Karbis darazsaknál kétlem, hogy kijön 4-5 közötti fogyasztás, akkor már tényleg úgy kell járni vele mintha jégen mennél, de akkor hól marad az élvezet
Itt egy leírás hogyan javíthatunk a fogyasztáson, szerintem hasznos, aki nem ismerné nézze át:
http://www.motorrevu.hu/csemege/hogyan_fogyasszon_kevesebbet_moto
runk
fejidomost sajnos csak 2003-ig csináltak Lemondtam, hogy miért?: ha felmész a hasznalauto.hu-ra és leszűrőd hornetre, hihetetlenül és aránytalanul drágán adják az átlag 2000-2001 évjáratú fejidomosokat, abból az árból már megveszek egy 2005-2006 évjáratú keveset futott nakedes verziót. Az azért mégis csak egy 6 éves motor lesz nem pedig egy 11-12 éves. amit aztán jó pár évig meg szeretnék tartani.
Ez az őrangyal dolog nálam is működik! Nem vagyok vallásos, de minidg megköszönöm a kis őrangyalnak, hogy épségben hazaértem! meg a darázsnak is, hogy hazahozott!
Ha jól kiszámoltad akkor az bizony jó fogyi. Nekem még hátra van a guminyomás nézés, levegőszűrő nézés és persze még finomítanom kell a vezetési stílusomon is. Ezek együttes hatására úgy számolom, hogy 5L átlagfogyival el tudok járkálni a kicsikémmel és ez már nekem nagyon jó fogyasztás. Bár szezon végén így is lecserélem a kicsikémet majd egy 2005-2007 évjáratúra, na azt már én is szépen ki fogom csinosíttatni és az már jó pár évig a popsim alatt marad.
tegnap tankoltam tele a gépet 357km egy tankal!
kereken 4.0l átlagfogyasztás, 90%ban kétszemély,és átlag 90-100 utazótempó!
szereintem nagyon jó egy ilyen motortol!
A helyi H-Turul motoros klub szervezésében tegnap szezonnyitó találkozó volt Kanizsán,amely szentmisével kezdődött majd a Főesperes úr megáldotta a motorokat és motorosokat.Utána pedig egy kis eszem iszom beszélgetés következett,pár éve hagyománnyá vált és szerintem itt nem is az a lényeg,hogy hívő e valaki vagy sem mert minden motoros egy kicsit bízik az őrangyalában.
Nekem is kifújt egyik hengernél, leszedtem az egész rendszert és vágtam egy alumínium karikát ami pont talált oda, visszatettem, begyujtottam és már meg is oldódott a probléma:D
Én már többször megtapasztaltam, hogy ha jobban forgatom kevesebbet fogyaszt. Gyanítom a karbisoknál így ideálisabb az égés. Legutóbb túrázós tempóban, 80-110 átlaggal 4,5-re jött ki, ami nagyon jó, mert 1 lityivel több szokott lenni. Mondjuk a város az más. Mert az alacsonyabb fokozatokban, ha jobban forgatod többet eszik, míg ha mondjuk 6.ba alig forog, akkor többet ehet. Szerintem. De injektorossal mindig msá, meg kevesebb. Mondjuk az is fura, hogy kellett már tarcsit tekerni 190 km után, de utóbbi időben megtankolom 250 után, de még nem kell a tartalék. Ki érti ezt
hat van egy optimalis fordulat pl ha 50-el mesz 6-ban szerintem tobbet fog fogyasztani mint 5-ben, raadasul 0 dinamikaja lesz. En kb 3,5-5 fordulat kozott jarogatok varosban es 5,5-6 kozott fogyasztok fuggoen attol hanyszor gurul el a gyogyszerem.
Tavaly nyár óta Én is felírogatom a tankolásokat kíváncsiságból.A fogyasztás 4,5 és 4,8 között jött ki mindig.Ehhez mondjuk hozzátartozik az is,hogy sokszor melóból hazafele,éjszaka közlekedtem,így óvatosan húztam a gázt.
Itt egy leírás hogyan javíthatunk a fogyasztáson, szerintem hasznos, aki nem ismerné nézze át:
http://www.motorrevu.hu/csemege/hogyan_fogyasszon_kevesebbet_moto
runk