Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Éééééééén? Ééééééééén? A ma született hófehér kicsi bárány lelke hozzám képest maga a gonosz! A dart véder!
Ő szólt be! Ő kezdte!
Én csak folytattam.
Szia Miki megint balhéztok Józsival?
Tévedsz én nem nevetem ki ezeket a dolgokat és az egyszerű embereket sem sőt a Maminál aki tavaly ment el még az egyik nem használatos szoba földes padlózatú volt és még emlékszem amikor még jó erőben volt és időnként átmázolta olyan jó illat volt ott bár Ő tehénszart soha nem kent rá, de Neked elhiszem, hogy volt olyan is. A vonalbejárások során tapasztalom, hogy a lakott területektől több 10km-re lévő tanyákban még elvétve van élet. Villany, gáz és nem hogy internet nincs, de még újság se jár. Amikor felmérést csinálunk már messziről integetnek, mindig megállunk néhány szó erejéig mert élmény velük beszélgetni, teljesen más az értékrendjük és olyan megfigyelőképességük van ami már segitett nem egyszer egy egy hibakeresés során Egyszer egy öregnek egy ilyen segítség után hálából kivágtunk motorfűrésszel 4egyenes fát mert valami nyári szállást akart építeni az állatainak és egy kézi fűrésszel szenvedett, akkor láttam a szemeiben a csodálatot ahogy az Ő több órás munkáját 5perc alatt megcsináltuk. Ez év elején találkoztunk vele újra semmi sem változott azon kívűl, hogy felépült az építmény ugyanúgy a kézifűrész és a balta segítségével de olyan precizen, hogy csak pislogtam Már messziről szaladt mikor meglátta a terepjárót és tudatta kicsúszott egy rezgéscsillapító ami nem nagy hiba, de Ő észre vette és tudta mi majd jövünk és neki ezt "jelenteni" kell. A bejáró út a tanyáig egy csatorna mellett vezet a főúttól 4km-re, tőlünk kérdezte milyen a töltés állapota mert még ősszel járt arra legutóbb. Minden tiszteletem az övé és a kitartása előtt fejet hajtok mert egyedül él ott teljesen magára utalva minden bajban, viszont mentesen minden szennytől ami a médiából folyik. Rendkívűl tiszta gondolkodással bír amitől jobban senki sem ismerheti az Ő kinti romlatlan világát. Valószínű Ő is eltévedne egy bevásárlóközpontban, de ettől még az én szememben sokkal értékesebb ember mint az aki magas pozicióban hazudozik nekünk szégyenérzet nélkül.
Józsi Te! Mindenki magából indul ki!
Azért mert Te már nem tudsz, nem kell másokat meggyanúsítani!
Nem csodálkozom a feleséged lesújtó pillantásán. Merthogy ő még mindig szeretné, ha te is tudnál ! Remélem nem hozol szégyent ezután sem a fejünkre ! Nem vennénk a szívünkre a Lacival legalább is!
Kint voltam a garázsban, beálltam az autóval az előbb, előtte kint voltam szintén a garázsban, mert valami "halaszthatatlan" intézni valót találtam a motoron. Így hát középre toltam, és épp tekergettem rajta valamit, amikor kinéz az asszony, és lesújtó pillantással közli: " TUDTAM !" De legalább nem okoztam Neki csalódást!
Tudod most nevetünk ezeken a dolgokon, de én még emlékszem a tehénszaros agyaggal felsározott (tapasztott) "padló"-ra ! Ahogy a meleg idő eljött, egyből mezítláb jártam.
Miklós Hol vagy? Hiányoljuk a "városiakat" !
Te Laci ! Azért arra vigyázz, hogy félcipőbe menj,(tudod a gumicsizma , amit elvágtál baltával) ! Régebbi történet : Erdélyi gyerek, adtam neki egy doboz sört! Előkapta a bicskát és kinyitotta! Mutatom neki, hogy kell, azt mondja: az a tépőfül azoknak van akiknek nincs bicskájuk ! Mentünk be az ABC-be , és van ahol a kocsit tolod be , a lelógó műanyag leffentyűkkel, Nos átlökte a kocsit, majd átbújt alatta. Félelmetes !
Üdv az uraknak!
