Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nedves Miklós motorostársam ! Én is gondolkodás nélkül szoktam magamba dönteni a latyakot.
Még bele sem szeretek gondolni !
Szép estét az uraknak ! Te Laci nem mikrosütővel radaroztatok? A PRV ágyútalpon volt, és a lánctalpas vontató (csigacs ) húzta .
Miklósra meg ne hallgass most is be van törülközve?!
Ebben a témában azért szerintem kezet foghatunk.
Azért részedről is enyhe önirónia volt a "szent" jelző
Ez a szexepilje!
Ez a kis szenilitás kifejezetten jól is áll Neki!
Öregszik a mi Józsink , állandóan piásnak titulál bennünket és Ő meg vizet prédikál. Aztán néha véletlenül elszólja magát a múltjával kapcsolatban, de szerencsére azt is hamar elfelejti
Te Józsi! Nem szégyelled össze- vissza szanaszéjjel magadat? Amikor ilyeneket írsz nekem, a szent embernek? Amikor én még rá se gondolok a piára, Ti meg már négykézláb is elborultok?
A huzalhálós parabolájú PRV-16 olyan 0,7MW-os max. kimenő teljesítményű volt emlékeim szerint, a PRV-17 aminek lemeztestű volt a parabolája kicsivel többet tudot mint a huzalhálós kétszerese olyan kb 1,5MW volt, de nem vennék rá mérget. Az ha rámfordult volna nem csak cirógatta volna a zárszerkezetet de csőre is húzza a csúzlit Ezek egyébként Kraz teherautón voltak és mivel sikságon voltunk testközelben élvezhettük jótékony hatását

Holnapra 12°C-ot mond a józsda, ha tényleg ilyen lesz az idő motorozni fogok!
Ne bántsd mert még összeféli magát !
Valami nem stimmel. A PRV magasságmérő az annyit tudott .
A P35-ösben voltak ilyen kicsik de abból vagy öt !
Mert az jót tesz...
Megyek oszt megmaszírozom a torkát...
A szakirodalom szerint 0.8 MW a kimenő teljesítmény...
Na mi van Te " nagybeteg" ? Szeded a gyógyszert? Azért ennyit inni, hogy estére józanodsz ki, hogy idegyere ebbe a rendes józanéletű antialkoholista társaságba?!
"egyszer, ha nem leszek lusta,megkeresem a régi papírokat". Ezt a dumát! Valaki még elhiszi?
Villanyos ember voltam mindig. Nyolcadikban detektoros rádiót építettem.
Atyavilág! Milyen kifejezések,nem semmi, erre még emlékszik valaki,azaz Valaki .
Gondolom nem volt domb neki, és az a 2MW (megawatt ) impulzus teljesítmény amit a magnetron leadott nem használt sokat.
Pontosan már nem emlékszem a teljesítményre,amit " kilökött " magából,de nem volt piskóta az biztos.(egyszer, ha nem leszek lusta,megkeresem a régi papírokat)
"Ja kérem lokátorosnak értelmes embereket vittek"
Ez volt a fedősztori ! Nekünk is minden éjjel ki kellett állni két órát, de azok az agyament éjszakai repülések?! Semmire nem volt jó az egész. Adott valamelyes tartást, már akinek, mert mikor jöttek a kopaszok és néztük őket, el voltunk ámulva , hogy milyen szerencsétlenek ! Az élelem soha nem volt elég, kivétel a hadtáp szolgálat ! Akkor annyit loptam hogy a szobatársaknak is jutott.
De gondolom nektek sem kell magyarázni, mi az a csőtápvonal, és a tölcsér sugárzó. Vagy a klisztroncső !
Olyan magasan voltál, hogy már PRV-vel kerestek?
Akkor Laci, Te "jól " be lettél sugározva...
Jó estét Mindenkinek!
"Ja kérem lokátorosnak értelmes embereket vittek"
Na itt vérzett el a történet
Jó estét kívánok!
A kihelyezet rádiólokáció, hogy a témánál maradjunk, nem volt egy luxus kirándulás . Alig a rendszerváltás után vittek el katonának, januárban lettem 18 és májusban már vonultam. A kiképzések után egy elhagyott orosz laktanában kint a pusztában adtunk szolgálatot az említett heti váltásokban PRV 16-17 és P-18 as lokátorok és relékocsik között, ráadásul a kezdetektől amikor még nem volt kiépülve barakszerű körülmények között volt a legénységi szállás , a fegyveres őrséget is nekünk kellett adni. Változatos volt mert egyszer a lokátorban gubbasztottam, máskor az R-407-es előtt b.sztam a rezet, de heti 1-2 alkalommal még 24h-s őrséget is adtam.
Valahogy megszépültek az emlékek, mert ha igazán belegondolok nem is volt az olyan jó. Egyetlen olajkályha fűtötte a körletnek sem nevezhető legénységi szállást, annyit fáztam azon télen mint az állat, néha arra keltem, hogy csattog a fogam, a pokrócba csavarva melengettem magam a kályha mellet mire annyira felmelegedtem, hogy visszadőlve az ágyamba sikerült újabb 2-órát aludnom Érdekes volt az is mikor az AMD 65-ös gépkarabély zárszerkezete becirippelt a hátamon örszolgálatban amikor rámfordult a PRV16-os, akkora volt a sugárzása. Persze voltak bulik is, mikor letelt a szolgálat és hazamentem, tudtam ám értékelni a melegvizet és a vetett ágyat.
Remélem egyszer tényleg leülünk egy jót beszélgetni, mert csak úgy zúg a fejemben a Winchester a régi emlékekkel ahogy egymás után jönnek elő
pedig ezen törtem a fejemet évtizedek óta ! És most meglett ! Az a kiba kesztyű az oka mindennek Meg a néhai Francsics bácsi pálinkája , ami ilyen rendes 60 fok körüli finánc nemlátta nedv volt !