Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönöm a tájékoztatást.
Egészségedre ! Nem túl jó a hallásod Neked? Az a szegény vilmoskörte párlat lábujjhegyen suttogott, mégis rábabrált !
Csak a polikarbonát ( többrétegű ) ára száz, a széttolósé megint egy horror, és még a vasváz, tető, az összerakása, két oldala, takarása.
De mint említettem, az előmunkálatokon, végszerelésen, takaráson, valamint a műszaki tartalmon is lehet faragni.
Pld: Ha vas a váz, azt meglehet csinálni saját erőből. Ha fából - többször csináltam olyat is, egyik pld kívül aranytölgy, belül fehér, takarással, na ARRA kivételesen büszke vagyok - az is elkészül saját erőből, valamint ha nem széttolósat akarok, hanem nyílósat, akkor megint tudok faragni az árból.
Ha ezeket összeadjuk, csinos kis összeggel leszünk előrébb. Ha konkrét elképzelés van, már tudunk számolni is, és meglátjuk, mennyi az annyi. Az ugyanis nem kerül semmibe!
Van ára, olyan 4kilóra saccoltam bár ami minőség azt meg kell fizetni. Na majd meglátjuk mit forog a kerék
Jó étvágyat a vacsorához, én is nemrég jöttem haza és még most ebédeltem
Ja!
Válaszolva először Józsi kérdésére, olyan 6 kila és némi apró az ára. DE! Sok mindent meg lehet oldani maszekba, ami igen költség csökkentő! Ha együtt építjük be - miért is ne? - megint faragunk a költségekből, aztán még sorolom. Most értem haza, és vacsorázok.
Tudjátok: a vilmoskörte kiabált....... DE! többet nem fog, ugyanis elfogyott!
Tényleg nagyon szép, az árát meg sem merem kérdezni.
Nagyon jól néz ki, megmutattam az asszonynak is, mert amióta beköltöztünk (98-ban) azóta üldöz azzal, hogy kéne egy terasz
Ezt meg ahogy figyeltem könnyen lehetne mellé építeni a háznak, kőművesek vannak a családban az alapot nem okozna gondot megcsinálni, most meg már van egy ablakos Mesterember is az ismerősök között
Az első képen figyeltem meg, hogy az egész körablak rendszer milyen profin van illesztve az egész terasz csak ablakokból és ajtóból áll, gondolom az ára komoly lehet.
Talán egyszer rászánom magam, most legalább láttam egy mintát ami tetszik és segíti az elképzelést
A "doktor" titulus kissé erős, - az a Rossi - de ismerek olyan embert, aki látta már, hogy hogy kell ezeket a szerkezeteket beépíteni.
Laci meglátása helyes, látszik, hogy műszaki területen mozog ( és közben mondja, hogy mégis mozog a föld, de lehet, hogy ezt nem is Ő mondta)
Nos a lényeg:
Az ablakoknál, ha nem hosszú szerkezetet építesz be, a helyzet egyáltalán nem vészes. De bejárati ajtónál, erkélyajtónál már nem mindegy, hogy mikor és hogy csinálod.
Az eljárás a következő:
beállítod a keretet, és valahogy megfogatod ( tokon keresztül, falazó füllel, stb) utána felakasztod rá a nyílót, kipróbálod, ha jó, utána körbefújod habbal. A keret már nem fog mozogni. Csak a szárny figurázza.
Ha jól csináltad, akkor később elég egy állítás is. Engem nem nagyon szoktak visszahívni. Lehet, hogy jól csinálom
Csatolok két képet, ez egy terasz beépítés volt kompletten, vázastól, tetőstől, nyílászárókkal, takarással. Felhívnám a figyelmet a széttolós erkélyajtókra, ami összezártan bukni is tud. ( Az egyik fele)
Miklós Csuklóból felvilágosít minket, mert csak bekapcsolja a digitális homálytizedelőt, és már fel vagyunk homályosítva. Ha csak el nem qrja.
Má mehetünk is a türelmi zónába!
Na majd Miki felvilágosít minket ő ennek a tudománynak a doktora
Bedagadna mint az állat. Szerintem egy 120-as ablak 30fok melegre tágul legalább 4 mm-t ! De egyébként úgy tudom, habba rakják!