Azon röhögtem, hogy nem is a szituáció fogott meg az öniróniámban ahogy mondjuk egy forgalmas helyen vattacukrot falatozok bicskával, hanem maga a haszon amivel dolgoznak az árusok Ebből arra következtettem, hogy ez a fajta evőeszköz használat nem ritka jelenség vattacukor fogyasztás esetében még a városi emberek között sem ezután akkor bátrabban veszem elő a bicskát akár fagyizáshoz is
Na a vattacukor az még egy földműves vakítás ! 1-2 deka cukor olvasztva kicentrifugálva,kb. 10 000 Ft/ kg áron ?! Unokák olyan 2 éve kaptak. Mondtam nekik, jól nézzék meg mert ilyet nem fognak látni mostanában. Következő évben bementünk a cukrászdába, és annyi pénzért gyomor rontásig ettük magunkat süteménnyel.
Láttad vóna a fővárosban mikor a vattacukrot bicskával falatoztam, csak úgy meresztették a szemüket a népek
Micsoda szakszavakat tudsz! "kijárómarha" Látszik hogy falun laksz.
Szedtél már Te bodzát? Mert az tényleg büdös én gyerekkoromban szedtem, mert átvették a patikában vagy ha ott nem akkor mentem a gyógynövényeshez aki a bodzavirág kilójáért 17Ft-ot is megadott , olyan büdös volt tőle a kezem még másnap is hiába mostam, de mindig volt egy kis zseton a zsebben, nagyszó volt akkoriban az Öcsikormányos csepel bicikli nem sok vót a faluba, de én már azzal nyomtam alig 8évesen
De akkor hogy megyek el dógozni? Hát ezt érezd át, hogy autó nélkül semmit se tudok kezdeni. Ingázok mint a kijárómarha...
Mi a Józsival sose bántanánk egymást, úgy vagyunk mint két tezsvír, more!
Csak a fiatalok nem férnek a bőrükbe!
Már a bodza szedés is büdös, csak az éjszakai élet megy! Meg az ordítás! Meg a pia! ( Ezt képek is tanúsítják, nem is kell messze visszalapozni! )
Laci fogyassz poharas vitamint ! Reggelire gyümölcslé (szilva, vagy barack pálinka) Szalonna hagymával, tojással. Majd vörösbor egy deci !
Meglátod hatásos lesz.
Áldás békesség!
Látszik, hogy nincs jelen a fiatalabb generáció, mert a két sokat megélt mindjárt egymást kezdi abajgatni jobb híján. Pedig egyik se különb a másiknál, mert míg az egyik álló napig lődörög a városban a másiknak meg este kilenckor jut eszébe a törvénytelen ordibálás Irígylem a vitalitásotokat, engem nappal szétszed a hideg meg a meló, este meg hót kóma vagyok Holnap viszont szabin vagyok, de persze csak azért, hogy a maszek is haladjon...
Az tampon Teeeeee ! Tudod amit a bal zápra szoktál tenni!
Gumibugyit kellett volna! Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés! ( vagy az a tampon reklám lett volna? )
Könnyen beszélsz Te ott a laposon! Az autót nem használom, mert igen olcsó a benzin. Én meg 400 Ft-nál ócsóbb benzinnel nem égetem magamat! Ne higgyék, rólam, hogy sóher vagyok ! Ma is tettem a városban , Tapolcán három kört, és még a térdem is fáj ! Aztán este nem sok kedvem van duhajkodni?! Tipikus lóbetegség , kénytelen voltam gumiharisnyát húzni. Lehet gumidominót kellett volna.
Jó estét, jó szurkolást, jó szórakozást! ( Ahogy megboldogult Knézi Jenő jelentkezett be a foci meccs közvetítésen)
Most ezt a bekómálást megvizsgálhatnánk, eredésileg.
Fel se tételezek olyat, hogy a piától, - távol álljon tőlem, még a gondolata is! - de akkor mitől is?
Mert dolgozni nem dolgozol, csak lötyögsz ott a Balcsi mellett, nézed a tájat, gyönyörködsz, motor se halad!
Akkor már megint ott tartunk, hogy akkor mire fel ez a kómálás?
A piát az előbb kizártam, de lehet hogy ezt át kell értékelnem?
No meg mostanság derült ki, hogy az üveg is kiürült .......
Akkor hogy is van ez..........?
A véletlenek összjátéka?........ Na neeeee............
ne haragudj de este háromnegyed kilenckor én már nem ordítozok, mert be vagyok kómálva ! Jó estét kívánok!
Lefekvés? Még most indul az este! A buli! Még most fogunk ordítani!
Lefekvés előtt még két idézet
"A sör lassan butít, de nem baj, én ráérek!"

Végül stílszerűen:
"Az élet olyan, mint a motor. Csak be kell rúgni és megy magától."

Jó éjt urak!