Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az biztos, hogy beteges, de viszont elismerésre méltó, és igen látványos, szemet gyönyörködtető!
Majd meglátjuk, hogy én mennyire jutok, de én nem betegszem bele, hogy ha nem így fog kinézni az enyém.
Az biztos, hogy a mostani állapotnál jobb lesz. Tavasszal úgyis kiderül.
A fiaim is állandóan a műhelyben kalózkodnak és hagyom is őket mert úgy tanulják meg, de azt már tudják ők is, hogy nem szeretem azt hallani "jól van az úgy" főleg ha lehet attól jobbat csinálni...
Azt szoktam mondani nekik egy motor akkor szép ha az apró részletekre is oda van figyelve, ezek az apró részletek együttesen alkotják a teljességet ami ha nézegetjük gyönyörködtetik a szemet. Ebbe nem rondíthat bele egy rozsdatolt a csavarfejen vagy egy horzsolás a lakkon, mert az legalább olyan illúzióromboló mint amikor egy szép nőt nézegetünk aztán mikor elmosolyodik derül ki, hogy több füle van mint foga
Nekem mániám elveszni a részletekben és amikor nézegetek egy motort szinte írom a receptet az agyamban mit csinálnék vele ha az enyém lenne és sokszor látom azt, hogy kicsi törődéssel fillérekből lehetne újjávarázsolni egyik másik masinát. Amikor megvettem a csühöst nappal dolgoztam éjjel meg festettem, políroztam és alig aludtam valamit egyszer kellett megcsinálni aztán csak óvni és így értem azt el, hogy ha nem értem rá motorozni csak felhajtottam a takaróját aztán kicsit gyönyörködtem benne majd mentem tovább a dolgomra.
Tudom ez már beteges de ez van
Most nem fenykípeztem, mert még nincs kész.
Amúgy én nem fogom olyan fényesre tekerni, mint a Tiéden, mert szerintem kicsit furán nézne ki, ha "borotválkozós fényes" lenne. Szerintem.
Ja, és ne siránkozzál, mert minden munkának megvan a maga szépsége! Még ha az Istennek se találjuk! Meg benne.
Mutatsd az eredményt is ha mered
Elmondom Neked, hogy én szivesen csinálom az ilyesmit ha ráérek, jobban mint a mai programot amikor már zöldhajnalban nekiálltam fátvágni a fagyos -12 fokban. Arról nem is beszélve, hogy megszivattam magam mert nem vittem be a hidegről a motorfűrészt és reggel fél óráig baszogattam mire megszólalt. Az előbb tértem magamhoz, mert miután bejöttem elaludtam a TV előtt, most meg fáj mindenem. Szóval inkább políroztam volna egész nap
Na Gyerekik!
Jobb hátsó lábtartó fél óra , és Laci szerint még nincs kész!
Na így fényesítsétek motorjaitokat!
Viszont volt egy pozitív is, a mellékelt képen látszik, hogy valami csúnyaság van a kipufogó palástján. Na, ennek nagy része eltűnt, igaz hogy a króm pasztával erőltettem 1 jó darabig.
Ennél még a bögrecsárdában is nagyobb a választék.
Azt sem irigyelem akinek most jut eszébe ablakot cseréltetni. Meg Téged sem ! Jó neki a krómpaszta? Egy kis kézkrém sokkal jobb lenne! Szerintem .
Igen, a manuális meló fárasztó, és nem látványos annyira. Ráadásul a héten hidegben melóztunk, két ujjamon - végén - is szétrepedt a bőr, ami még fájdalmas is. Sebaj, kezelem króm pasztával!
A kocsma pultról jutott eszembe, hogy van itt mellettünk 1 söröző - már nem üzemel - és vagy 7 évvel ezelőtt mondom a tesómnak menjünk át, és bekapunk valamit.
Mondom a pultosnak:
- 2 fél Vilmos plíz.
- nincs.
- akkor - a nyitottság jegyében - 2 fél uknikum. (kompromisszum kész voltam.)
