Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Oksi, nézegetem még én is.
Rátapintottál a túra egyik kérdéses szakaszára (van amúgy több is ), ezekre írtam azt, hogy "B" tervet is kell készíteni mert vannak olyan szakaszok amelyek nem tudom mennyire járhatóak. Nem feltétlen csak az útminőségre gondolok, hanem az esetleges árvízvédelmi intézkedések miatti behajtási tilalmakra. Az első képen láthatod bal oldalon milyen beállításokkal indítottam a tervezést, nincs kijelölve a földút az útvonal beállító listában, ebből gondolom azt, hogy a Kisköre Tiszasüly közötti 18,3km-es alsórendű út aszfaltos ami járható, feltéve ha nem lesz behajtási tilalom Második képen látható az a térképrészlet ami ezt a bizonyos szakaszt ragadja ki ami kérdésként felmerült benned. Ezt egyébként műholdas nézetben is végigkövettem, szerintem járható és nagyon szép lehet. Sokkal szebb és közelebb is van a Tiszához mint a másik verzió (B terv) ami Tiszabura Tiszaroff útvonalon vezet Tiszasülyre ahol még kompot is kellene használni.
A 3.kép (műholdas) mutatja hol térnénk le az "A" terv szerint ha nem lesz tilalom (a kék vonal a "B" terv útvonalát mutatja a fehér az "A" terv) a negyedik képen pedig az látszik (szintén fehér vonal), hogy hol érkeznénk Tiszasülyre azután a bizonyos vadregényes 18,3km megtétele után, itt is látszik a kék vonal amit a "B" terv esetén veszünk igénybe. Kompot egyszer majd mindenképpen kell használni Nagykörűnél, viszont kompozni is jó főleg abban a környezetben. Ha a Google maps-ot használjátok akkor a képeim alapján megtaláltok mindent és könnyen eligazodtok.
Mint már írtam korábban is, ezen az útvonalon még nem jártam és hidd el nem egyszerű innen gép elől tervezni, főleg azzal a tudattal, hogy nem is magam megyek és nehogy megszivassak rajtam kívül még 3-4 embert.
Azt is csinálhatjuk, hogy Ti is tervezgettek és összevetjük, ami a többségnek jobban tetszik marad az a befutó. Láthatóak az állomások, nem variáltam a korábbi (138.oldalon lévő) listát, de szivesen veszem az újabb ötleteket
Elfáradt a szemem! UFF
Ja, 138. oldal.
....ér helyett és.....
Hello Laci!
Közben nézegettem itt a térképet, és egy kérdésem lenne:
Kisköre ér Tiszasüly közt miféle az összekötő út, mert sok térképen még nem is jegyzik. Te jártál már arra?
Te még nem alszol? Már én éppen készülődtem de mindig közbejön valami
Akkor nem én voltam a hunyó, valami volt a szolgáltatóval és utána ha visszaemlékszel netem se volt vagy 3napig.
Kötekedős!
Ja, itt van a fórumban!
Csak kicsit nyögve nyelős volt a felrakása.
Húha! Jó hogy említetted! A Tiszamenti túra tervezése azóta is félbe van hagyva, az április meg mindjárt itt van. Majd rágyúrok aztán megbeszéljük, bár már nem is nagyon emlékszem az útvonalra még szerencse, hogy fel van írva valahol
Igen, mi egy picit fentebbi irányban gondolkozunk, de az király lenne, ha egy időben lennénk a Balaton mellett, mert akkor közös gurulásokat is abszolválhatnánk.
Ami a 200- as tempót illeti, azt a motorom tudja, csak a pénztárcám nem!
De a pályázás se biztos, igazából még konkrét útvonalat se beszéltünk meg. Azt se tudom, hogy nyáron mikor, mert nekem az már csúcsidő melóilag, de szerintem a nagykörűi túrán már többet látunk Balatonból. Ott néha azért megállunk, és jobban meg tudjuk beszélni.
