motor továbbra is rendetlenkedik akkor fordulj a fogyasztóvédelemhez.
Nem egyszerű ám ilyenkor észnél lenni, még ETZ-s korszakban történt velem ez az eset:
Szarakodott az ETZ-ben az akkumulátor és akkor még nem volt minden boltban kapható , Debrecenbe kellett bemenni érte a csap utcai motorosboltba. Felpókoztam nagy örömmel a zsír új akkut a csomagtartóra, nyers akku volt és még el kellett vinnem felsavaztatni. A motor nem indult mert az akkuja már erősen haldoklott, betoltam... volna.
Akkor sem voltam nagy dalia , sőt vagy 10kilóval még könnyebb mint most és örültem ha 2-es fokozatban ráugordva be tudtam röffenteni. Könnyen indult és miután jól nekiszaladtam felugrottam rá, éppen kettőt pöffent amikor egy E 190-es Merci úgy vert telibe hátulról, hogy abba hiba nem volt..
1990-et írtunk, akkoriban nem sok olyan autó szaladgált úgyhogy akár még kiváltságot is érezhettem volna, hogy engem olyannal gázoltak el.
Kiugrott a pasas, az autóját letojta pedig kapott az is, én feltápászkodtam és legelőször a motort néztem hiszen akkor még 17évesen az volt minden álmom megtestesítője és mondhatom egyetlen nevemen lévő vagyontárgyam.
Szerencsére nem látszott nagy baja, ami volt egy két prezur könnyen javítottam mert már akkoriban is piktorkodtam. A fickó rendesen megvizsgált ott a bolt előtt , innen gondolom, hogy orvos lehetett, a csuklóm fájt és a felkarom. Gondosan átnyomogatta aztán mondta, hogy nagyon siet és ha úgy érzem nincs követelésem akkor ne tartsuk fel egymást. Szerinte nem az út szélén toltam a motort és én is hibás vagyok, nekem nem volt tanum és ugye fiatal gyerek lévén látva az akkori világban "Luxusautónak" számító Merci sérüléseit örültem, hogy megúsztam annyival. Utólag láttam a féknyomokat és bizony látszott, hogy az út széléről hozta vissza a mercit csak elbambult, én meg rosszkor voltam rossz időben.
Ha biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk a hunyók akkor jobb rendőrt hívni, ha meg még variál is a másik fél akkor meg főleg.
hali hondások. 1 hónapja vettem egy uj honda cbr 250r-t most volt az 1000km-es szerviz. Van egy problémám eddig is csinálta már kezdetektől hogy nem akarja venni az egyest hidegen. Szalonba azt mondták az olaj hideg azért nem de most meg már olajcsere megvolt az 1000-es szervizen és most meg már melegen is elöfordul kb 10-ből 5ször hogy nem tudom berakni egyesbe csak akkor ha megguritom a motort vagy elöre vagy hátra egy kicsit és akkor meg már veszi. A többi sebességgel nincs bajom csak az egyes. Mitől van ez? amugy állitott a szerelő a kuplungon is mert azt mondta hogy nagy a holtjáték de tessék már melegen se tudom egyesbe tenni sürün
Reggel a 9-es híreket hallgatom az autóba az FM 95-ön "Kishegyesi-István kereszteződés motoros baleset.." Mondom az Asszonynak, szinte minden hétre jut már egy motoros baleset..
Aztán 10-kor hív Miki, hogy Ő volt a dolog elszenvedője
Nem ígérem biztosra, de ha lesz vasárnap érkezésem teszek nálad egy villámlátogatást és akkor majd megszakértjük!
Erre irányult a kérdésem, de ezek szerint nem tudott meglógni. Régebben egy kerékpáros elém hajtott a körforgalomban és mivel nem akartam ütközni Én is elfektettem a járgányt, az emberünk meg simán továbbállt mire feltápászkodtam.
Ketten megyünk a Főnökasszonnyal, de úgy terveztem hazafelé útba ejtelek, mert megígértem