Szerintem akkor van gáz ha már beépíti a mester és a keret nem tud tágulni a nyíló viszont igen. Vagy úgy bedagad, hogy nem lehet kinyitni, vagy ha kinyitotta nem tudja becsukni.
Amúgy totál nem értek hozzá, ezt csak gondolom
Mondjad már! Aztán lötyögni fog a helyén? Legalább nem csapja be a szél.
Hát igen!
A fiatalok alszanak a veteránok meg még tovább nyomják!
Ma érdekes volt a helyzet, először is le kellett kaparni a nyílászárókról a hó és a jég nagyját, utána fel az első emeletre, a folyosóra, hogy kicsit kiengedjen, mert ha ilyen fagyos a cucc, nem szeretem beépíteni.
Ugyanis a műanyag ablakoknak nagyobb a hőtágulása, mint a fémnek, vagy a fának, és ha fagyosan építi be az ember, tavasszal, vagy nyáron előfordulhat 1 kis meglepi.
Olyan fáradt vagyok, hogy beszólni sincs kedvem
Győztetek veteránok
"zord időjárás ami ilyenkor abban a magasságban szinte elviselhetetlen."
Ezt úgy mondják szépem: 3 cm "hosszú" hideg volt!
Igen! Ott a pont!
Épp időszerű volt már helyre tenni a Lacit, már kezdett elkanászodni!
Megértettem az intelmeket és ezután szem előtt tartom ill. megfogadom a jó szót valamint nem bácsizok és a tarisznyát is bővebben rakom ezután
A vezeték 300mm2-es acélmagos, külső aluminium vezető elemi szállal aminek toldása nem egyszerű. Ki kellett váltanunk a sérült részt amit szorító szerelvénnyel oldottunk meg.
Nem is ez volt a fő gond hanem a zord időjárás ami ilyenkor abban a magasságban szinte elviselhetetlen. Viszont tavasszal nekem van a legszebb kilátású munkahelyem
Idefigyelj te gyerek ! Ha még egyszer bácsizol minket, akkor öreganyámnak foglak szólítani ! Aztán meg személyes találkozás esete fennforgásakor foltot fogok, fogunk ejteni az ártatlanságodon! Mert az előre megfontolt szándékkal elkövetett, erőszakos öregítés bűntett fennállása van fennforgásban ! Na ezt hámozd ki! A másik ! NYÁRON RUHÁDAT, TÉLEN ÉLELMEDET EL NE HAGYD! Az a 20 deka szalonna, darab kenyérrel kettő hagymával nem foglal nagy helyet, és szinte életmentő! Hiába látszik, hogy a tojáshéj még alig esett le! A letestelt vezetéket, hogy javítjátok ki?
Na úgy látom összeült a vének tanácsa Miki bácsi és Józsi bácsi akik elfelejtették, hogy Ők is voltak fiatalok. Most jöttem haza, eredetileg munkahelyi ebédre készültünk aztán hirtelen két üzemzavar is befutott előbb egy 20-as, majd egy sokkal komolyab 120-as távvezeték hiba, ahol a szigetelő törött el és a vezeték rászakadt az oszlopkarra és összeégett. Nem részletezem, Józsi bácsi tudja ez mekkora cumi, egy a lényeg 35méter magasan sötétedett rám közben az erős szél hordta a havat a pofámba és mivel ünnepi ebédre számítottam csak a reggeli szendvics tartotta bennem a lelket. Míg még olyan könnyű a fiataloknak...
Most viszont belaktam mint a fuvaros ló és ami a legdurvább eszemben sincs piálni, egyszerűen nem kívánom Remélem nem vagyok beteg?!
Köszönöm!
Egészségedre Miklós !
Józsi! Neked mindig igazad van! A rálátásod pedig a témára, egyszerűen lenyűgöző!
Ittam is egy kis vilmoskörtét, - most értem haza, és a vilmoskörte csöszögtet - mert megérdemlem!
Sz@r egy időjárás van ablakcserére.
Látod ilyen komolytalanok ezek a mai fiatalok ! Nekik nem kell azzal a sok elszabadult fehér egérrel harcolni. Pedig nagyon előbújnak , ha nincs kéznél egy kis gyógyszer!