Látod?!... Jó, hogy nem vettél még 22ezerért feszítőt :D Ki kell cserélni a tűgörgőt, meg a futógyűrűt. Érdemes ránézni a kosár csillapító rugóira és a szegecsekre is.
A kosárban van egy tűgörgő és egy futógyűrű a váltótengelyen. Ezek kopnak meg, ezért is van hangja a kuplungnak, amikor nincs behúzva a kar. Ha nagyon lóg, akkor kezdi csinálni már ezt a reccsenést, morgást.
Ha jól emlékszem a tanklevétle a következő:
- leveszed az ülést
- a tankot fogja a vázhoz két csavar, ezeket kicsavarod
- a tankot hátrafelé húzva / emelve lehet levenni
A banzinvezetékekre kell figyelni.
Üdv! 2005ös 600as hornetem van és gyertyát szeretnék majd cserélni. Nézegettem, hogy hogyan jönne le a tank de nem jöttem rá, bár igazából nem is úgy álltam hozzá hogy most én leszedem... csak nézegettem Kérdésem az az lenne hogy ez ilyen felhajtós cucc vagy le kell szedni? És hogy hogyan?
:D ilyet,tényleg a kuplungkosár csinálja :) elég hígnak látom benne az olajat egy olajcserével esetleg megoldódhat a probléma? vagy valamit szoktak vele csinálni?
Az a lényege, hogy ha üresben ráncigálod a gázt és reccsen, vagy zörög egy pillanatra, akkor nem a lánc szól, hanem a kuplungkosár. Ha behúzott kuplunggal ráncigálod, akkor szép hangja van a motornak. A láncfeszítő probléma úgy jön ki, hogy megemeled a fordulatot 3500-4500 közé és akkor kezd el zörögni, mert a rezonanciától visszalazul a feszítő. Ha a lánc nyúlott, akkor folyamatosan szól, de ilyennel még nem találkoztam.
Szia, a feszítő nagyon ritkán megy tönkre, szerintem a lánc van megnyúlva. A feszítő cserével vigyázz, mert ha kiveszed alul a főtengely lánckeréknél átugorhat, és elmegy a vezérlésed, mielőtt elindítod ellenőrizd a jeleket.
ha jár a motor akkor a vezérműlánc üresben is megy :) ,na de nem foglalkozom vele mert halgattam másikat is annál is hallatszik csak épp nem ennyire,nem vészes.egyébként hol lehet ilyen feszitőt kapni?
Ha van emelőd akkor emeld meg hátul. Ülj le mellé és szépen kezd el nézni a láncot, 1 kicsit tekersz a keréken majd megnézed a feszességét majd megint tekersz és megint nézed, végig az egész láncon, nekem az volt a gond, hogy részlegesen nyúlt meg. De ez legyen a legnagyobb gond
Amúgy nyugodtan hívd fel az eladót, szokott segíteni, mond el neki mit észleltél, biztos tud tanácsot adni, hisz szervizük is van nekik, nem csak eladással foglalkoznak.
igen a sárgát hoztam el a leovince kipufogóst :) szól rendesen vele,de azt vettem észre hogy alapjáratról hirtelen gázrántásra a vezérműláncnál csattan,de visszaolvastam és többeknek is volt ilyen probléma .ezzel lehet valamit kezdeni esetleg vagy ne foglalkozzak vele?
hát igen, bár sok minden befolyásolja, nekem egy husqvarna sm 610em volt 2006-os annyi hibával hogy 26000km volt benne(ami igazábol nem hiba) de a sok használat miatt a csizmám lekoptatta a deknin a festés, ennyi esztétikai hibával meg egy repedt visszapillantóval ami pár ezer forint. hirdettem 1.050.000ért odaadtam egy gyereknek 880ért... ami szintén nem rossz azért... csak utálom az olyat, hogy megvesz vki vmit és 2 héttel utána reklamál, hogy repedt pl a tükör, 2héttel késöbb vette észre... ez után hivott egy ember, hogy kurva gyorsan jönne a motorért ugye megvan még, mert hogy 950-be meg is venné, mert hogy már ez az 5. ilyen tipus amit felhivott és mindet elvitték... szerintetek nem köptem egyet? persze énis tudok sok mindent mondani. de akkor is... lényeg az h fostam h nem viszik el a motort hamar. mert amugyis félnek ettől a márkától.. lényeg az h én nem sietek már el semmit, ugyis lesz másik, ha nem egy hét mulva akkor félév mulva...
pl volt fent most egy hornet egy millio 390-ért 2011-es 3000 kilométeres. fel is hivtam meg minden... hiába fiatal nekem nincs annyim, mivel még tanulok, amit összekuporgattam meg a volt motorom ára. szoval nem tudtam vna megvenni, vártam, hogy még érjen az ára hát tegnap levette, elvitték... ez van...majd lesz szebb.. nemtudhatom.
- leveszed az ülést
- a tankot fogja a vázhoz két csavar, ezeket kicsavarod
- a tankot hátrafelé húzva / emelve lehet levenni
A banzinvezetékekre kell figyelni.
Valaki ellátogatott Balassagyarmatra szombat vagy vasárnap?
Én voltam vasárnap, láttam is egy-két Hornet-est.
Amúgy nyugodtan hívd fel az eladót, szokott segíteni, mond el neki mit észleltél, biztos tud tanácsot adni, hisz szervizük is van nekik, nem csak eladással foglalkoznak.
pl volt fent most egy hornet egy millio 390-ért 2011-es 3000 kilométeres. fel is hivtam meg minden... hiába fiatal nekem nincs annyim, mivel még tanulok, amit összekuporgattam meg a volt motorom ára. szoval nem tudtam vna megvenni, vártam, hogy még érjen az ára hát tegnap levette, elvitték... ez van...majd lesz szebb.. nemtudhatom.