- nincs.
- akkor mi van?
- kommersz barack.
ahhoz meg már nem volt merszünk. Na így zajlott a mi nagy kocsmázásunk!
Mi itt rendeltük: link
Előtte én is kézzel políroztam de nagyságrendekkel jobb eredmény érhető el polírkorongal, sőt már javítottam fényezést is ahol a régit kellett az újonnan fújt felülettel összepolírozni a lakkozás előtt, na ott aztán nagyon szép lett az eredmény
Bele visz a Laci a Bűnbe, de legalább addig,míg a motort fényesíted , nem a kocsmapultot támasztod ! De az a baj, hogy le kellene a fényesítés után valamivel kezelni , vagy eloxáltatni. Az meg már bonyolult ! Akkor choppert kellett volna venned, azokon van 100 kiló króm !
Én mindent értek. De! Ha az ott elkezd csillogni, villogni, akkor bizony az 1 lavinát indít el, ugyanis akkor már a motor többi része nem illik a bele a képbe. Tehát el lehet kezdeni a többi rész kosztalanítását, pasztázását, simogatását, aminek belátható időn belül se vége, se hossza. Arról nem is beszélve, hogy ha mész vele, oda az eredmény.
Ráadásul nem tudom, hogy előtte mivel polírozták, tekergették, de a legtöbb dolog karcos is, amit előtte szintén meg kellene oldani. De azért majd veszek 1 polír korongot. Hol is lehet kapni? Aztán meglátjuk.
Szépnek szép csak még nincs kész most jönne a gépi munka és akkor borotválkozó tükörnek is használhatnád
Nem sok minden kell hozzá csak egy jó polírkorong, a Prevent krómtisztító paszta sem drága és nekem az alun is bevált
Szép lett !
Rákentem 1 kis króm pasztát.
Szeggyél ki egy kis földet a beton tuskó alól, oszt nem kell semmit se hegeszteni!
Szép kutyus ! De a cica se kutya !
A főnök én vagyok de szigorú szabályok vonatkoznak a főnökhelyettesre is
-Aki nem jó szándékkal érkezik max. az első tujáig jut
-Legyen tartásunk
-A cicákat nem bántjuk
Akkor ezek szerint nem Te vagy otthon a legnagyobb kutya?
Na de , ha nem tuskón lenne az oszlop, hanem alapon akkor paralel emelné a fagy az egészet . De mivel nem így van, ezért kell egy széééép hosszú rééés, és aztán már jó is lesz ! Húzzál bele!
A kaput tartó oszlop betontuskón nyugszik a földben, ezt emelgeti a fagy Mesterem! Azt a részt kell átalakítani amibe a zárnyelv belemegy azért ha emeli a fagy akkor is zárható maradjon. Nem kicsi a kutya és nem lenne jó ha nappal kijönne, mert akiket nem ismer azokkal nem egy barátkozó típus
Te Laci ! Nem a kaput kellene megemelni, hogy ne a fagy emelgesse? Na húzzál már elfele és hegeszd B+!
Az a baj azt a zárat át kell alakitsam egy kis hegesztéssel valahogy úgy, hogy ha megemeli a fagy akkor is zárjon
Azon gondolkodom megtanítom az asszonyt a garázsban hegeszteni és kiküldöm csinálja meg
De mégsem jó! mert akkor nekem kéne porszívózni, ebédet főzni meg mosogatni Isten őrízzen a bajtól, inkább megyek hegeszteni
Pálinkásos jó reggelt!
Nekem több eszem volt, az asszonyt küldtem ki!
Mondta is, hogy igen hideg van.
Így én ki se megyek.
Neked is! De mikor volt már az be kellett látnom, hogy kint nem igazán tudok dolgozni -14 fok volt hajnalban a kutyát alig tudtam reggel bezárni mert megemelte a kennel ajtaját a fagy. Az idei leghidegebb reggel volt a mai, de az előrejelzés szerint holnap reggel még ezt is überelni fogja
Jó reggelt kívánok hétalvók !