Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönjük.
Az ünnepeltek a sógornőm, (szülinap) a fiaim, ( Árpád, Miklós) és szerénységem, (mint szintén Miklós)
De hát majd csak holnap, igaziból.
Nagy igazság!
Nagy az élet felétek, valami mindig van ami okot ad a poharazgatásra, de ez így van jól
Már én is várom az ünnepeket mert nálunk a nagyobb ünnepek hozzák össze a családot, szülinap, névnap összevonva zajlódik, mert sajnos keveset találkozunk.
Sokat éljenek az ünnepeltek
Tudod Laci, van erre egy jó mondás : Gémeskúton nem kell szelep alapot cserélni. én úgy írnám,hogy az egyszerű , pár szerszámmal javítható technikának terepen párja nincs !
Borzasztóan sajnálunk, ilyen inzultusoknak vagy kitéve szinte folyamatosan?! Így még vigyázni sem tudunk a májadra, pedig , hogy elinnánk előled azt a sok káros italt ! Az Unikumot leginkább! Ja apropó : Mégis kinek volt a születésnapja , ha még dereng vagy esetleg emlékszel rá ? De ha nem jut eszedbe, kérdezz rá!
Már megint csak dolgoztok, dolgoztok!
Még olvasni is fárasztó
Mi meg itt egy laza , kajálós, unikumos, sörös szülinapos, névnapos, igen fárasztó délutánt abszolváltunk.
Ne tudjátok meg milyen nehézségekkel néztem szembe!
Ha már felhozódott az orosz technika volt nekem egy GAZ 66-om amivel földelő szondákat telepítettem. A kép akkor készült amikor le kellett adni mert jöttek az új IVECO teherautók, amikkel együtt jöttek a gondok is, mert megbízhatatlan az elektronikájuk, frissíteni kell az agyukat meg szervíz igényesebbek stb. A GAZ nyűhetetlen volt, ha elakadt leengedtem a gumijait mert miután kijött a sárból saját kerekeit felfújtatta. Büdös volt és hangos, kenyérszervós volt a kormány, váltó hátul volt az ülés mögött szinte és baromi kényelmetlen. De az azért volt jó mert csak tette a dolgát és csak gázolaj kellett bele. Komolyan mondom sajnáltam amikor elvitték.
OK. Majd a nyáron sörök mellett ! De nem hiszem el, hogy most nem érné meg olcsó orosz technikát venni. De ezt hozta az "új kor" !
Az elmúlt években kijutott a tanulásból is, volt amikor egyik tanfolyam még tartott és már kezdtem a másikat. Minden szakmának megvan a neheze, nem csak nekünk nehéz, feleségem postán dolgozik ott is van ám stressz, pedig kivülálló szemében jó melóhelynek tünik.
Terepjárónak az UAZ volt a legjobb, régen azok voltak még a Mitsuk és Toyoták előtt, az ha véletlenül lecsúszott az árokba kutya baja nem volt, mig ezeknek a csodakocsiknak ha odadörzsölöd az oldalát valahova mindjárt félmillás kár keletkezik bennük és az anyagi felelőség (még ha nem is a teljes) a tied. Amig bírom húzom a szekeret, nem egy biztos munkahely pedig sokat költ a cég arra, hogy képzett szerelői legyenek, viszont ha elcseszel valamit úgy rugnak seggbe, hogy abba hiba nincs. Majd mesélek ha egyszer élőben is találkozunk.
Tudod elgondolkodtam a szuper autótokon, lehet egy UAZ jobb lenne?
De van egy olyan mondás, hogy a terepjáró arra jó, hogy az aszfaltúttól jó messze akadj el . Célszerűbb lenne traktor ,négy kerék hajtással, egy könnyű pótkocsival, rajta fülkével.
Próbálj megragadni minden tanulási lehetőséget !Én is villanyszerelőként kezdtem az Édásznál aztán mint mesterhegesztő mentem el nyugdíjba. De nem tudom ilyen szoros munkabeosztásnál mit tudsz tenni.
A héten ügyeletes vagyok, ez jelent némi pluszt, de annyival nem több mint amennyi nyűggel jár. Elég nagy terület tartozik hozzánk, de mi most viszonylag szerencsésen megúsztuk, viszont a nyírségi kollégáknak nagyon kemény hetük volt. A vezetékekre rakódó ónos eső súyát nem bírták a hálózatok és volt olyan terület ahol 2-3 nap múlva lettek csak ellátva a fogyasztók. Felénk meg iszonyatos belvíz van, szinte járhatatlanok a földutak a művelt részekről nem is beszélve, pedig szuper autói vannak a cégnek, nálam most egy alig egyhetes Toyota van ami mindennel el van látva, extrém gumik, csörlő stb.. de bizony sokszor tehetetlenek vagyunk és egymást húzva vonva érünk a hibahelyre. Az összedíbolt terület tulajai meg jelentgetnek fel minket, legutóbb egy legelő miatt vontak kérdőre, sokszor úgy besokallok nem is hiszed
Nyolcadik évet nyomom már itt, előtte nyugisabb helyem volt, azt hittem onnan megyek nyugdíjba, de csődbe ment és akkor én is majdnem, így hát muszáj becsülni azt ami van
Gondolom nem unatkoztál az utóbbi napokban, és sikerült pénzt keresned ! Nekem is sikerült ! Felfordítottam a fotelt és kiesett egy húszforintos
Sumi vers idézeténél érdemes kicsit elmerengeni:

