Nekem is FG15-öm van, eléggé faja, pedig már 3 éves a kicsike (akkor vettem, amikor bejött, 46 e volt, bevezető áron)
A Marushinokból csak a 777-essel van tapasztalat a családban, 2 szezon alatt 2 bélést evett meg, a fényre sötétedős plexi meghalt. Arai Viper GT lett az utód, hát zongorázni lehet, már egy út alatt is.
Én a beépített napszemcsit nem áldoztam be az ütéselnyelés oltárán, inkább vettem sötét plekót és mindig viszem a víztisztát, ha kell. Másik szempont a dupladé volt, nem bízom még a Schubert gyors zárában sem. Nekem a kövi sisaknál a meglévő értékek mellett a pinlock lesz az alapfeltétel.
Ruha terén az a tapasztalatom, hogy vettem én sok olcsó szart, de rájöttem, hogy egyszer kell beruházni egy normálisra. Most tettem szert az új szettre, 3 rétegű beringre esett a választásom mind kabát mind nadrág terén. Páromnak bejött, remélem én sem csalódom benne.
Én 1 hónapja vettem bukósisakot. Egy full karbon Marushin-t 68e Ft-ért. Van a Marushin 999 típusa, sok fajta színben, 50ezer körül. Ha ár/érték arányban nézed s törést teszt szempontjából mindenképpen érdemes figyelembe venni.
sokat agyaltam bukó vétel előtt ugyanigy voltam, felhasználók, tesztek, és ár figyelembe vételével én a HJC FG-15 -re jutottam, 55-ért vettem akciósan talán most is találni. Ha kinéztél valamit érdemes rákeresni hogy mennyire biztonságos, néha elég meglepő hogy egy drágább sisak mennyivel rosszabb, és az olcsó sem feltétlenül életveszélyes.
Az eloxálásban igazad van,de a szinterezés vs porfestésről Én is azt hittem,hogy ugyanaz,de egyszer valamit szintereztetni akartam,akkor átküldtek egy másik céghez,hogy inkább a porfestést ajánlanák szinterezés helyett....most akkor vagy hülyét csináltak belőlem vagy tényleg van valami különbség köztük .Végül is aztán egyiket sem csináltattam meg.
"de naked bájk lévén eléggé nem mindegy, h 100 felett is kényelmesen stabil a kobakod vagy azon agyalsz, h épp mikor tépi le a szél a plexit."
Akkor ugyanezért fontos a kabát és a nadrág is!
Érdemes körülnézni pl a Lajos oldalán így kiindulásnak: Louis
A ruhára szánt keret nagy részét elsősorban bukóra költeném, nem mintha a többi nem lenne fontos, de naked bájk lévén eléggé nem mindegy, h 100 felett is kényelmesen stabil a kobakod vagy azon agyalsz, h épp mikor tépi le a szél a plexit.
Bukóból meg motoros kabátból milyet ajánlanátok?
Én úgy vagyok az öltözékkel,hogy kezeslábast nem akarok, hanem egy bukó motoroskabát,meg vagy motoros nadrág,vagy farmer+ térdvédő...természetesen mindezek a normális keretek közt (árra gondolok)
itt is előkerült a szinter, valaki világosítson fel legyen szíves. A szinter tudomásom szerint olyan dolog, hogy a fém felső pár micronjába juttatnak festéket, és a porvestés az amikor -/+ töltést kap a fém és a festék és azt égetik rá. Vagy rosszul tudom? Bocs hogy ide teszem fel.
Ha jól van lakkozva és alapozva, akkor jobban tart mint a szinter, igaz drágább is. Felninél nem tudom milyen a helyzet, de ezek az ebayes karok, de még az LSL kormány is kifakul (a pirosból rózsaszín lett 1 nyár alatt havernak) szóval...
Tartósabb mint a festés. A festés egy durvább gumicserénél lepattoghat. Előnye viszont, hogy szebb színeket lehet kikeverni festéssel. A szinterezés tartósabb. Debrecenben 5000Ft/felni áron csinálták. Sajnos a színt nem éppen találták el, de ez az én hibám is, viszont profi munka van rajta!
jó ez a sisak, és az akció is komoly....
A Marushinokból csak a 777-essel van tapasztalat a családban, 2 szezon alatt 2 bélést evett meg, a fényre sötétedős plexi meghalt. Arai Viper GT lett az utód, hát zongorázni lehet, már egy út alatt is.
Én a beépített napszemcsit nem áldoztam be az ütéselnyelés oltárán, inkább vettem sötét plekót és mindig viszem a víztisztát, ha kell. Másik szempont a dupladé volt, nem bízom még a Schubert gyors zárában sem. Nekem a kövi sisaknál a meglévő értékek mellett a pinlock lesz az alapfeltétel.
Ruha terén az a tapasztalatom, hogy vettem én sok olcsó szart, de rájöttem, hogy egyszer kell beruházni egy normálisra. Most tettem szert az új szettre, 3 rétegű beringre esett a választásom mind kabát mind nadrág terén. Páromnak bejött, remélem én sem csalódom benne.
ezért gyorsan be is szerzett egy ilyet
http://shox.hu/term%C3%A9kkata...
a tavalyi motorfesztiválon (ha jól rémlik 65e-ért)
beépített napszemcsis. Azóta a nolan nem is volt rajta.
Nekem lassan 3 éves lesz a nolan n103 amiben szintén van beépített napszemcsi és ha csereérett lesz akkor is olyat keresek amiben van
http://sharp.direct.gov.uk/
azt nem mondom,hogy ez a legszebb bukó a világon,de ár értékre nem rossz..
Akkor ugyanezért fontos a kabát és a nadrág is!
Érdemes körülnézni pl a Lajos oldalán így kiindulásnak: Louis
A ruhára szánt keret nagy részét elsősorban bukóra költeném, nem mintha a többi nem lenne fontos, de naked bájk lévén eléggé nem mindegy, h 100 felett is kényelmesen stabil a kobakod vagy azon agyalsz, h épp mikor tépi le a szél a plexit.
Bukóból meg motoros kabátból milyet ajánlanátok?
Én úgy vagyok az öltözékkel,hogy kezeslábast nem akarok, hanem egy bukó motoroskabát,meg vagy motoros nadrág,vagy farmer+ térdvédő...természetesen mindezek a normális keretek közt (árra gondolok)
Köszi a tippet. Keresni fogom hondabubust.
Üdv:motorosoktatom