Ki? Kicsoda? Hol? Itt józan életű emberek vannak! ( Kivéve a Lacit.) ( Mer Ő állandóan iszik. De ez titok! )
Voltunk az apró néppel szánkózni. Mosladék hideg van!
Jozef!
Küldtem Neked mailt, légyszives nézd meg.
A többiektől bocs amiért nem publikus, de nem akarom offolni a fórumot ettől is jobban, cicáról van szó amúgy és nem is vidám történet.
Bocs mégegyszer!
"Nekem már ez is jó, hogy lesz akit majd megkérdezzek ha valamit nem tudok."
Neked az lesz a legjobb, ha tőlem veszed, akkor jársz a legjobban! Anyagilag is. És még jó ablakot is veszel. Ami nem utolsó szempont.
Nyugodtan "nyaggassál", ma is még dolgoztam kicsikét, árat is azért tudtam mondani, mert épp még a bemutató teremben voltam. Holnap is megyek, mert keresztanyámnak már vagy 2 hónapja kicseréltem az erkélyajtaját, és egy deszkalapot kell letennem, mert a parketta nem ér el a keretig.
Aztán nehogy unatkozzak, még elmegyek 1 toló-bukó erkélyajtóra, - forgalmazója már megszünt - valami gond van vele. He-he! A szél meg befúj. Így jár aki szart vesz.
Erről jut eszembe, eddig még mindent meg tudtam csinálni, kivéve 1 bejárati ajtót, amit horror összegért vettek, de annyira sz@r volt, hogy azon már csak a komplett csere segített volna! Az nagy döbbenet volt, hogy mi mindent eladnak.
Köszönöm a tájékoztatást, érik bennem a dolog erősen és előbb utóbb úgyis csere lesz a vége nem tudom elkerülni. Az év hátralévő részében a pihenőidődben nem foglak ezzel nyaggatni. Nekem már ez is jó, hogy lesz akit majd megkérdezzek ha valamit nem tudok.
Igen, az qrva drága volt. Van annál olcsóbb is, és jó is. Van 1 tipus amit már 20 éve forgalmaznak, két évvel ezelőtt 18 éves volt a cucc. ( Első generáció, most járunk a harmadiknál.) Családi ház, még harmónika ajtó is volt benne! Persze az is műanyag. Az összes körgumit ( az a jó tömítő gumi) kihajingáltam, megolajoztam, zsíroztam amit kellett - ezt lehet sűrűbben is! - beállítottam mindent, és ment tovább. Használták tovább.
Én ezt javallom, de van még egy másik tipus is, ami szintén jó, majd nézek konkrét árakat is. Ezek már résszellőzővel, hibás működés gátlóval futnak, vasalatilag.
Most néztem meg a másik gépen kiváncsiságból, hogy mennyi egy 90x150 nyíló-bukó ablak, redőny előkészítéssel az ablak ára 33000. pld.
Ja, fehér öt légkamra, LOW-E + argon üveggel. És masszív mint a malac.
5-éve utólag kellett beraknunk egy ablakot mert változtattunk a belső elrendezésen, hogy a két fiúnak külön szobája legyen. Akkor vettük ezt a műanyag ablakot amivel maximálisan elégedettek vagyunk, nem sárgul kívül sem, nem érzékeny a kinti hidegre és egy újjal kezelhető annyira finoman működik még így 5-év után is. Tryba a neve és ahhoz képest, hogy csak 150X90-es méregdrága volt (45ezer 5-évvel ezelőtt) és ebbe a beszerelés nem volt benne. Ismered ezt a típust? illetve tudsz hasonló minőségűt ami esetleg barátságosabb árfekvésű? Még nem kérdeztem meg ott ahol ezt vettük de gondolom nem kis pénz lehet ha 2db 150X150-est veszek tőlük, persze ami jó azt meg kell fizetni azt is elfogadom hiszen nekünk ez nagyon bevált.
Rokon gyerek a nyaralóból most dobta ki a '37-ben beépített ablakokat, és a szárnyaknak semmi baja. Nem vetemedett nem szuvas, festés ép. Még huszon évvel ezelőtt mondta a már régóta meghalt néni.
5 évesket is hajintottam már ki.
Amugy 15-20 év, oszt kész, vagy hamarabb. De az egyik baráti házaspárnál már 3 év után mentem állítgatni a fa ablakokat, mert a gyártó - hogy, hogy nem - már nem volt.