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
ugy érdemes.

Mennyire igaz! Főleg a második sora
Nem kell beszarni, mondta a papagáj mikor a macska vitte. De tényleg , majd meglátod, hogy sokkal hamarabb túl leszel rajta mint gondolod. Tudod mit mondott a "bölcs vezérünk" ? "Nem kell félni, nem fog fájni" !
Rutinműtét. Aha. A gatyó meg tele. Nem sírok - rívok, majd lesz valahogy.
Visszakanyarodva a piára, bizony csak disztingváltan, kulturáltan, szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes! József Attila is ezt mondta!
Láttam én is sok mindent, pld az egyik dolgozó - már nem él - minden reggel elindult, reszkető kezében fogva a szatyrot, amiben 2 műanyag flakon volt, hogy a napi "betevőjét" megszerezze.
Gondolom, imádkozott közben, hogy "mindennapi innivalónkat add meg nekünk ma, miként holnap is!"
És ennyi.
Mondjuk ez is lehet egy életcél.
Nem kell megijedni. rutinműtét ! Pár óra alatt túl leszel rajta.
Laci ! Nem azt mondom, hogy nem iszom, mert egy egy sör, vagy egy pohár bor nem esik rosszul , ha illik az ebédhez . Vagy szomjas vagyok. Meg is iszom, ha megkívánom. De túl sok olyan embert láttam aki leélte az életét úgy, hogy összesen öt napot nem volt józan! És ilyen 37-55 éves korban elmentek, hogy a túlvilági kocsmapultot támasszák. Nem azért iszom mert józan vagyok.
A balhét mindig el kell vinnie valakinek.
A legfiatalabbnak!
Amúgy majd összeállítunk Neked egy edzéstervet. Abban is jók vagyunk. Mert mi öregek segítsük a feltörekvő fiatalokat!
Ja persze Laci kívánságára vigyem én el a balhét Ti meg majd rám kenitek. Viszont a találkozóban benne vagyok és még a piálásba is, bár megmondom őszintén alkohol fogyasztás terén eléggé edzetlen vagyok mostanság
Altatással , mivel igen nagy vágást ejtenek rajtam.
Remélem, fel is ébredek utána . Vagy felráznak..... vagy valami......
Meglássuk.....
Aztán meg Laci kívánságára: jöhetnek a csajok!
Van Neked elég dolgod otthon is !
Altatnak, vagy érzéstelenítéssel végzik?
Nekem egyáltalán nem volt, és most sem nagyobb a normálisnál, teljesen tünetmentes, véletlenül bukott ki.
Ja, a csajoknál az igazi csajokra gondoltam, nem másra!

Sikerült elhesegetned pajzán gondolataimat