Laci! Egy költő veszett el benned, ilyen szépen még én se tudtam volna megfogalmazni ezt az élményt!
Királyságos volt, minden bizonnyal!
Kicsit irigykedek is, megmondom úgy ahogy van. De már csak 2 hónap, és itt a nyár, ahogy Józsi mondta volt, nem is olyan rég!
Nem sürgetlek, kiélvezkedted magad, akkor jöhet a térkép!
Miklós barátomnak ajánlva, illetve mindenkinek akinek melkasában motorosszív dobog
Hazajöttem és szavakban nem tudom kifejezni mit éreztem azon a rövid de varázslatos, mennyei ambróziával fűszerezett szárnyaláson, ami életelixirként hatott rám Az első pillanatokban amikor felültem szeretett hátasomra kissé szokatlan volt, hiszen oly sokat nélkülöztünk a hosszú téli napokon és talán éhségünknek köszönhető, hogy kissé idegennek tűnt az első olyan találkozás ami motorozásban teljesedett ki Óvatos voltam, talán túlságosan is hiszen elbűvölt és figyelmemet elterelte a 16szelep hangja ahogyan kórusban ébredeztek és a fogaskerekekkel, hajtókarral és a dugattyúkkal együtt qartettet adtak elő és közben igyekeztek feltörni az olajat azért, hogy mihamarabb beálljon a tökéletes üzemállapot és magasabb fordulattartományokban is büntetlenül megszólalhasson az a gyönyörű hangorgánum amit mostanság sajna csak az emlékeim közül áshattam elő A bőrkesztyű illata, a bukósisak belső meghitt szentélye tovább fokozta ezt a kezdeti eufórikus állapotot ami jó úton járt a kiteljesedés felé. Kettős személyiség kezdett kialakulni bennem, először a vad: "mennyünk már csavard a gázkart, üljenek le a hátsó teleszkópok emelkedjen az eleje bőgjön a motor mennyjünk már...!" majd a másik aki valójában az igazi énem és próbálja legyőzi a másik vadat ezzel visszahozva engem a skizofrén elmeállapotból "nyugi hideg még az aszfalt, nem elég meleg a motor és te is elszoktál a tánctól"
Az utcánk sáros, a nap süt, gyerekzsivaj hallatszik szinte tavasz van, lassan araszolva lépésben érek a csábító aszfaltra ahol még a motor is azt duruzsolja "tessék már engem kicsit meghajkurászni, hiszen hetek óta erre vártunk mindketten" Lassan elhagyom az áthúzott helységjelző táblát, az aszfalt kifehéredett a napsugaraktól, a motor üzemmeleg és mindketten tudjuk elérkezett az idő A váltó szinte gondolatra vált egy fokozatot vissza a motor mint a táltos... hatalmasat harap a levegőbe, a kipufogó túlövölti a jerikói trombitákat a karom megfeszül és szinte alagutat vágva az éltető oxigénbe eggyé válunk a csühössel, megszünik a tér és az idő, csak a pillanat létezik ami nehezíti a józan gondolkodást. A rövid sprint után ura leszek a helyzetnek és nem engedek a csábításnak a gonosz Mr Hyde-ból újra a jó Mr Jekyl lesz, visszatér belém a túramotoros és a kanyargós részeken próbálom visszanyerni a tavalyi rutint amire nem éppen legmegfelelőbb a januári hideg aszfalt. Aztán kicsit leállok, nézem a még alvó természetet és boldog vagyok, érzem feltöltődtem akár ha kell falat is bontok ezután. Majd lassan hazafelé lenyugodva beérek az utcánkba ahol újra lépésben haladok, meglátom a szerelőautót visszatér a valóság. Rövid volt ez a "boldogságsziget" amit motorozásnak hívnak, de átjárta mindenem és segít abban, hogy ezekkel az élményekkel a fejemben holnap újra 30m magasra másszak vagy térdig járjak a mocsárba...
Úgy tűnik akkor mégis kell térképet csinálnom Miki és Zoli jelezte már szándékát de így akkor Mezőcsát is felkerül a térképre mert ugye pontos számokat ígértem a távolságokkal kapcsolatban
Üdv Néktek! Ma MOTOROZTAM! Legalábbis úgy tettem... Reggel talpig ködben nyitott plexivel, délután már klasszisokkal jobb volt, csak minden tiszta mancs. Úgyhogy frankón olyan lett a vas mint ha crossoztam volna vele. De így legalább leplezi, hogy nem tisztán telelt szegénykém. Apropó indulás! Meglepően könnyen elindult, a múlt heti akcióhoz képest.
Laci, rám bizton számíthatsz a tavaszi Tisza túrán! Ja és frankó az Inazuma promó
Oldalanként, és most az is akcióban van. Tavaly én is téli akcióban vettem a dobozaimat a kettőn közel egy tizest spóroltam. Voltam ott már többször is, tőlem nagyjából 100km-re van a bolt, jó cuccai vannak és ami a lényeges jó áron, a pleximet is ott vettem, sehol nem találtam "víztisztát" csak ott
Viccet félretéve valami szállító alkalmatosságon nem ártana gondolkodnod most az Adamotonál jó áron van egy túraszett.
A dobozaimat én is ott vásároltam de postán is elküldi az árut, neked a sportmotorra ez tökéletes lenne:link
Királyságos volt, minden bizonnyal!
Kicsit irigykedek is, megmondom úgy ahogy van. De már csak 2 hónap, és itt a nyár, ahogy Józsi mondta volt, nem is olyan rég!
Nem sürgetlek, kiélvezkedted magad, akkor jöhet a térkép!