Még magam sem tudom , a mostani az teliüveges bukó-nyíló és inkább buktatni szoktuk szellőztetéskor, csak ablakpucoláskor nyitjuk ki.
Amikor vettük szuper volt és egy kisebb vagyon, a vasalat sem látszik (roto záras) ami miatt szerintem ki is van könnyítve a faszerkezet ezért vetemedik és télen nehezen nyílik. Kb. 15 éves de lassan csereéretté válik. Mennyit kellene ezeknek kibírni, mármint a fa ablakoknak?
Roppant egyszerű, bontás előtt a régi tokot a fal mellett meg kell húzni, hogy a vakolatot elválasszuk a kerettől, és utána lehet szétvágni, hogy minél kevesebb hullás legyen.
Azt kell eldönteni, hogy 1, vagy 2 szárnyú legyen. Ha 1 szárnyú, olcsóbb, és nagyobb az üveg felület. Viszont kinyitva sokkal jobban fogja a teret.
Ha 2, akkor valamivel drágább, picit kisebb az üveg felület, viszont kezelés szempontjából praktikusabb, nyitott állapotban jobban el lehet férni mellette. Elfáradtam ebbe a sok munkában!
Csak kíváncsi voltam de többre gondoltam. Amit én akarok majd 2db 150x150-es ablakot cserélni az utcafronton az fehér lesz mivel az ablakkáva körbe a síkjából ki van emelve és fehér szinezővel van behúzva így oda csak az illik, bár nem tudom milyen mértékben fog sérülni a külső szines vakolat a csere következtében, de az se gond mert mivel külön szin csak azt kell javítani.
Azért meglátszik, hogy ma nem dolgoztam mindjárt éjfél és még itt csicserékelek bár úgy érzem mostmár eljött az idő
Jó éjt Nektek!
Azért van az embernek szája, hogy szóljon, - nem csak a piát betölteni - hogy kinéztem egy ilyen -olyant, nézzük már meg, hogy mi a meglátásod! Pld.
A szín felár 1 oldalon kb 15%, 2 oldalon 25%, és ha anyagában szinezettet akarsz, kb 30%. Konkrét elképzelés esetén konkrétabbat tudok mondani. Van szinminta is.
Az anyagában színezett ilyen.
Ja, a védőfólia még rajta van a képen.
Ha beleszalad a gyerek, fájdalmas lesz, de ahhoz, hogy be is törjön, kell, hogy a gyerek kezében legyen valami fémes, nehéz tárgy, és nekiszaladás közben azzal verjen oda az üveghez, méghozzá izmosan! Akkor tényleg veszélyes.
2x 4 mm üveg 16 mm légréssel. Ha komoly üveg gyárban készül, - nem kisipari - elég nehéz betörni. Több helyen mondták, hogy a gyerek majd betöri. Hát nem.
Erre mondok 1 példát:
A sógoroméknál most meg nem mondom milyen szín van kivül, de 4 éves volt az erkélyajtó - 2 szárnyú - amikor éjjel jött egy dolgozó - tolvaj - és 1 akkumulátoros fúróval megfúrta pár helyen az egyik szárnyat, aztán mikor ettől nem nyílt ki, - miért is nyílt volna ki - a másikat is több helyen. - az idióta - Na most, ezt nem tudod javítani, hanem az a megoldás, hogy a gyár - tok marad - újra gyártja a két nyíló keretét, mert ugye a kilincs, vasalat, üveg áttehető.
Hangsúlyozom 4 év után, nem látszik különbség, már pedig ha valami gond lenne, ennyi idő után azért már látszana.
Azt nem tudom, hogy az olcsóbb cuccoknál hogy van, de a jobbaknál nincs ilyen probléma.
Hát azért a hányástól messze van mondjuk a fehér festék megoldás lehet belül. Azt kérdezném még ezzel kapcsolatban, hogy a műanyag famintázat szintartóssága mennyire azonos a lakkozott, beeresztett, lazúros...stb hagyományos védőrétegek tartósságával szemben? Nem fordulhat elő az mondjuk több évnyi UV, fagy és egyéb káros hatások következtéban, hogy ami most teljesen azonos színű a későbbiekben elüt a nem egyforma mértékű öregedés következtében? Mennyi ideje építetek be ilyen műanyag ablakokat?
Voltunk az apró néppel szánkózni. Mosladék hideg van!