Ha már a balatoni túrázás szóba került, röviden vázolom az én terveimet, aztán megyek mert van még egy kis villanyos melóm. Tehát, mi (Asszony és én) kerülni fogjuk az autópályákat és a déli országrészt átszelve fogjuk megközelíteni a Balatont. Kempingekben fogunk sátorozni előzetesen telefonon leegyeztetett helyszineken és a települések sorrendje úgy fog alakulni ahogy betervezem az útvonalat és aszerint ahogy megkerüljük a nagy vizet, de még a köztes állomásokat nem álmodtam meg. A túra második felében tervezem meglátogatni Józsefünket és az öreg Kormost , ott majd számítok is az idegenvezetésére. Nyilván Miklós a Tűzpengével nem fog alsórendű utakon poroszkálni hanem nagykanállal falja 200felett a kilómétereket a pályán , ettől függetlenül találkozhatnánk valahol miután mindenki kielégítette az igényeit (aki lokátorokat akar az azt sasol, aki meg kápolnákat az meg azt). Amolyan második nászút lenne ez nekünk , mert a 17-év alatt jobbára csak a gyerekekkel kirándultunk többnaposakat és leginkább úgy választottunk útvonalat, hogy nekik legyen kedvező. A fiúk már nagyok, a nagyobbik már tavaly is alig akart jönni velünk, idén meg már előre szólt, hogy felejtsük el mert a barátaival megy . Tavaly már szerettem volna ezt a túrát, de elhúztuk az időt aztán mire észbe kaptam jött a szeptember amikor kezdődött a fiúknak a suli és az akkora kiadással járt ami miatt lefujtuk a balatoni kiruccanást.
Idén viszont nincs pardon
20 év volt az...
Józsi! Mielőtt még eltévednél: CSAK a radarok nem érdekelnek!
Amúgy Veszprémben többször is jártam, Zoli ott lakott tizenvalahány évig, mondhatjuk, hogy némi sejtésem van róla.
ÓÓÓÓ Te kis alkoholellenes demizson !
Te szúette kocsmabútor ! Az alsóörsi mólón sem hiszem, hogy jártál eddig, a veszprémi várban 1000 éves kápolna is van ! Veszprém határában van Nemesvámosnál a restaurált római kori villa, ahol már akkor központi fűtés volt , szóval ne ijedj meg nem kell egy percig sem a tétlenséget választani.
Már most szólok, hogy én lesz@rom a radarokat, tehát arra nem megyünk. ( Na most látszik, hogy amíg Laci finomkodott, én kimondtam, hogy mit gondolok! )
Úristen! Még szerencse, hogy messze vagy, rám lehelnél meghalnék, de az ájulás biztos!
Úristen,akkor már csak a kis "maradék" van ...? .
Mi már megittuk a "kenyerünk" javát ! Egészségedre ! Mindjárt ebéd !
Jó reggelt,azaz inkább delet kívánok!
Megittátok már a reggeli italotokat? Mert én igen.... .
Szeretettel üdvözlök Mindenkit,különösen az ex Radaros Társaságot! Jaja, Veszprémben meg lehet tekinteni a kiállított darabokat,de arra már én is régen jártam. De nyáron mindenképpen megyek arra és megcsodálom a balatoni panorámát is.
Hááát , hogy őszinte legyek, annyira nem érdekel inkább azt a kevés időt a Balaton vadregényes tájain akarom eltölteni
Egyébként Debrecenben még azt hiszem bólogat a reptér mellett egy ilyen radar, de mostanában nem figyeltem
Laci ! A nyáron Veszprémben megnézzük ott ki van állítva.A krazost nem ismerem . A második képen levőre hasonlított de nem ilyen volt !
De nem ám!
A kettő nem zárja ki egymást !
Sokféle kivitelű volt, akár vontatható akár önjáró is, régen voltál katona
Első kép a 16-os, második a 17-es

Hogy is szólt a csépai lókupec nótája...?
"Mind a ketten szentek vótak mégis mindig kamatyoltak"