Hát biz Isten azt hiszem, de majd lecsekkolom. Most erre nem tudok biztosat mondani. Az is lehet, hogy igazad van, bár nekem azt mondták ledes mikor vettem.
Hát én nem tudom, hogy az én Hornetem indexében milyen led van, de simán veri bármelyik izzószálas indexet. Azért nem vágom, mert így vettem és még nem vizsgáltam meg, de egyszerűen mesés fénye van nappal is.
A led fénye valóban fókuszált, de éppen ezért szokták pl. az smd ledeket körbe rakni, hogy minden irányba világítsanak. Az 5050-es és 5630-as smd ledek fényerejére pedig nem lehet panasz. Az smd egyébként alapból kb. 90-120 fokban szór, de ha körbepakolják akkor ez bármennyi lehet.
A cree led-nek van 30-40 fokra fókuszált fénye, így azt nem érdemes önmagában használni. A fényereje nagy, de sok hőt termel és fókuszált. Nem véletlen használják zseblámpába.
A régi típusú dióda ledeket kerülni kell és kész. Azoknak nincs fénye.
LED egy irányba világít míg az izzó szórja minden felé a fényt. Ezért lehet hogy ha nem szembe állsz vele akkor halványnak tűnik. Nem tudom mennyibe kerül a Barracuda, én Kelomotorba vettem 4000/pár 23W-os izzós, nem csúcsminőség de 10ezer alatt nem esett szét vagy 21W halogén de drága az izzó bele.
lehet hamarosan többet fog érni mint egy nehézipari melléktermék vagy hogy is van jaaa és jut eszembe, van új akksim jöhetsz a Mecsekbe nagyon bika 5000ért remélem ez is kibír 7 évet
Most hatalmasat koppantam. Lehet fel is teszem hirdetni. Hahun 5 motort ismerek már többször is láttam őket, lelakott kopott gumis sómarta gépek 650+papír akkor az enyémet simán meghirdetném 720ért új lánc, új akksi, jó fékbetétek, friss olaj... 1 karc a tankon amit én csináltam és egy horpadás amivel vettem
Mikor vettem a hornetet előtte már megnéztem rengeteg sv-t, 30-at legalább. De nem találtam egyet se ami tetszett volna, jobban mondva volt olyan de aranyáron, rengeteg olaszból érkezett lelakott sóette csúnyaság. Apu megnézett egy N-est mondta hogy van mellette ez a hornet szép és jó árban. Odamentem megnéztem az sv-t, nem tetszett megnéztem a hornetet, elindítottuk zakatolt a kuplungkosár csapágya ezen kívül semmi. Azóta pöcc röff a gép pedig kap az érzésből
Már egy indexet át is alakítottam normál izzósra 23W-ra, így jó lesz a fénye.
Így a relét se kell cserélni.
Ahogy keresgéltem neten, bay9-es izzót bele tudnék rakni a led helyett az indexbe ami 23W-os és narancssárga. 600ft/db lehet ez lesz a megoldás.
A led fénye valóban fókuszált, de éppen ezért szokták pl. az smd ledeket körbe rakni, hogy minden irányba világítsanak. Az 5050-es és 5630-as smd ledek fényerejére pedig nem lehet panasz. Az smd egyébként alapból kb. 90-120 fokban szór, de ha körbepakolják akkor ez bármennyi lehet.
A cree led-nek van 30-40 fokra fókuszált fénye, így azt nem érdemes önmagában használni. A fényereje nagy, de sok hőt termel és fókuszált. Nem véletlen használják zseblámpába.
A régi típusú dióda ledeket kerülni kell és kész. Azoknak nincs fénye.
Már kérdeztem ledes irányjelzőről kb 2 hete, relé végett, az megoldódott!
De lenne még egy dolog, minden ledes irányjelző ilyen silányul világít a gyári 21W-hoz képest. Vagy csak az amit én vettem?
Már ledeket is cseréltünk nagyobb teljesítményüre,de az is a gyáritól nagyon elmaradt,mert nem szórja a fényt mint egy normál izzó!
Lehet ez lesz a megoldás Barracuda irányjelző 21W-os normál izzóval.
Már csak egy plexi kéne azt honnan érdemes venni?
Nem kő neked SV 1000.
Exec, átgondolva a 650 "gyenge" lenne szerintem a hornethez képest is